Tv-knikkeroorlog op komst: ook RTL met knikkershow

Na de ijsdansoorlog in 2007 is er lange tijd een staakt-het-vuren geweest tussen RTL en SBS, maar in 2018 ging het weer he-le-maal los: John de Mol startte met zijn SBS een heftige transferoorlog. Hij haalde de ene na de andere ster weg bij RTL en ook hele programma’s werden weggekaapt, waaronder Veronica Inside. Nu staat er weer een vuurgevecht op programmaniveau op stapel: SBS kondigde gisteren een knikkershow aan, maar daar wordt óók in het RTL-kamp aan gewerkt.

RTL-ster Luuk Ikink wijst erop dat Blue Circle, het productiebedrijf van RTL, al langere tijd kandidaten zoekt voor een knikkershow. “Er lijkt een TV-knikkerbattle in opmaak. Talpa kondigt aan een knikkerprogramma te gaan maken. Eerder zocht producent BlueCircle ook al naar kandidaten voor een knikkershow“, zegt hij op Twitter.

Luuk wijst op deze oproep van Blue Circle: “Knikkeren is helemaal terug en dan bedoelen wij niet alleen het knikkeren in het potje, maar juist ook de spannende knikkerraces over spectaculaire knikkerbanen.

Voor een nieuw tv-programma zijn wij op zoek naar knikkerracers, die van spannende wedstrijden houden en die zich bezig houden met het maken van de meest creatieve knikkerbanen. Van ‘gewone’ raceobstakels tot zandbanen, waterbanen, doolhoven etc. In dit programma denken wij groot, groter, grootst!

Het klinkt bijna hetzelfde als wat SBS 6 gisteren heeft aangekondigd. “Hopelijk krijgt het andere format wel dé titel: Heb ik nog met je geknikkerd?“, zegt AD-mediajournalist Marcus den Blanken.

Metro-journalist Kasper Hermans wijst op de YouTube-hit waar de tv-wereld zijn inspiratie vandaan haalt: “Jelle’s Marble Runs zijn de enige knikkerbattles die er toe doen.

Foto: Public Domain

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen