Giel Beelen niet meer welkom bij NPO 3FM

Geplaatst op wo 08 jul 2020 om 14:45

Als Giel Beelen er volgend jaar alsnog uit ligt bij Talpa Radio – zijn contract werd onlangs tegen alle verwachtingen in verlengd tot en met augustus 2021 – dan is hij niet meer welkom bij zijn oude werkgever NPO 3FM. Dat zegt de huidige zenderbaas Sharid Alles in De Telegraaf. Giel was tot drie jaar geleden dé grote ster van de jongerenzender van 3FM. “Het is niet duidelijk hoe lang hij nog bij Veronica blijft. Of hij bij ons weer welkom is? Niet met de programmering die we nu hebben.

De NPO heeft Giel grootgemaakt en daarna koos hij voor het grote geld van John de Mol. 3FM zag dat ook gebeuren met het radioduo Coen en Sander. “Dat kan frustrerend zijn, maar het is ook gewoon te snappen. 3FM is een kweekvijver. Ik hoop dat de jocks die er nu zitten, nog beter worden“, zegt Sharid.

Coen en Sander hebben een flink gat geslagen in de middag van 3FM. Ze werden eerst opgevolgd door Frank van der Lende en daarna kwam het duo Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen op hun plek. Nu zit er wéér een nieuw duo in de middag: Frank van der Lende met Eva Koreman.

Het besluit werd genomen toen Rámon nog thuis zat met een burn-out en was daar niet blij mee. Nu zit hij met Mark in de avonduren. “Ik snap dat het niet leuk is dat in die periode die keuze is gemaakt om de programmering om te gooien. Hij is nu langzaam aan het terugkomen en heeft er weer zin in.

Trouwens: moet zij volgend jaar niet ophoepelen als 3FM nog steeds op 2,2 procent marktaandeel zit? Ze had beloofd om bij 2,5 procent het veld te ruimen. “Ik heb ervan geleerd en ga geen targets meer noemen, ik heb geen deadline voor mezelf. Ik ben niet mijn koffers aan het pakken, ik ben mijn werk aan het doen!

Foto: RTL
27 Reacties op “Giel Beelen niet meer welkom bij NPO 3FM”


 1. Casper

  En terecht.

  Jinek is ook nooit meer welkom bij de NPO.

 2. El

  Ik snap dat je Giel Beelen niet uitnodigt om plaats te nemen op je zinkende schip.

 3. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Zou me niet verbazen als Giel dit lekkere mokkel zonder kwaliteiten volgend jaar opvolgt. Giel loopt dan uit z’n contract bij Talpa, Sharid wordt dan weggepromoveerd vanwege historisch lage luistercijfers.

 4. Rudolfo

  3FM een kwéékvijver? Dáár gaat het dus mis.

 5. Ik vind ook wat

  Absoluut eens met Rudolfo hierboven. Door alleen maar in te zetten op ‘nieuw talent’ blijf je werken in de marge en zie je al je goedscorende dj’s binnen no-time vertrekken waardoor je weer van voren moet beginnen.

 6. Bart

  3FM is al heel lang geen kweekvijver meer. Deze mevrouw weet echt totaal niet waar ze over praat en waar ze mee bezig is. Niveau radiootje spelen en je stem opnemen op een cassettebandje dat is wat deze mevrouw daar zit te doen.

  Onmiddellijk weg met Sharid Alles en daarna Giel Beelen of Rob Stenders vragen een goede zender op poten te zetten. Zo moeilijk is het echt niet hoor maar je moet wel verstand van radio, muziek, mensen en kijk/luistergedrag hebben.

 7. Klaas

  Alles eruit, Beelen op haar plek.
  Hij weet namelijk wél hoe het in radioland werkt.

 8. Klaas

  Bart, exact.

 9. Ron

  Het is nu wel duidelijk. Deze Alles (of niets) mevrouw is een wolf in schaapskleren. Ze praat hier met een dedain en arrogantie of het de grootste zender van Nederland betreft. Ophoepelen met je domme redeneringen die nergens op slaan.

 10. Wessel

  In het bedrijfsleven vlieg je er uit als je de targets niet haalt.
  Maar ja dit is de overheid, daar durven ze een vrouw met een kleurtje echt niet aan te spreken op eventueel falen.

 11. Nana Mouskouri

  Mediacourant zit dus ook op radioforum? Identiek verhaal dat rechtstreeks van daar lijkt te komen. :-)

 12. Sirio Dipool

  @Ron
  Nee, ze probeert haar eigen, falende reet te redden door uitspraken te doen waarmee ze denkt mensen op haar hand te krijgen.

 13. Hopsakees

  De DJ’s die nu bij 3FM zitten, zijn in niets te vergelijken met Giel, Stenders, Ruud de Wild, Gerard Ekdom. De pubers die er nu zitten, zijn zouteloze semi-grappige slapjanussen. Vooral de vrouwelijke DJs zijn van een bedroevend laag niveau.

 14. Simon Dekker

  Sharid Alles. Als we dan toch een stomme muts moeten noemen uit Hilversum… Komt met grote bek binnen dat ze ‘dat slechtlopende 3FM wel even uit het slop trekt’, om daarna die keutel gewoon weer terug in het holletje te schuiven als dat zoals verwacht totaal niet lekker gaat. “Ik ben niet mijn koffers aan het pakken, ik ben mijn werk aan het doen!” Blijkbaar zijn dat twee dingen waar je allebei niet goed in bent.

 15. Jean Paul

  Jezelf positioneren als kweekvijver lijkt me niet slim, nee. Dan zeg je feitelijk: we zijn de eerste divisie. Sta je al meteen met 0 – 10 achter.

 16. MediaPrak

  Een djok van boven de 40 hoort zo wie zo niet te presenteren op een ‘jongerenzender’ (wet van F Meurders). Waarschijnlijk reden dat zgn hippe radiozenders als Veronica en 538 luisteraars kwijtraken.

 17. Simon Dekker

  Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen horen sowieso ook op een betere zender. Zijn zo’n beetje het laatste goede wat er te horen is op 3FM.

 18. Witmong

  Sharia = Sharia. Excuus allochtoon dat je er bent. Giel = God vergeleken met jou. Hoe ik dat weet? Dat hep gestaan op Facebook.

 19. aammehoela

  Mark van der Molen is de enige goede presentator op 3 FM. Gigantisch onderschat door de commerciele radiozenders. Zelfde geldt eigenlijk ook voor Niek van der Bruggen. Gewoon een van de betere bij radio 538, maar mag enkel invallen en in het weekend een programma doen. Men beseft niet meer wat goed is en niet goed.

 20. 🗣(wordt straks verwijderd...)

  Giel heeft het 11-maanden contract bij Talpa nog niet getekend….

 21. Sookie Stackhouse

  Dat er hier nog mensen zitten die vinden dat Giel terug moet. Hij kent maar 1 truckje en die laat ie al jaren zien. Tslentllod!

 22. WvD

  Stack, 1 truckje is 1 vrachtwagentje.
  Dommerik!

 23. Jack

  Hilversum 3, Radio 3, 3FM of welke andere naam een duur reclame bureau het gaat noemen. Als het een zender moet gaan worden voor jongeren? Zet die zender dan maar gewoon uit. Jongeren luisteren over het algemeen niet naar radio, en de ouders van de jongeren luisteren naar radio 2. En wat Giel betreft, gegokt en verloren, het Jack Spijkerman effect.

 24. Weg Ermee

  Bestaat dat gesubsidieerde 3FM dan nog steeds.
  Onbegrijpelijk.
  Dat had 50 jaar geleden al de nek omgedraaid moeten worden!!

 25. HadieDave

  Sharid Alles is over enkele maanden ook niet meer welkom bij 3fm. Ik ga haar er persoonlijk uittyfen.

 26. Rik

  Zenderbaas zijn van NPO3 is als een kapitein zijn van de zinkende Titanic. Leuk echter verzuipen doe je toch.
  En dan ben ik nog mild.

 27. Zegikniet

  Even iets recht zetten want dan moet je het ook goed vermelden want het was namelijk niet zo dat giel voor het grote geld koos want giel had tot 2 keer al transfer gekregen en die waren allebei de eerste transfer was radio 538 heeft giel geweigerd 2e keer was radio veronica ookdie heeft giel geweigerd toen kwam de periode dat giel te horen kreeg dat de vara na 20 jaar het contract niet meer verlengde en geen andere omroep wilden giel hebben binnen de npo giel is toen naar talpa gedaan en heeft gevraagd om als nog aan de slag te gaan bij radio veronica voor een veel langer transfer bedrag dit is waarheid mediacourant jullie zijn journalisten dan je dien ook giel te raadplegen voordat je een artikel publiciceert oftewel hoor en wederhoor en dat is in deze niet gebeurt

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.