Ronald Molendijk steunt illegale coronafeestjes

Ronald Molendijk heeft er geen enkele moeite mee dat er in het land steeds meer illegale coronafeestjes worden georganiseerd. De regels zijn gewoon niet meer uit te leggen. Dat heeft hij zondagavond gezegd in Shownieuws. Er mag volgens de coronaregels nog altijd niet gefeest worden, maar steeds meer jongeren hebben daar lak aan. “De burgerlijke ongehoorzaamheid moet ook gewoon oplaaien en het moet ook uit de jongerencultuur komen, juist in tijden van corona“, zegt Ronald.

Zelf heeft Ronald ook geen hoge pet op van de coronaregels. “Het is gewoon niet goed uit te leggen wat er nu gebeurt. Ten eerste vertrekt de overheid op recessie, zo van: succes ermee, wij hebben een beetje gezegd hoe het nu moet en bekijk het maar.”

Maar als jij nu 18 of 19 jaar bent en je kennis wil maken met mensen en uit je dak wil gaan, dan mag je niet los. Tegelijkertijd wordt twee deuren verder een sekswerker aan alle kanten genomen. Dat is heel moeilijk uit te leggen en ook vol te houden“, vervolgt hij.

Bij een druk bezocht feest is er toch ook een veel groter verspreidingsgevaar dan in een peeskamertje? “Dat hoort er ook een beetje bij. We zijn ook allemaal wel heel erg veel angst aangepraat, want die demonstranten zouden ook allemaal brandhaarden zijn, maar dat is ook niet gebeurd.”

Er is nog steeds geen vaccin. “Nee, die mensen die daarheen gaan hebben ook zoiets van: we zijn allemaal jong en het is wel goed zo.”

Als het aan Ronald ligt, worden er ook weer festivals georganiseerd. “Wat mij betreft moet een festival al lang weer kunnen.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen