Paul Witteman vindt Fidan en Renze een topkeuze

Geplaatst op ma 06 jul 2020 om 10:15

Paul Witteman vindt het heel erg goed dat Fidan Ekiz en Renze Klamer zijn uitgekozen om samen De Wereld Draait Door op te volgen. Hij heeft veel vertrouwen in het tweetal. Dat zegt de presentator vandaag in het AD. Paul vindt het veelbelovende tv-makers. “Renze vind ik een reuzetalent. Die maakte Laat op Vrijdag (sinds vorige week Op Vrijdag, red.) met vrolijkheid, zonder dat het stompzinnig werd. En Fidan denkt goed over dingen na. De passie ontbreekt in elk geval niet bij haar.”

Op welke passie doelt Paul? “Denk aan de manier waarop ze het racismedebat behandelde in Op1 (met Wilfred Genee, red.). Dat was spannend. En ze past bij het streven van de NPO om kleur naast niet-kleur te zien.

Het moet iets heel anders worden dan DWDD, adviseert Paul. “Ze moeten wel op zoek naar een eigen stijl. Matthijs had zo’n eigen manier, ik ken niemand op tv die zo snel is. Ik raad niemand aan te proberen dat na te doen. Dat is suïcidaal.”

DWDD stond bekend om het enorme grachtengordel-niveau. Paul denkt dat Fidan en Renze er daarom goed aan doen om de hoofdstedelijke bubbel de rug toe te keren.

Paul: “Je kunt minder randstedelijk aanvoelen door een show te maken voor en door gewone mensen, buurtbewoners bijvoorbeeld. Maar dat is volgens mij niet wat de NPO wil met dat tijdstip.”

Lees ook: Fidan Ekiz wil DWDD-opvolger uit grachtengordel halen (zondag)

Foto: NPO
12 Reacties op “Paul Witteman vindt Fidan en Renze een topkeuze”


 1. xandertje

  Fidan is goed als tafeldame of voor opinie. Presentator zijn is een VAK. Jiovanca is ook echt af nu toch neem ik aan?

 2. Pieter

  Pauw Witteman is altijd heel erg goed.
  En Fidan en Renze kunnen nog heel veel van hem leren.
  Pauw Witteman altijd +1

 3. Robert

  Was het maar augustus.

 4. Bart

  Ze moeten het niet gaan doen zoals Matthijs het deed maar het programma moet natuurlijk niet heel erg verschillen van DWDD. Je ziet hoe slecht M mislukt is omdat ze daar zo wanhopig steeds maar proberen een totaal andere programma neer te zetten.

 5. chris?

  Witteman ziet het goed.

 6. Ron

  Waar blijkt dit uit. Ze moeten zicht nog maar bewijzen. Dan kan Paul het allemaal wel goed vinden wat ze nu doen, het gaat er om hoe ze het tijdslot van DWDD gaan invullen. Je mening vormen over iets wat er nog niet is en je je alleen maar baseert op wat ze nu doen is ridicuul. Het enige wat je nu kunt zeggen is dat ik hun nog te licht vind om een belangrijk tijdslot te vullen. Er zal dus veel druk zijn om het te laten slagen. Maar kunnen ze ook met die druk om gaan en hoe vertaald dat zich uit op TV. Afwachten.

 7. Don John

  Als natte wind Witteman dit goed vindt doet dat het ergste vrezen. Fidan is iets te licht voor een dergelijk programma dus dit gaat er gebeuren: er ontstaat hierdoor wat gemor bij de NPO, kijkcijfers zullen wat achterblijven en dan kunnen ze haar op legitieme wijze dumpen en er weer een Margriet vd Linden of ander oninteressant type van de politiek correcte kerk neerzetten.

 8. Thea Rosenbaum zum Zauberflöte

  Don John
  ma 06 jul 2020 om 12:24

  Het orakel Sjonnie heeft gesproken? Die natte wind zit waarschijnlijk alleen in je onderbroek.

 9. Mercun it

  Waar van acte.

 10. Matthijs Zelf.

  De naam moet anders want de dwwd ben ik en niemand anders.

 11. Jou Ma Se Poes

  Aldus Paul Niet-Kleureman

 12. Onze Held Geert

  Ik mag dat mokkel en die gozer wel.
  Geef ze het voordeel van de twijfel.
  Bij op vrijdag was zelfs die Jan Jaap te pruimen.
  Dan ben je een goede presentator !!
  Fidan kan lekker uit haar slof schieten bij onrecht, ik hou ervan.
  Beetje menselijkheid kan geen kwaad.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.