Giel Beelen niet meer welkom bij NPO 3FM

Als Giel Beelen er volgend jaar alsnog uit ligt bij Talpa Radio – zijn contract werd onlangs tegen alle verwachtingen in verlengd tot en met augustus 2021 – dan is hij niet meer welkom bij zijn oude werkgever NPO 3FM. Dat zegt de huidige zenderbaas Sharid Alles in De Telegraaf. Giel was tot drie jaar geleden dé grote ster van de jongerenzender van 3FM. “Het is niet duidelijk hoe lang hij nog bij Veronica blijft. Of hij bij ons weer welkom is? Niet met de programmering die we nu hebben.

De NPO heeft Giel grootgemaakt en daarna koos hij voor het grote geld van John de Mol. 3FM zag dat ook gebeuren met het radioduo Coen en Sander. “Dat kan frustrerend zijn, maar het is ook gewoon te snappen. 3FM is een kweekvijver. Ik hoop dat de jocks die er nu zitten, nog beter worden“, zegt Sharid.

Coen en Sander hebben een flink gat geslagen in de middag van 3FM. Ze werden eerst opgevolgd door Frank van der Lende en daarna kwam het duo Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen op hun plek. Nu zit er wéér een nieuw duo in de middag: Frank van der Lende met Eva Koreman.

Het besluit werd genomen toen Rámon nog thuis zat met een burn-out en was daar niet blij mee. Nu zit hij met Mark in de avonduren. “Ik snap dat het niet leuk is dat in die periode die keuze is gemaakt om de programmering om te gooien. Hij is nu langzaam aan het terugkomen en heeft er weer zin in.

Trouwens: moet zij volgend jaar niet ophoepelen als 3FM nog steeds op 2,2 procent marktaandeel zit? Ze had beloofd om bij 2,5 procent het veld te ruimen. “Ik heb ervan geleerd en ga geen targets meer noemen, ik heb geen deadline voor mezelf. Ik ben niet mijn koffers aan het pakken, ik ben mijn werk aan het doen!

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen