Wesley Sneijder na VI-rel: ‘Racismedebat slaat door’

Wesley Sneijder vindt dat we na het hele gedoe over Veronica Inside wel kunnen concluderen dat het racismedebat volledig is ontspoord. Dat geeft de oud-profvoetballer vandaag aan in de Volkskrant. Wesley vindt het jammer dat de racismehysterie nu een slachtoffer heeft geëist in de vorm van Johan Derksen. “Johan Derksen heeft soms verkeerde momenten. Als je kwetsende dingen zegt, kun je een reactie verwachten“, zegt hij. Maar ook: “Zijn oprechtheid is mooi.”

Een zwartepietgrapje heeft Johan Derksen de kop gekost. “In de huidige tijd worden uitspraken snel uitvergroot“, zegt Wesley.

Wesley is het met Johan eens dat het racismeprobleem groter wordt gemaakt dan het is. “Racisme? Ik kan me niet voorstellen dat het er nog steeds is in Nederland.”

Zelf heeft Wesley een multiculturele vriendenkring. “Ik heb Turkse, Marokkaanse en Surinaamse vrienden. Ik maak alle kleuren mee en heb met ze gevoetbald. Vorige week zat ik ergens met Quincy Promes van Ajax en vroeg hem: ‘Maak jij het weleens mee?’ Hij zei nee.”

Racisme valt absoluut niet goed te praten, maar we moeten niet doorslaan. Volgens mij is Nederland het meest multiculturele land ter wereld. Alles kan en mag. Laten we het peaceful houden met elkaar.”

Het Volkskrant-interview met Wesley Sneijder kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen