Angela de Jong hoopt dat DWDD-opvolger niet op M lijkt

Geplaatst op ma 06 jul 2020 om 14:00

Angela de Jong hoopt dat de DWDD-volger die Fidan Ekiz en Renze Klamer gaan maken totaal niet gaat lijken op M en dus veel minder grachtengordel wordt. Dat schrijft ze vandaag in het AD. Angela zou het toejuichen als de talkshow niet vanuit Amsterdam wordt uitgezonden, maar: “Essentiëler vind ik het dat het nieuwe programma figuurlijk afstand neemt de grachtengordel en de opvattingen die daar overheersen. Die groep wordt namelijk door M al perfect bediend.

Angela heeft geen zin in een talkshow als M waarin het dagelijks over racisme en een inclusieve samenleving gaat. Ze hoopt op een talkshow ‘waar ook plek is voor vrolijk­heid, humor en zelfspot’. “Want mijn hemel, dat mis ik al maanden“, sneert ze naar M.

De NPO moet echt eens verder kijken dan de grachtengordel, vindt Angela. “Het is broodnodig dat de NPO de boel in balans brengt met een talkshow die nuchter(der) en vooral minder activistisch en belerend staat in het huidige maatschappelijke debat.”

Ze hoopt op meer ‘andersdenkenden’ en nuance aan tafel en een geluid dat ‘recht doet aan álle inwoners in dit land’. “Met Renze en Fidan kan dat, daar twijfel ik niet aan. Maar of NPO en BNNVara daarvan de noodzaak inzien, vraag ik me af“, besluit ze.

Zelfs Paul Witteman pleitte vandaag voor een programma dat ‘minder randstedelijk’ is, maar ook hij zei: “Dat is volgens mij niet wat de NPO wil met dat tijdstip.

Foto: NPO
58 Reacties op “Angela de Jong hoopt dat DWDD-opvolger niet op M lijkt”


 1. Mark

  Helemaal gelijk, alles negeren waar NL de buik vol van heeft, dus niet een half uur over corona lullen of een half uur over racisme of over politiek. Al die types waar de NL-kijker massaal van walgt geen podium meer geven en alle niet leuke bn’ers ook niet meer op de buis.

 2. Ik hoop dat haar column niet op de vorige gaat lijken

  Angela begint ook steeds meer in de herhaalstand te komen

 3. Mark

  Helemaal gelijk, alles négeren waar NL de buik vol van heeft, dus niet een half uur over coróna lúllen of een half uur over racísme of over politiek. Al die types waar de NL-kijker massaal van walgt geen podium meer geven en alle niet leuke bn’ers ook niet meer op de buis.

 4. Doe

  M kwam uit Rotterdam toch. Behalve Wo.

 5. Mark

  Negeren…

 6. Michiel

  Gezien de presentatoren heeft de VARA weer een ruk naar rechts gemaakt. Het zal me niks verbazen dat het een Telegraaf-achtige onderbuik show wordt.

 7. Mark

  Belachelijk dat het wordt négeren door MC wordt vastgehouden. Want daar zit het woord néger in…

 8. Pietrr

  Als het wel op M lijkt dan kun je erop rekenen dat alleen het gajes binnen de grachtengordel van Amsterdam gaat kijken en komen de gasten uit het voorspelbare poeltje linksige salonsocialisten als piepkuiken, Reijn, Breij, zeehond, bril en mongeaul, eendenbek en pruillipje, verder misschien nog wenkbrauw en gele zwembroek.
  Heb er nu al geen zin in.

 9. Wendy's dealertje

  Wordt net zo linksch als de rest, dat is zo klaar als een klontje.

 10. Curryworst

  De columnisten raken maar niet uitgepraat over talkshows die geweest zijn, nu op de buis zijn en nog moeten komen.
  Uiteindelijk zijn het toch weer dezelfde mensen die uitgenodigd worden aan de tafel met kaasstengels.

 11. man pan

  Dit is M is een echo kamer van Margriet van der Linden, alleen maar gasten die haar boodschap verkondigen.

 12. Poep

  Dat hoopt iedereen. En ik woon aan de Grachtengordel.

 13. Robert

  Ik had geen last bij M en DWDD van een verzonnen grachtengordel hype verzonnen door Angela de Jong en haar andere Rotterdamse AD collega’s.

  Jinek/Beau uit Artis is meer een grachtengordelshow vol met RTL en Telegraf bobo’s uit Amsterdam.

 14. X

  Amsterdam Rotterdam het is allemaal hetzelfde geneuzel.

 15. Robert

  Ik had geen last bij M en DWDD van een verzonnen grachtengordel hype verzonnen door Angela de Jong en haar andere Rotterdamse AD collega’s.

  Jinek/Beau uit Artis is meer een grachtengordelshow vol met RTL en Telegraf gasten uit Amsterdam.

 16. Elevator

  Fijn dat er een onafhankelijke mening gegeven wordt door Angela .

 17. William Raaf

  Het blijft raar dat mensen gedwongen worden te betalen voor een Staatsmedia.
  En ergens ook best wel eng. Een baantjes carrousel voor de corrupte maar o zo deugende Grachtengordel

  Mijn inschatting; wanneer in the UK de BBC wordt gekielhaald zal de subsidieslang ook uit de NPO worden getrokken. We leven tenslotte niet in Noord-Korea

 18. Bolke de Beer

  Het blijft raar dat mensen gedwongen worden te betalen voor asfalt buiten de Randstad, al die gappies rijden toch op traktors. En ergens ook best wel eng. Het enige wat ze kennen is xtc labs runnen en/of wiet plantages beheren. En maar klagen over de Randstad.

 19. robb

  Angela ik begrijp dat M niet in jou straatje past , toch hoop ik dat je de volgende keer een kolom over wnl schrijft die zijn ook heel eenzijdig vvd en mona keizer heeft daar ook een knipkaartje , jij zit daar natuurlijk ook graag maar toch kijk daar ook eens naar.

 20. Bolke de Beer

  “Ze hoopt op een talkshow ‘waar ook plek is voor vrolijk­heid, humor en zelfspot’. “Want mijn hemel, dat mis ik al maanden“, sneert ze naar M.”

  Maar dan gaan die gasten die alles maar links noemen wat ze niet bevalt weer roeptoeteren dat de NPO moet informeren en diepgang moet brengen. Vrolijkheid, humor en leegheid hoort op de CO

  Toch? Rechts gepeupel van deze site?

 21. Er war wieder da

  Nederland is meer dan de grote steden alleen. De elite in de steden zijn grootverdieners die voor de bühne links doen. Maar diep in hun hart..

 22. IngridHenk

  Dit bewijst weer dat het zeer zelden voorkomt dat Angela de Jong geen gelijk heeft. Ik heb eigenlijk niets tegen grachtengordel, omdat daar ook van alles afspeelt. Maar steeds maar weer over LGBTxxxx, (anti-)discriminatie, vrouwen emancipatie, antisemitisme en hoe zwaar de cultuursector het heeft werd mij ook teveel. En dat alsmaar meepraten met de gasten, verschrikkelijk.
  Fidan kan en is veel meer dan het M-concept, hopelijk gaat Fidan haar eigen gang.

 23. William Raaf

  Lijkt me een sprankelende deal Bolke,

  We bouwen (betalen we het samen) een forse muur om U en A’dam heen en U doet dan maar. Staatsmedia, PC-terror. Animal Farm, knielen, Azuren Piet, Greta, 24/7 cultural marxism, deugend van alles wegkijken, de-platforming, Gedanken-Gestapo, conformisme, klikspanen, never-rock-tha-boat, dorre dofheid & beroepsverboden.
  En wij – de tractor rijdende XTC lab-uitvinders- gaan dan verder met ons leven (& Free Speech, Common sense en the Enlightenment)

  Win – Win

 24. Apostulaat

  Vrolijkheid, humor en zelfspot, die heeft Angela de Jong zelf helaas niet.

 25. Dries Roel Vink

  Kan er ook eens een dag geen aandacht aan die bolle hamster aka huisvrouw worden besteed?! Die dikke denkt echt dat het pleps op haar mening zit te wachten. #boycotangela

 26. Ron

  Ik hoop juist wél dat het erg op DWDD gaat lijken, en dat kan ook niet anders. Het wordt gemaakt door BNNVARA en ze zitten op hetzelfde tijdslot dus me dunkt dat het daar op gaat lijken en dat is ook de succesformule in de vooravond. Nu iets totaal anders gaan doen is gewoon niet slim. Punt.

 27. Bolke de Beer

  Wat heeft extreem rechts toch met het bouwen van muren?

  En grappig dat je jezelf ‘common sense’ toe dicht

 28. Margriet van der Linden

  Wat is er toch met jullie tokkies aan de hand? Vroeger luisterden jullie nog braaf als ik uitlegde hoe de wereld in elkaar zat, maar door dat duivelse Twitter praten jullie tegenwoordig gewoon terug! Kan toch niet?! Jullie zijn dom, laagopgeleid en onderontwikkeld en ik ben alwetend en bovendien vriendin van Shula, ergo*: jullie moeten jullie plaats in de wereld kennen! Dus gewoon jullie Twitter-accounts deleten en weer NPO gaan kijken! Gelukkig wordt mijn programma van jullie belastinggeld betaald en is er helemaal niets wat jullie daar tegen kunnen doen. Ik zal jullie blijven bestoken met mijn linkse wereldbeeld, net zo lang tot jullie allemaal murw gebeukt als hersenloze zombies M. kijken.

  * Ergo is een chique manier om “dus” te zeggen.

 29. William Raaf

  Beste stoere Bolke

  Doen we de deal of niet ?
  Muurtje bouwen &
  Heb jij je geliefd conformistisch utopia, gelijkgeschaald mars-muziek incluis Gedanken-Gestapo en Inquisitie.
  En ik mijn hell van freedom of speech (en XTC-tractors).
  (ps. mijn petekindjes zijn geen van allen wit)

 30. Ria

  Lachen Margriet geweldig !

 31. azijnzeiker

  Margriet deze site is net zo als ik op veel punten rechts te noemen, maar veel plezier er mee. Ik ben benieuwd hoe lang je dit gaat vol houden.

 32. anoniem

  Angela sorry maar houd

  je kont / mond!!!!!!!!!!!!!!!

  doe wat je moet doen

  de oplage van AD omhoog krijgen

  vanaf dat je bij de krant ben

  gaat het slecht met de oplage van AD

  ruik je eigen oksel stank/zuur

  typisch hollands en rotterdams

  de hele dag gluren bij de buren

  hou nou op

  en doe wat aan de oplage van AD

  daar wordt je voor betaald………..

 33. Ikke

  Waarom zijn al die praatprogramma’s op tv, die horen op de radio en op tv doe dingen. Musical, muziek, opera, operette, toneel, dansen, schaatsen, natuur en sport. Genoeg te doen om de avond mee te vullen. Degene die aan de kletstafels zitten kennen we onderhand wel die gaan van de een naar de ander..

 34. Hopsakees

  Ja, opera en operette… daar zitten we op te wachten.
  Toneel op TV. Geweldig.
  Misschien nog iemand die voorleest uit een boek?
  Of iemand die gedichten voordraagt?

 35. Die hamster van Niels Holgersson

  @ Ikke
  Goed punt! Geen pantomime meer op de radio en geen praatprogramma’s meer op tv! Deze beweging kan zo maar eens héél groot worden! Het volk pikt het niet langer! Weet je een goeie #?

 36. Donald Dumb

  Voor klassieke muziek en opera is er al Podium Witteman..

 37. Erno-BE

  Ik zag TROS tomaten in de winkel. Hebben ze dan ook Avro, KRO en Vara-tomaten?

  Ik vraag dit voor een vriend

 38. Zomaar

  3 maanden geleden.
  Angela de Jong geeft compliment aan talkshow M.

  De altijd kritische Angela de Jong heeft een compliment uitgedeeld aan het adres van Margriet van der Linden en haar talkshow M. Volgens de AD-columniste was Margriet de eerste die het over GEWONE MENSEN had.

 39. Evo

  Ja een ander geluid. Want M is echt een gruwel.

 40. Captain Caveman

  Zelf werk ik in een omgeving waar allerlei nationaliteiten werken.Links en rechts bij elkaar! Spreekwoordelijke babbel bij de koffie gaat met het zeer gevarieerde gezelschap NOOIT over M, NOOIT over Grachtengordel, Nooit over Amsterdam an sich, ja, als je er weer heen moet om op het vliegtuig te stappen naar Portugal. Kortom, NIEMAND hoor ik maar iets zeggen over al die ‘problemen’ daar in A’dam/Randstad. Typisch toch? Niet relevant om jezelf over op te winden. Dat doen uitgerangeerde BN’rs wel voor ons!

 41. Martinos

  Laat ze NPO anders veranderen naar HPO. Dat dekt de lading wat meer..

 42. Bart

  Angela heeft weer helemaal gelijk!

 43. Teuntje

  Ik hoop het met Angela weg met die walgelijk linkse rotzooi

 44. Noah Kraan

  Laat de npo in plaats van die talkshows maar eens porno uitzenden dan kijken er nig mensen

 45. tafka mike

  Ik denk dat Fidan Ekiz DWDD het beste kan presenteren met een koele kikker. Zo’n echte groene die alleen kwaak zegt. Dan kan ze hem af en toe liefkozend aaien en zeggen dat die geen kwaad die alleen rete giftig is.

 46. Vonzipper

  Het wordt saai maar Angela heeft weer gelijk..

 47. Peter

  Hoe linkser hoe beter, er is ondertussen veel te veel rechtse shit.

 48. Peter

  Waarom hebben jullie toch zo veel commentaar, jullie veranderen er niks aan en wat is er mis met links (lees sociaal) en O ja alles beter dan Angela

 49. anoniem

  Dit programma heeft volgens mij vooral gescoord dankzij een goede redactie. Links is het met de presentor (-en) nooit geweest.

 50. anoniem

  Presentator (-en) bedoel ik.. Volgens mij ben ik moe en houd nu maar op met mijn gezeur.. :-)

 51. Pieter van den berg

  Angela heeft gelijk.regelmatig onderneem ik een poging om te kijken maar zodra het weer over zwarte Piet of slavernij of transgenders gaat zet ik de tv direct uit…..geen gemis als ze nooit meer een programma presenteert…

 52. Meindert Kramp

  Fidan lijkt het minst op Elvis en dat vind ik helemaal te gek.

 53. Mark

  Beste redactie van MC.

  Zouden wij als lezers van jullie verder gewaardeerde blog eens een weekje vakantie mogen van Angela de Jong? Gewoon een weekje zonder het geblaat van deze AD dame met haar voorspelbare meningen? Het zou een weekje zonder ergernis worden en ik vind dat wij dat wel verdiend hebben na het afgelopen seizoen. Liefs Mark

 54. AxelF

  Verschrikkelijk zou ze ook kinderen hebben?
  Zou je als man met haar naar bed gaan, word je beoordeeld en schrijft ze wellicht op haar privé blogje hoe je het gedaan hebt.

  Zou ze bij de AD ook een beoordelingsgesprek hebben?

 55. Annoniemus

  M blijft hopelijk weg vanaf nu , we weten nu wel genoeg over Surinamers , Moslims LHTBI, ers en de voorkeur van de presentatrice voor jonge meisjes , kwijl kwijl !

 56. Woeste Willem

  Ja hoor er zijn vara tomaten, kan je rechtstreeks in dat vervelende irritante smoelwerk van M pleuren 😜

 57. Frans

  Zijn we eindelijk van dat vreselijke linkse fascisme af het was elke dag weer de vraag wie er die dag weer onderuit gehaald zou worden ,was het Trump niet dan was het wel Baudet , om er misselijk van te worden !!!!

 58. Rotterdambrrrrrrrr

  Die ordinaire vetklep van het AD. Heeft gewoon geen zin om op en neer te reizen naar de stad waar alles nu eenmaal gebeurt. In ieder land wordt de ‘hoofdstad’ gehaat door de provincie. Fidan eeuuueeeewwwwhhhhhh. Die dikke hoopt dat het niet op DWDD lijkt. Hoezo dan? 15 jaar succesformule gebleken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.