Ali B vreest voor faillissement na corona-uitbraak

RTL 4-ster en rapper Ali B sluit niet uit dat zijn bedrijf SPEC failliet gaat vanwege de uitbraak van het coronavirus. Als het land drie maanden stil ligt, dan kan hij het niet volhouden. Dat heeft hij donderdag gezegd in De Wereld Draait Door. Ali B maakt zich erg veel zorgen. “Financieel is het eerste waar mijn vrouw in elk geval over begon. Het betekent heel veel. Het gaat niet alleen over mij, maar ik manage een aantal artiesten: Ronnie Flex, Boef, Famke Louise, echt een heleboel artiesten.”

Zij kunnen niet meer optreden. “Alles ligt eruit. Het gaat over heel, heel, heel veel geld. Ik vind het persoonlijk niet altijd erg, want ik vind mezelf sowieso vaak tot de overbetaalde doelgroep behoren, maar ik moet op een gegeven wel ook alle mensen die voor ons werken betalen. Dat zou op een gegeven moment in gevaar komen.”

Heeft hij al maatregelen genomen? “Nee, nog niet. Het overvalt ons allemaal en ik vraag mezelf af hoe ik erin sta. Ik probeer mensen te inspireren en te laten lachen en te verbinden. Dat deed ik tegen betaling, maar dat kan ik nog steeds als ik geen geld meer krijg. Gelukkig kan ik dat blijven doen. Ik ben nooit bang geweest om failliet te gaan.”

Kan hij de deuren sluiten als het land drie maanden lam ligt? “Ja, ja, maar ik ben nooit bang geweest om failliet te gaan. Maar zodra iemand tegen mij zegt: ‘Je mag geen grappen meer maken en geen mensen meer inspireren of geen muziek meer maken’, dan begint mijn echte faillissement.”

Recentelijk onthulde Ali B dat hij bijna het studiopubliek van de Voice-finale heeft besmet met corona. Hij onthulde gisteren in DWDD dat hij het coronagezin in Diemen kent.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen