Paul Witteman vindt Fidan en Renze een topkeuze

Paul Witteman vindt het heel erg goed dat Fidan Ekiz en Renze Klamer zijn uitgekozen om samen De Wereld Draait Door op te volgen. Hij heeft veel vertrouwen in het tweetal. Dat zegt de presentator vandaag in het AD. Paul vindt het veelbelovende tv-makers. “Renze vind ik een reuzetalent. Die maakte Laat op Vrijdag (sinds vorige week Op Vrijdag, red.) met vrolijkheid, zonder dat het stompzinnig werd. En Fidan denkt goed over dingen na. De passie ontbreekt in elk geval niet bij haar.”

Op welke passie doelt Paul? “Denk aan de manier waarop ze het racismedebat behandelde in Op1 (met Wilfred Genee, red.). Dat was spannend. En ze past bij het streven van de NPO om kleur naast niet-kleur te zien.

Het moet iets heel anders worden dan DWDD, adviseert Paul. “Ze moeten wel op zoek naar een eigen stijl. Matthijs had zo’n eigen manier, ik ken niemand op tv die zo snel is. Ik raad niemand aan te proberen dat na te doen. Dat is suïcidaal.”

DWDD stond bekend om het enorme grachtengordel-niveau. Paul denkt dat Fidan en Renze er daarom goed aan doen om de hoofdstedelijke bubbel de rug toe te keren.

Paul: “Je kunt minder randstedelijk aanvoelen door een show te maken voor en door gewone mensen, buurtbewoners bijvoorbeeld. Maar dat is volgens mij niet wat de NPO wil met dat tijdstip.”

Lees ook: Fidan Ekiz wil DWDD-opvolger uit grachtengordel halen (zondag)

Foto: NPO

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen