Angela Groothuizen verpest hele pr-campagne RTL 4

Angela Groothuizen heeft gisteren voor veel ergernis gezorgd bij haar werkgever RTL 4. Ze heeft de hele pr-campagne van The Voice Senior in de war geschopt. Dat zei Luuk Ikink gisteren in RTL Boulevard. RTL had een hele campagne opgetuigd om het juryschap van Gerard Joling te onthullen. De zender verspreidde gisteren de nieuwe persfoto’s van het programma, maar van Gerard was alleen het haar te zien. Het was de bedoeling dat men een dag lang zou speculeren, maar Angela gooide roet in het eten.

Angela plaatste per ongeluk vroegtijdig de héle persfoto van The Voice Senior online, dus mét Gerard Joling. Balen voor RTL, aldus Luuk. “Het was vandaag best wel een spannende dag voor de makers van The Voice Senior, want die gingen namelijk hun foto’s bekendmaken waarop misschien te was wie de nieuwe coach is van The Voice Senior.”

Luuk vond het wel slim bedacht van RTL om eerst onherkenbare foto’s te verspreiden. “Dan zie je niet wie het is en de bedoeling was om lekker te gaan raden. Dan zou morgen het bekend worden gemaakt, heel groot. Er was een advertentie gepland in het AD waarin het bekend zou worden gemaakt.”

Alles gebeurde volgens Luuk in het diepste geheim. “Wij mochten al eerder – in het diepste geheim – Gerard Joling gaan interviewen onder embargo enzo, niemand mocht het weten. Alleen Angela Groothuizen heeft ook Instagram en zij postte een uurtje geleden, per ongeluk denken wij, een foto waarop te zien is dat dus Gerard Joling de nieuwe coach is van The Voice Senior. Met ook heel groot eronder: @gerardjoling. Zij heeft 100.000 volgers, dus heel veel mensen zagen dat.

‘Angela heeft te veel geblowd’

Gerard Joling vindt het heel onhandig van Angela, heeft hij laten weten op Radio Veronica. “Jongens, mag ik even wat uitleggen? Even serieus. Kijk, ik heb een contract bij RTL en zij hebben gezegd: ‘Morgen wordt het bekendgemaakt, je houdt gewoon je mond.’ Het schijnt dat Angela Groothuizen het op haar Instagram heeft gezet en dat heeft Shownieuws overgenomen. Ja, dan is het gewoon klaar.”

RTL is not amused, kan ik zeggen. Misschien moet Angela een beetje minder blowen, dan gaat het misschien de goede kant op. Het is natuurlijk doodzonde, want het had een heel spel geweest. Ik denk dat RTL het graag had gehad als aanjager.

Door een gewaardeerde tipgever lekte hier onlangs ook al de nieuwe coach van The Voice Kids vroegtijdig uit: rapper Snelle.

Lees ook: Gerard Joling terug bij Voice Senior, nu zonder Gordon (gisteren)

Foto: Nick van Ormondt, RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen