Dennis Schouten wil niet ‘kontje Wilfred Genee likken’

Dennis Schouten is Wilfred Genee dankbaar voor alle geboden kansen en hij vindt hem nog altijd een voorbeeld, maar dat betekent niet dat hij zijn kontje wil likken. Dat zegt het televisietalent in de rijdende talkshow Bij Andy in de Auto. Wilfred is boos op zijn protegé, omdat Dennis niet genoeg partij voor hem zou hebben getrokken in de rel rondom Veronica Inside. “Hij heeft me een berichtje gestuurd dat hij het vervelend vond dat ik het niet voor hem heb opgenomen.

Dennis vindt dat onzin. “Dat is toch niet mijn rol, denk ik dan, weet je. Als ik Wilfred aardig vind, kan ik moeilijk zeggen: ‘Ja, Wilfred dit, Wilfred dat.’ Ik kan niet voor iemand opkomen omdat ik er bevriend mee ben. Ja, precies, ik ben geen kontenlikker.”

Toch ziet hij Wilfred nog altijd als een groot voorbeeld. Net als hem wil Dennis zich breed gaan ontplooien. Zo gaat hij straks ook radio maken, namelijk voor 3FM. “Dat doet Wilfred ook, hè? Ik doe alles wat Wilfred doet. Wat dat betreft is hij mijn grote voorbeeld, ja.”

Wilfred is in de kern een goede mens, meent Dennis. “Het is echt een doodgoede kerel. Als Wilfred met een meisje praat, dan houdt hij altijd de handen op de rug alsof hij aan het schaatsen is. Ik zeg: ‘Waarom doe je dat?’ Hij zegt: ‘Anders ben ik bang dat ze denken dat ik aan hen zie.’ Hij is heel voorzichtig.

VI

Denkt Dennis dat VI volgend seizoen terugkeert? “Die mannen verdienen zes ton per jaar, hè? Denk je nou echt dat die mannen omdat ze een beetje boos zijn op Wilfred Genee zes ton laten liggen? Dan ben je stapelgek.

Analist Johan Derksen heeft al lang de pensioengerechtigde leeftijd gepasseerd. “Wat moet je dan de hele dag gaat doen? Mensen die zich vervelend die… Nou, ze zullen wel niet direct doodgaan, maar ja. Ze zullen daar wel weer gewoon gaan zitten.

En VI zónder Wilfred dan? “Ik denk wel met. Als ze zonder Wilfred doorgaan, dan zou het heel pijnlijk zijn voor Wilfred. Ik denk dat het uiteindelijk allemaal wel weer goed komt, maar hij heeft wel bepaalde schade opgelopen en daar kom je ook moeilijk van af. Iedereen ziet hem echt als een soort van Judas. Dat vind ik sneu voor die man.”

Lees ook: Wilfred Genee vindt Dennis Schouten een verrader (1 juli)

Foto: YouTube

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen