Beste Zangers-cast voor tweede jaar op rij erg wit

NPO-bazin Shula Rijxman roept de hele tijd dat ze er van alles aan doet om de publieke omroep wat diverser te maken, maar ondertussen is haar zomerse tv-hit Beste Zangers voor het tweede jaar op rij wel héél erg blank gekleurd. Zes van de acht deelnemers hebben zelfs dezelfde haarkleur: Diggy Dex, Suzan en Freek, Miss Montreal, Wulf en Stef Bos zijn alle zes blond. Verder is er één kandidaat zonder haar (Milow) en één brunette: Tabitha. Een vrij monotoon gezelschap dus.

Tabitha is nog het multicultureelst van het hele stelletje: zij heeft een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder. Daarmee is zij dus eigenlijk half-blank, zoals diversiteitskenner Floris Kingma het onlangs noemde, en dat telt niet.

Vorig jaar was de cast van Beste Zangers eveneens heel monotoon. Ook toen was alles blond of kaal met één mannelijke brunette als uitzondering: de half-Dominicaanse Rolf Sanchez.

Al met al lijkt het diversiteitsbeleid van de NPO dus niet erg te werken bij het muzikale programma van de AvroTros. Daar komt nog bij dat de presentatie óók al wit is: dit jaar wordt Jan Smit vervangen door Nick & Simon uit het monoculturele Volendam.

In andere jaren deed Beste Zangers het beter. Zo behoorden in 2017 Brace, Kenny B en Tania Kross tot de cast en in 2018 Alain Clark en Glen Faria.

Alle deelnemers van de Beste Zangers door de jaren heen vindt u op Wikipedia.

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen