Radiomiljoenen Giel Beelen zijn al op: ‘Geen buffer’

De radiomiljoenen die Giel Beelen door de jaren heen heeft verdiend bij de NPO en bij Talpa Radio zijn al op. Hij heeft nauwelijks een buffer. Dat zegt de presentator tegen NU.nl. Giel laat zich tegenwoordig inspireren door allerlei positiviteitsboeken en wilde daarom in januari al ontslag nemen bij het radiobedrijf van John de Mol, waar je alleen gekneveld radio kunt maken. Toen de coronacrisis zich aandiende, bleef hij vanwege de financiële misère toch nog maar even in dienst.

Het was anders heel moeilijk geworden, zegt Giel. “Ik dacht bij mezelf: dit is wel het slechtst denkbare moment om thuis te gaan zitten zonder inkomen. Toen ben ik nog eens gaan nadenken en tot de conclusie gekomen dat ik me niet zoveel moest aantrekken van het beleid van het station. Ik zei dat ik m’n contract gewoon uit wilde dienen en dat wilden zij ook.

Hoe kan het dat zijn bankrekening leeg is na al die jaren van miljoenen- en tonnenregens? “Ik heb het gewoon fucking slecht gedaan. Het maakt me ook geen reet uit. In de tijd dat ik bakken met geld verdiende, ging ik bedrijfje spelen en nam ik mensen in dienst. Whatever. Het is jammer dat er geen buffer is, maar ik houd er wel van. Leef met wat je hebt. Heb je veel, dan geef je veel uit.

Nu gaat Giel flink terug qua inkomen: hij ruilt Talpa Radio in voor de nacht van NPO Radio 2. “Er staat sinds jaar en dag hetzelfde bedrag op dat tijdslot. Zakelijk gezien maak ik de domste beslissing ooit. Niet normaal. Maar het voelt fucking goed.”

Het is me nooit om het geld te doen geweest. Het boeit me niet dat ik straks met een andere auto moet gaan rijden.

Een groot interview met Giel Beelen kunt u lezen op NU.nl.

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen