Discutabel: Ali B gebruikt koning om te cashen

Het zou zomaar kunnen dat Ali B een dezer dagen de Rijksvoorlichtingsdienst op zijn dak krijgt, want de RTL- en SBS-ster gebruikt koning Willem-Alexander op zijn website om keihard te cashen. “Van… naar…“, is te zien op zijn nieuwe platform Ikwilgroeien.nl. Aan de ene kant staat een foto waarop Ali B eruitziet als een straatkind, op de andere foto hangt hij om Willem-Alexander heen. Hij veinst daarmee een vriendschap te hebben met de koning en dat allemaal om betalende leden te werven…

Nu zijn artiestenbureau SPEC Entertainment in zwaar weer zit vanwege de coronacrisis, gooit Ali B het over een andere boeg. Als een soort Emile Ratelband hoopt hij mensen te inspireren om te ‘groeien’, maar die inspiratie is alles behalve gratis.

Ali B verkoopt abonnementjes op zijn inspiratieplatform die normaal gesproken beginnen op 60 euro per maand, het premium abonnement zelfs 2.500 euro per jaar. Duizenden euro’s voor Ali’s inspiratieplatform… Wat krijg je daar dan voor? “Gratis toegang tot live meet-up met Ali, plus toegang tot besloten groep met Ali, plus toegang tot Q&A met Ali.

En om mensen daartoe te verleiden gebruikt Ali B dus schaamteloos zijn foto met koning Willem-Alexander en dat is zeer discutabel en in elk geval niet chic.

Van 4 naar 8 miljoen!

De rapper zat gisteren aan de desk van Shownieuws, waar hij ook vertelde over zijn platform. “Ik ben bezig met een platform dat heel hard gaat. Ik geloof dat als we met z’n allen wel Netflix kunnen kijken en naar social media gaan om te liken en geliket te worden, waarom kunnen we dan niet met z’n allen verzamelen om elkaar te motiveren en te ontwikkelen in welk gebied dan ook van je leven?

De onderwerpen zijn uiteenlopend, aldus Ali. “ Het kan best zijn dat het over ouderschap gaat en iemand op het platform zegt: ‘Ik ben heel druk met mijn werk, ik zie mijn kinderen weinig, hoe doen jullie dat?’ Dan zijn er andere drukke succesvolle ouders die zeggen: ‘Wij hebben het zo opgelost en dit boek gelezen!‘”

Het kan ook zijn dat iemand zegt: ‘Ik heb 4 miljoen euro omzet, ik wil naar 8 miljoen, hoe kan ik groeien?’ Dat wordt ook een gedeelte. Het kan ook zijn dat iemand zegt: ‘Ik heb nog nooit een boek gelezen, ik vind lezen ingewikkeld, maar wil het wel leren.’ Het is allemaal bij elkaar.”

Het is een stukje inspiratie en groei. Ik probeer zelf ook te ontwikkelen: ik ben van rapper naar cabaretier naar televisiemaker gegroeid en ondernemer. Ik vind mezelf ontwikkelen heel erg leuk.”

Tsjakka!

Dure auto’s

Op Instagram barst het overigens van types als Ali B. Poserend voor dure auto’s en in mooie pakken, brengen ze hun volgers de meest wijze levenslessen. Jandino Asporaat heeft daar ook een handje van (zie onderstaand).

Ali B brengt die wijze Insta-spreuken dus naar het volgende niveau, maar ditmaal moeten zijn volgers wel flink de portemonnee trekken. Het kost wat, maar voor je het weet hang je ook om de hals van Wim-Lex heen.

Foto: Ikwilgroeien.nl

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen