Gerard Joling: ‘Wilfred Genee is een tikkie vals’

Gerard Joling vindt de sneer die Wilfred Genee aan hem heeft uitgedeeld een beetje flauw. De Veronica-ster is op zijn tijd ‘een tikkie vals’. Dat zegt de RTL 4-ster in gesprek met Privé TV. Wilfred suggereerde medio juni, nog voor de hele VI-bom barstte, dat Gerard hem probeerde te ontwijken: “Hij zou eigenlijk in de laatste uitzending komen als Wesley Sneijder er is, toen zou hij de week ervoor komen en nu zegt hij dat hij geen tijd heeft. Maar hij zit de hele dag te eten in zijn tuin?

Wat een onzin, reageert Gerard. “Dat is absoluut niet waar. Ik wil dat wel even rechtzetten. Dat is ook weer Wilfred. Hij kan een tikkie vals zijn. Het zit namelijk zo. Ik zei: ik kom met een plaat uit en ik zou het heel erg leuk vinden om dat nog een keer bij jullie te doen, is dat oké?

Daar had Wilfred wel oren naar, zegt Gerard. “Hij zei: ‘Ja, misschien is het leuk om dat in de allerlaatste uitzending te doen. Dan kun je het hele nummer doen.’ Hartstikke tof, dat was afgesproken.”

Uiteindelijk belde VI volgens hem af. “Op een gegeven moment werd ik gebeld dat ze voor de laatste uitzending Wesley Sneijder konden krijgen en wij konden daarvoor niet vanwege promotie. Toen zei hij ineens dat hij teleurgesteld was in Gerard Joling.”

Gerard begrijpt niet waarom hij werd geannuleerd. “Uiteindelijk werd ik tweede keuze. Wat kan mij het nou schelen dat Wesley Sneijder in het programma zit? Dat vind ik alleen maar hartstikke leuk. Ik had daar makkelijk het liedje kunnen doen, maar uiteindelijk is het hele programma niet doorgegaan.”

Het was een storm in een glas water, maar ik heb het nu wel rechtgezet. Pas op, hè, Genee.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen