Gerard Joling terug bij Voice Senior, nu zonder Gordon

Gerard Joling keert terug als coach in de tv-hit The Voice Senior, maar ditmaal zonder de naar SBS 6 verhuisde Gordon. Hij maakt op 28 augustus zijn debuut als solocoach. Dat heeft RTL 4 zojuist laten weten aan RTL. Gerard vertelt aan RTL dat hij er ontzettend veel zin in heeft. “Ik denk dat het voor mij makkelijker is om het zonder Gordon te doen, omdat je toch twee meningen hebt en moet overleggen. En nu kun je gelijk zeggen: bam, drukken!“, zo laat de 60-jarige entertainer weten.

De No More Boleros-zanger hoopt op goede zangtalenten; hun genre maakt niet uit. “Het mag van mij van hardrock tot heavy metal of volks en Nederlandstalig. Je moet wel doen waar je goed in bent en dan zitten wij er om te kijken of het goed genoeg is. En of het leuk en origineel is.

Gerard vindt het leuk dat hij naar voren is geschoven voor de ouderenvariant van The Voice. “Je gunt het de mensen ook zo, omdat het ongelofelijk dapper is dat je het op die leeftijd nog doet. Soms zie je ook dat mensen al jaren op en bühne staan, maar dat het nooit gelukt is.”

De andere coaches van The Voice Senior zijn Frans Bauer, Angela Groothuizen en Ilse DeLange. “Ik heb natuurlijk de meeste platen verkocht“, grapt hij. “Dat zegt natuurlijk niet alles, maar daarbij heb ik ook een sloot ervaring. Ik heb heel veel verschillende dingen op muzikaal gebied gedaan.

Gerard was ook al Voice Senior-coach in het eerste seizoen, maar toen samen met Gordon. Na diens overstap naar SBS 6, werd het duo in het vorige, tweede seizoen vervangen door Frans Bauer

Laatst las u hier als eerst dat rapper Snelle de vierde coach wordt in The Voice Kids, naast Ali BSanne Hans en Ilse DeLange.

Bij de volwassen Voice blijven Ali B, Anouk en Waylon aan boord en Lil’ Kleine wordt opgevolgd door een nog onbekende artiest.

Foto: Talpa

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen