‘Beatrix in badpak met kaplaarzen? Dat wíl men niet!’

Je zou denken dat lezers van Story, Privé en soortgelijke bladen het heerlijk vinden om nietsverhullende vakantiefoto’s van de royals voorgeschoteld te krijgen, maar niets is minder waar. Story-baas Guido den Aantrekker vertelde gisterenavond in Shownieuws dat die lezers helemaal geen behoefte hebben aan onflatteuze beelden van de royals. “Mensen vragen weleens aan mij of ik dat soort foto’s zou plaatsen in badpak, maar de lezers zitten daar niet altijd op te wachten“, weet Guido.

Guido heeft enkele jaren geleden een les geleerd. “Ik weet nog dat echt jaren geleden een keer met een telelens van 900 millimeter van een andere berg af een foto is gemaakt van toen nog koningin Beatrix die in Italië op kaplaarzen in haar badpak de plantjes water aan het geven was met zo’n gieter.”

Hoewel die foto in een ander entertainmentblad stond, vond Guido het een geweldig beeld. “Een fantastisch beeld, maar de mensen spraken er schande van, want die willen toch hun koningin zien en ook op vakantie. Dus niet op zo’n manier, met kaplaarzen in een badpak.”

Het is overigens wel een gedoe om royalty op vakantie te fotograferen. Ze gaan nooit eens twee weken naar Drenthe; het is altijd ver weg. Bij buitenlandse koningshuizen is dat anders. “Je hebt een hoop royals die in eigen land op vakantie gaan, maar dat is makkelijk als je koning van Spanje bent, want dan woon je al in een vakantieland.”

Wel gaan onze royals af en toe een weekend weg in eigen land. “Wat Willem-Alexander weleens doet met zijn familie is met De Groene Draeck die in Muiden ligt het IJsselmeer overvaren. Dan komen ze terecht op Schiermonnikoog voor een weekendje.

Update 13.15 uur – Dit bericht is aangepast. Aanvankelijk stond hier dat de bewuste foto van prinses Beatrix in de Story heeft gestaan, maar dat is niet zo. 

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen