Rob Goossens: ‘Media wennen aan racismeroepers’

Geplaatst op vr 10 jul 2020 om 10:20

Rob Goossens vindt het heel goed dat de publieke omroep niet buigt voor de kritiek van racismeroepers op het racismedebat dat zondagavond te zien is op NPO 1. Dat laat hij weten in gesprek met Privé TV. Activisten vinden het een schande dat Jort Kelder het debat aan elkaar praat, omdat hij zou sympathiseren met Thierry Baudet en racistische uitspraken zou bezigen. Gelukkig heeft de NPO niet de ruggengraat van Wilfred Genee, dus wordt gewoon vastgehouden aan Kelder.

Privé TV-verslaggever Pim Sedee: “Voor hetzelfde geld had Shula Rijxman gezegd: ‘We kiezen dan maar een ander.’

Rob Goossens denkt dat de angst bij de media afneemt. “Ik denk eigenlijk dat die reactie wat minder wordt op dit moment. Als je het niet gewend bent dan is het natuurlijk heel spannend als mensen ineens beginnen te roepen over een boycot, maar inmiddels is het gewoon elke dag wel weer ergens raak.”

Er is altijd wel iemand die racisme roept, aldus Rob. “We raken er een beetje aan gewend en we raken er in ieder geval niet meer zo enorm van ons à propos van.”

De NPO had hier bovendien vast wel op gerekend, meent hij. “Bij de NPO zijn ze ook niet achterlijk. Zij hebben natuurlijk ook wel geweten wat ze in huis haalden toen ze Jort Kelder vroegen voor het debat. Ze hebben toen al de afweging gemaakt, van: wat zou er kunnen gebeuren qua kritiek op de debatleider?

Als je daarna toch nog de boel gaat aanpassen vanwege een stel schreeuwlelijken, dan ben je natuurlijk geen knip voor de neus waard. Dat weten ze bij de NPO ook wel.”

Racismeroepers als Arie Boomsma kregen vorige maand wel een adverteerdersboycot van Veronica Inside voor elkaar. Dat programma is nu door ruzie uit elkaar gevallen.

Foto: RTL
30 Reacties op “Rob Goossens: ‘Media wennen aan racismeroepers’”


 1. Daantje

  Zit helemaal niet op deze show te wachten. En belachelijk dat akwasi komt optreden. Dus deze kleurling mag alles roepen en krijgt nog een podium ook. Hoepel op zeg. Ik ben kwaad op de slavendrijvers van vroeger. Door hun zitten wij nu met de kleurlingen opgescheept die overal tegen aan schoppen.

 2. Mike

  Mag Akwasi uitleg geven over zijn voorouders die slavenhandelaars waren!! Spannende tv haha

 3. Captain Caveman

  Het is nog geen zondag. De Draai kan nog altijd stiekum gedaan worden. Deugwijven met hun grote bek in de media moeten die NPO softies toch wel enigszins beroeren. Staan ze straks zondag elke niet allochtoon op staatskosten uit te foeteren voor racist, enz! Verassing en knieval naar de black huppedldepup toe!!

 4. By the way

  De stukjesschrijver op dit medium draagt in elk geval niet bij aan wederzijds respect en verdraagzaamheid, getuige de typering van de medemens (‘racismeroepers’) en de kwalificatie van Wilfred Genee.

 5. Shirley

  Weg met al die baasspeelnickkers!

 6. Deep throat

  Afrikaanse Surinamers stammen allemaal af van slavenhouders en slavenhandelaren. Bijna allemaal hebben ze blanke slavenhoudersvoorouders en de meesten hebben donkere slavenhoudersvoorouders enz. omdat hun voorouders slaven hielden en verhandelden in Afrika, maar uiteindelijk ook in Suriname. Ruim 30 procent van de slavenhouders in Suriname was van Afrikaanse afkomst rond 1800. Blanke Nederlanders stammen zelden af van slavenhouders maar hebben bijna allemaal voorouders die horigen of lijfeigenen waren. Ook werd een deel van Nederland in de Gouden Eeuw en later door Holland als status wingewesten (eufemisme voor koloniën) uitgezogen en de bevolking gediscrimineerd.

 7. Koffie

  Afneemt? Waarom die k utshow dan en het bombardement van docu’s over racisme in NL. Rob heeft ook geen M gekeken zo te horen.

 8. Peter

  Akwasi is toch verdacht van een misdaad
  En geven we een podium
  Daarmee is me NPO een medeplichtiger

 9. Captain Caveman

  Laatste tijd heel veel zwarten te zien in reclame’s. Proberen het heel subtiel te houden maar valt toch op. Vooral snoep fabrikanten weten de zwarten te vinden. Chips, koek, frisdrank. En met fruit en groente? Eenfrisse blondine of vlotte boerenzoon! Haha..

 10. Rotterdammer

  Ik word doodmoe van al dat racisme gedoe en ga zeker NIET naar dat programma kijken , ook al omdat die opruier Akwasi er aan mee doet. Ik was altijd redelijk genuanceerd maar begin inmiddels toch Henk Bres achtige neigingen te krijgen door dat gepolariseer van zwartkijkers als Akwasi, Afriye, Simons en gekke Wekker!

 11. De zitknaap

  Ik had serieus interesse, maar ik lees nu dat Akwasi komt optreden? Serieus? Sorry, maar ik sla over!

 12. Ron

  Die Kelder kan helemaal geen discussie leiden zonder daarbij zijn eigen mening niet door te drukken. Dat heeft hij keer op keer bewezen. Ongeschikt. Punt.

 13. Walter

  Robje weer een mening.

  Twitter is niet heel TV kijkend Nederland kleuter Robje.

 14. B

  Het is altijd zo dat de grootste schreeuwers en roeptoeters de meeste aandacht krijgen terwijl de welwillende en redelijke meerderheid niet aan het woord komen . Je ziet dat bij kleine extreme racisme roepers en ook bij de boeren van FDF momenteel.

 15. Jannie Venijnig

  Tsja, 16,5 miljoen Nederlanders kijken toch geen po. Het zijn altijd diezelfde kleine minderheidsclubjes die nog po kijkt. Wij kijken zowiezo toch nooit naar de communisten po.

 16. Gerard Cocks

  Waarom weer een platform voor die agressieve kansloze drol van een Akwasi?

 17. Anti-racist

  @By the way

  Dekt racismeroeper niet precies de lading?
  Welk woord vind je wel politiek correct?
  Racismeschreeuwer? Racismefantast? Racismefanaticus? (In elke omschijving die en elk onderscheid dat gemaakt wordt) alles-is-racisme-etiketplakkers?

 18. azijnzeiker

  Ze hebben nog tijd genoeg om van gedachte te veranderen. Ik geloof het pas als Kelder er zondag is. helaas voor de zeurende linkse mensen, dan kijk je toch niet.

 19. Captain Caveman

  Leuke tekst gezien. Moeten we en vooral de Échte DieHard Deugers:

  artikel 1: “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

  NIET toegestaan. Overheid staat erbij en keek ernaar!

 20. Kwasi

  Ik heb een hekel aan nggrs

 21. Donkelmans

  Ik ga niet kijken naar dat racisme debat. Ik neem die BLM club niet serieus. Laat ze zich maar eens uitspreken over het schandelijke gedrag van hun zogenaamde niet racistische medestanders uit eigen gelederen die plunderen, geweld gebruiken en bij werkelijk alles de racismekaart en/of slachtofferkaart misbruiken voor persoonlijk gewin. Floyd was een crimineel, de vriend in de auto van Floyd werd gezocht vanwege criminele activiteiten, de vrouw in de auto blikt een mysterie.

  Of er sprake is van racisme bij de aanhouding van Floyd is tot op heden niets bekend. Het is een aanname en geen bewijs.

  Misdaadcijfers onder de zwarte bevolking blijkt indrukwekkend te zijn, zo ook de uitkeringsafhankelijkheid. Dat is niet de schuld van de blanke bevolking.

  Akwasi die oproept tot geweld komt er mee weg. Deze organisatie is voor mij niet geloofwaardig meer.

 22. Jeroen Smits

  Als je in NL een auto in elkaar ramt dan krijg je weken daarna nog een podium over je nieuwe tanden en andere onzin. Als je op de Dam staat de schreeuwen en daarna nog in 2 uitzendingen de kans hebt om te nuanceren en je doet dat niet, ben je geen verbinder maar een onrustzaaier. Wat doet de omroep verder met je een nieuw podium geven om te gaan zingen ? Uh ik begrijp hier echt helemaal niets van. Goed kwaad alles loopt door elkaar heen. Poging van omroep om te verbinden. Ik haak af.

 23. Teuntje

  Helemaal eens met DAANTJE

 24. anoniem

  Het is inderdaad een feit dat racisten en holocaustontkenners een steeds prominentere platas in onze media innemen.

 25. anoniem

  Prominentere plaats bedoel ik..

 26. toto

  Ik denk dat Akwasi jarenlang uit de media moet blijven. Hij maakt echt meer stuk voor zijn eigen zaak dan dat hij helpt. Heeft die man dat niet zelf door?

 27. aammehoela

  Inderdaad Toto, geldt trouwens ook voor Arie B. Ook bij de normaal denkende Nederlander die niets van FvD wil weten is men klaar met deze gasten. Zwarte Piet is geen racisme, enkel drammers willen dit niet inzien.

 28. Bart

  Rob Goossens die een aantal verwachtingen uitspreekt. Dan zal het dus altijd anders gaan lopen dan zijn voorspelling.

 29. D. Wars

  Kleurlingen zien Zwarte Piet en houden van ‘m.
  https://www.tvgids.tv/tv/for-eunice/24687731

 30. Franciscus van Rassisi

  RACISME !!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.