Rob Goossens: ‘Media wennen aan racismeroepers’

Rob Goossens vindt het heel goed dat de publieke omroep niet buigt voor de kritiek van racismeroepers op het racismedebat dat zondagavond te zien is op NPO 1. Dat laat hij weten in gesprek met Privé TV. Activisten vinden het een schande dat Jort Kelder het debat aan elkaar praat, omdat hij zou sympathiseren met Thierry Baudet en racistische uitspraken zou bezigen. Gelukkig heeft de NPO niet de ruggengraat van Wilfred Genee, dus wordt gewoon vastgehouden aan Kelder.

Privé TV-verslaggever Pim Sedee: “Voor hetzelfde geld had Shula Rijxman gezegd: ‘We kiezen dan maar een ander.’

Rob Goossens denkt dat de angst bij de media afneemt. “Ik denk eigenlijk dat die reactie wat minder wordt op dit moment. Als je het niet gewend bent dan is het natuurlijk heel spannend als mensen ineens beginnen te roepen over een boycot, maar inmiddels is het gewoon elke dag wel weer ergens raak.”

Er is altijd wel iemand die racisme roept, aldus Rob. “We raken er een beetje aan gewend en we raken er in ieder geval niet meer zo enorm van ons à propos van.”

De NPO had hier bovendien vast wel op gerekend, meent hij. “Bij de NPO zijn ze ook niet achterlijk. Zij hebben natuurlijk ook wel geweten wat ze in huis haalden toen ze Jort Kelder vroegen voor het debat. Ze hebben toen al de afweging gemaakt, van: wat zou er kunnen gebeuren qua kritiek op de debatleider?

Als je daarna toch nog de boel gaat aanpassen vanwege een stel schreeuwlelijken, dan ben je natuurlijk geen knip voor de neus waard. Dat weten ze bij de NPO ook wel.”

Racismeroepers als Arie Boomsma kregen vorige maand wel een adverteerdersboycot van Veronica Inside voor elkaar. Dat programma is nu door ruzie uit elkaar gevallen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen