Discutabel: Ali B gebruikt koning om te cashen

Geplaatst op vr 10 jul 2020 om 11:00

Het zou zomaar kunnen dat Ali B een dezer dagen de Rijksvoorlichtingsdienst op zijn dak krijgt, want de RTL- en SBS-ster gebruikt koning Willem-Alexander op zijn website om keihard te cashen. “Van… naar…“, is te zien op zijn nieuwe platform Ikwilgroeien.nl. Aan de ene kant staat een foto waarop Ali B eruitziet als een straatkind, op de andere foto hangt hij om Willem-Alexander heen. Hij veinst daarmee een vriendschap te hebben met de koning en dat allemaal om betalende leden te werven…

Nu zijn artiestenbureau SPEC Entertainment in zwaar weer zit vanwege de coronacrisis, gooit Ali B het over een andere boeg. Als een soort Emile Ratelband hoopt hij mensen te inspireren om te ‘groeien’, maar die inspiratie is alles behalve gratis.

Ali B verkoopt abonnementjes op zijn inspiratieplatform die normaal gesproken beginnen op 60 euro per maand, het premium abonnement zelfs 2.500 euro per jaar. Duizenden euro’s voor Ali’s inspiratieplatform… Wat krijg je daar dan voor? “Gratis toegang tot live meet-up met Ali, plus toegang tot besloten groep met Ali, plus toegang tot Q&A met Ali.

En om mensen daartoe te verleiden gebruikt Ali B dus schaamteloos zijn foto met koning Willem-Alexander en dat is zeer discutabel en in elk geval niet chic.

Van 4 naar 8 miljoen!

De rapper zat gisteren aan de desk van Shownieuws, waar hij ook vertelde over zijn platform. “Ik ben bezig met een platform dat heel hard gaat. Ik geloof dat als we met z’n allen wel Netflix kunnen kijken en naar social media gaan om te liken en geliket te worden, waarom kunnen we dan niet met z’n allen verzamelen om elkaar te motiveren en te ontwikkelen in welk gebied dan ook van je leven?

De onderwerpen zijn uiteenlopend, aldus Ali. “ Het kan best zijn dat het over ouderschap gaat en iemand op het platform zegt: ‘Ik ben heel druk met mijn werk, ik zie mijn kinderen weinig, hoe doen jullie dat?’ Dan zijn er andere drukke succesvolle ouders die zeggen: ‘Wij hebben het zo opgelost en dit boek gelezen!‘”

Het kan ook zijn dat iemand zegt: ‘Ik heb 4 miljoen euro omzet, ik wil naar 8 miljoen, hoe kan ik groeien?’ Dat wordt ook een gedeelte. Het kan ook zijn dat iemand zegt: ‘Ik heb nog nooit een boek gelezen, ik vind lezen ingewikkeld, maar wil het wel leren.’ Het is allemaal bij elkaar.”

Het is een stukje inspiratie en groei. Ik probeer zelf ook te ontwikkelen: ik ben van rapper naar cabaretier naar televisiemaker gegroeid en ondernemer. Ik vind mezelf ontwikkelen heel erg leuk.”

Tsjakka!

Dure auto’s

Op Instagram barst het overigens van types als Ali B. Poserend voor dure auto’s en in mooie pakken, brengen ze hun volgers de meest wijze levenslessen. Jandino Asporaat heeft daar ook een handje van (zie onderstaand).

Ali B brengt die wijze Insta-spreuken dus naar het volgende niveau, maar ditmaal moeten zijn volgers wel flink de portemonnee trekken. Het kost wat, maar voor je het weet hang je ook om de hals van Wim-Lex heen.

Foto: Ikwilgroeien.nl
32 Reacties op “Discutabel: Ali B gebruikt koning om te cashen”


 1. Gerda

  En maar klagen tijdens de coronacrisis, dat ze weinig inkomsten hebben, want ze moeten hun status hoofhouden. Zo weinig kansen die gekleurde mensen…

 2. Daantje

  Ali b gisteren bij shownieuws. Zat hij daar onder invloed van drugs of zo? Te rustig, niet op zijn woorden komen etc

 3. Ron

  Die is helemaal aan het doorslaan. Bewijst ook maar weer de steun aan machtswellusteling Hugo de Jonge. Opportunistje die Ali B.

 4. Krul

  Ik vind ‘m er op de tweede foto veel meer als een straatkind uitzien, bedelend bij een soort rijke buurtvader.

 5. Trudy

  @Ron: Maar hij werkt wel voor z’n geld.
  Kun jij een voorbeeld aan nemen.

 6. Walter

  Walgelijk ventje die Alie B

 7. Remi

  Een gewéldig artikel, Mediacourant !!!

 8. Ali C.

  Ali B wil “zijn” succes nu verkopen aan mensen die te naif zijn en daar intrappen.

  Maar Ali B heeft alles te danken aan zijn vrouw.
  Zonder zijn vrouw was hij gewoon een Ali die heel de dag achter de gokkast zou hangen met een jointje in zijn hand.

 9. Zomaar

  Is knuffelmarokkaan al bestempeld als racistisch?

 10. Donders

  Dan moet de koning maar minder popiejopie gedrag vertonen. Hij vraagt er zelf om.

 11. Remi

  … Moet ik toch weer denken aan ene René Froger, die zo’n vijf jaartjes terug
  éven dacht dat-ie tot de inner circle van Willem-Alexander behoorde.

 12. J.P.

  Wim-Lex zal wel wat procentjes van de winst krijgen, Oranjes zijn niet vies van geld ongeacht de herkomst.

 13. Captain Caveman

  Sommigen groeien al zonder support, steun, begeleiding, hulp, advies, wegwijzer, motivatie, kracht, levensgeluk, hoop, gezondheid. Dat zien ze gratis elke keer op de weegschaal!

 14. chris?

  Ik zie te vaak Ali B op de T V bij welke zender ook. Overdreven aandacht voor hem

 15. Anne

  Ali B. vind ik een hele foute onbetrouwbare man. Dat mensen hem leuk vinden snap ik niets van.

  Als ik ook maar een glimp van deze engerd zie zap ik gelijk weg.

 16. Cees

  Moet Ali B niet in Dubai aan het strand liggen?

 17. Gerard Cocks

  Waarom een foto met dat krijsend gebit? Mijn lunch ligt nu op het toetsenbord.

 18. Opvallend

  Ah weer een negatief artikel over BN-ers met een migratie achtergrond.

  Nu zelfs klagen over instafoto’s met mooie auto’s. Wat een grap dit.

 19. Wendy's dealertje

  Kunnen alle Ali B. programma’s niet naar 1 zender en dan achter een betaalwand, zodat we alleen nog geconfronteerd worden met hem als we er geld voor over hebben.

 20. By the way

  Wordt iedereen die op creatieve wijze geld wil verdienen hier door de mangel gehaald? We hoeven niet overal iets van te vinden.

 21. Teuntje

  Hypocriete Ali janken om maar aandacht te krijgen en graag met criminelen op de foto zoals Met Willem Holleeder

 22. RaymondVL

  Dat mag die uitgerangeerde kutmarokkaan gewoon doen hoor van de Rijksvoorlichtingsdienst, want Ali B. is zielug.

 23. man pan

  Dit is weer zoiets dat uit Amerika is gekopieerd, zo’n Tony Robbins snake oil verdienmodel. Alleen simpele zielen trappen erin, succes is gewoon hard werken en je hoofd gebruiken wat de markt naar vraagt.

 24. Wilfred Degens

  Lees de website “de vrijdenkers. nl” onder rubriek “actueel”, topic ‘Is Poch de dupe geworden van onze ministers van buitenlandse zaken’ gedurende zijn 8 jaar voorlopige hechtenis in Argentina? Waartoe de macht in staat is in de negatieve alswel positieve zin achter de schermen. Ali lijkt zich vrolijk en onbevangen blij overal in. En van zijn kant bezien, Waarom ook niet”?

 25. Meindert Kramp

  Ali en Alex. Net een musical. De koning van Siam met zijn kater. “Laten we samen groeien.”
  Als je stil bent, Ali, dan hoor ik jullie groeien. Ik kan er niet van slapen. Ik doe mijn slaapkamerraam maar dicht.

 26. Wilfred Degens

  Ik schreef “likt” ipv lijkt.

 27. Klaas Flink

  Ali B is al jaren discutabel. Door ons hoogstpersoonlijk flink over het paard getild en eenmaal hoog te paard verkondigd hij zijn evangelie. Hij heeft snel de Neerlandse koopmansmentaliteit eigen gemaakt. Als je langs zijn huis loopt en je luistert goed dan kun je hem horen brullen van het lachen. Hij neemt de boel genadeloos in de maling.

 28. Pullekie

  Typisch Marokkaans gedrag van een stakker die Alie heet !

 29. Snorlax

  Net als Lil Kleine en boef dus…die hebben ook een platform gelanceerd die belachelijk veel geld kost. Lil kleine met z’n ‘street university’ en Boef met de ‘millionaires club’.

 30. Wilfred Degens

  Positieve kant van Ali, hij is wel een populair voorbeeld voor al die mensen van zijn subcultuur die ijskoud maar blijven beweren dat zij als Mohameds, Ali’s en Osama’s geen succeskanzen in ons land krijgen. Hij heeft het voor hun maatstaven wel gemaakt!

 31. Harry

  Wie met onze koning geassocieerd

  wil worden verdient niet alleen de

  Rijksvoorlichtingsdienst maar óók

  het Pieter Baancentrum op z’n dak

  te krijgen…

 32. МC-stаgiair

  Ik ben nog niet wаkker, maar dat hadden jullie natuurlijk al gemerkt. Het moet ‘geliket’ zijn. Over dat verkeerde gebruik van ‘onderstaand’ zal ik het maar niet hebben. Dat leer ik nooit af.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.