Wendy wijst Linda keihard af, twijfelt over dramaserie

Geplaatst op za 27 jun 2020 om 12:45

De memo dat je tegen een tv-koningin alleen maar ja en amen mag zeggen, is Wendy van Dijk kennelijk ontgaan. Ze laat Linda de Mol keihard in de kou staan na haar suggestie om samen een dramaserie te maken. Dat is te lezen in De Telegraaf. Vlak na de overstap van beide dames naar SBS 6, gaf Linda aan dat ze best een dramaserie zou willen maken met Wendy. Twee grote tv-sterren in één serie zou de zender hele hoge kijkcijfers kunnen opleveren, maar Wendy trekt zich nu terug.

Wendy lijkt ineens niet meer zo enthousiast over dit idee. “Ik moet wel zeggen dat ik door die coronatijd ook mijn bezinningsmomenten heb gehad.”

De presentatrice wil het rustiger aan gaan doen. “Ik ben jarenlang extreem druk geweest. Lizzy zei pas tegen me: ’Dat van vóór corona gaan we niet meer doen hè mam’. Als ik nu gevraagd zou worden dan zou ik zeggen: ’Dat lijkt me helemaal fantastisch, maar laten we de agénda’s erbij leggen’.

En neefje Johnny de Mol zegt: “Acteren heb ik op een lager pitje gezet omdat er ontzettend veel tijd in gaat zitten. Maar als alles perfect is – de timing, het script en de mensen – en dan een productie met mijn tante? Wie weet!

Foto: RTL
35 Reacties op “Wendy wijst Linda keihard af, twijfelt over dramaserie”


 1. ZeerNetteDame

  Wendy is van haar voetstuk gevallen. Het zou haar sieren om wat nederiger te zijn en aan te grijpen wat ze kan, want ze is nog maar een paar rimpels verwijderd van ontslag. De enige reden dat John de Mol haar nog wat kansen geeft is omdat Linda daar op heeft aangedrongen.

 2. Ronaldinho

  Als John een beetje tempo maakt, lukt het heel misschien nog om deze lineaire zendergroep voor een paar honderd miljoen aan één of ander Aziatisch investeringsfonds te slijten.

  Moet ie wel opschieten, anders is het helemaal niks meer waard.

 3. Het meisje met de zwarte bakfiets

  En wat is die asjonnie toch een leuke kunl het, met dat fijne rossige haar en die stoere tattouages op zijn armen en zijn tiet. Heel Hilversum loopt met hem weg, die ruwebolster/blanke pit. ik zeg maar zo: een dag geen Sjonnie op de buis is een dag niet geleefd. En zijn goede inborst: die laat hij in het theater blijken. Sjonnie wil mensen helpen, net als zijn vader mensen helpt.
  Nee, het is voor mij geen vraag waarom het nederlandse publiek zo aan zijn trekken komt als het om Sjonnie gaat. We krijgen er maar geen genoeg van he.

 4. Teuntje

  Allebei vande buis Linda en Verwendy moe ….ze blijven maar doorgaan snappen ze nu nog niet dat de kijker klaar is met die 2 Botoxtantes

 5. Sjonnie de Mol lover

  Nou, het zal mij niet verbazen als Mark Rutte onze Sjonnie dadelijk vraagt om toe te treden tot de regering. Als staatssecretaris van Cultuur of van Ontwikkelingssamenwerking. Wat Sjonnie doet voor de dobbernegers op Lesbos is gigantisch mensen, daar kan hij avonden over vertellen. Jawel!

  Die schrandere deugniet (waarom noemt hij zich nieti Sjonnie Jordaan of Sjonnie Albertie?) heeft zijn schaapjes op het droge en u en ik zijn daarvan getuige.

 6. Johannes

  Die Linda begint er steeds meer uit te zien als een transvrouw.

 7. Ray

  Laat Johnny de Mol alsjeblieft nooit meer acteren. Paul Verhoeven schrikt waarschijnlijk nog wel eens wakker als hij weer een nachtmerrie heeft gehad over Johnny’s acteerprestaties in Zwartboek.

 8. Petra

  @Ray
  Johnny heeft anders wel een prijs gewonnen voor zijn acteerprestaties in Zwartboek.

 9. Xavier

  @Petra ;)))

 10. Garry glamour

  Wendy kan nog niet staan in de schaduw van Linda , ze heeft nog werk om dat Erland er werkt.
  Alles wordt aangegrepen om in de publiciteit te komen , desnoods haalt ze haar kinderen en de rest van de familie erbij.
  Als Johnny De Mol op tv komt , gaat de tv uit , het score over de rug van mensen met een beperking of oudere is nep en tenekromend .Linda is leuk met miljoenenjacht ,de interviews met bekende Nederlanders is belabberde ( wij van wc eend adviseren wc eend )..

 11. Jan

  Je hoeft geen bedrijfseconoom te zijn om te zien dat het Talpa-schip water aan het maken is. Met alleen VI en Meiland red je het niet. De overige goedkope meuk is niet om over naar huis te schrijven. Jongeren kijken geen tv, en ouderen hebben genoeg keus bij RTL en de NPO.

  Ik denk dat de Mol er binnen een half jaar de stekker uit trekt,

 12. William Raaf

  Jan,

  De enige die nog tv. kijkt is mijn moeder (74). Ik heb enige sympathie voor RTL. Vind het een verschrikkelijke, zinloze, totaal lege zender maar ze vervullen een behoefte en doen het op eigen kracht. Hetzelfde geld voor Talpa. Smakeloos deugend maar God spede zou ik zeggen.

  NPO is een ander verhaal. Die concurreert met de rest via gratis geld bijeengeroofd van Nederlanders.
  Was ik de Mol dan zou ik een rechtzaak beginnen.
  65% van Nederland kijkt niet naar de Staatstv maar toch moeten ze betalen.
  Dat is (eufemistisch gesteld) op zijn aller-allerbest uiterst grotesk te noemen.
  Maak er een betaaldienst van.
  Kunnen we zien hoe populair de NPO is

 13. Jan

  @ William Raaf,
  de Mol opereert al zijn hele leven naast de NPO en heeft daar vele miljarden mee verdiend. Het kan dus weldegelijk, maar hij heeft de boot gemist met o.a een eigen videodienst. Eigenlijk best zonde, want met Versatel (ooit zijn bezit) had hij daar in een vroeg stadium de gehele infrastructuur voor in handen,

  Verder zit gewoon niemand (meer) te wachten op beroepsnarren als Gordon en Patty Brard. Laat staan die opgepiepte (NPO) meuk.’Man bijt Hond en Lingo, Really?. De Mol dacht dat Nederlanders dat wel zouden pikken, maar hij heeft verkeerd gegokt.

 14. Guttegut

  Zou William Raaf een boze witte nederlander zijn? Een niksnut die al jarenlang geniet van alle sociale voorzieningen in ons land maar toch iedere dag weer loopt te ouweteringhoeren dat niks deugt. Flikker dan lekker op naar Noord Korea of zo. Perfect leven daar!

 15. William Raaf

  Jan,

  Zou mooi zijn wanneer de ogen eindelijk eens zouden opengaan bij de robot-achtige Kaaskop. De Romeinen bouwde de Colosseum om het gepeupel in slaap te houden, de NPO en de Mol gaven ons tv. Vind het Colosseum mooier.

  En je hebt een ijzersterk punt. De deugende NPO (en Talpa) miljonairs schnabbelen overal bij. Het is niet en/of maar en/en. Ze produceren programma’s die ze weer verkopen en dat allemaal met belastinggeld. Ze zijn corrupt tot in hun haarvaten. Nepotisme, wereldlijke simonie en diefstal.

  Beroepsnarren. Geen problemen mee zolang ik het niet hoef te betalen en mijn kinderen er niet naar hoeven te kijken.
  NPO-Beroepsnarren. Kijken mijn kinderen ook neit naar )zoals geen enkel kind in de 21ste eeuw) maar moet er wel voor betalen. Alhoewel narren. Ze lijken meer op een combinatie van Torquemada, de boekenverbranders van fahrenheit 451 en de zwijnen van Animal Farm.
  En hun deugen is allemaal opgepoetst en vetgemest met gestolen geld.
  Tijd om de Staatsmedia te privatiseren. Kijken hoeveel ‘fans’ die deugers in werkelijk hebben.

 16. William Raaf

  Guttegut,

  Ik ben (soms een beetje maar meestal niet) boos. Ben wel wit.
  Dit in tegenstelling tot mijn twee petekindjes.

  Maar ik ben tegen de staatsmedia en misschien is dat tegenwoordig ook al racistisch, het gaat namelijk allemaal vrij 1984 these days innit ?

 17. Jan

  @ William Raaf,

  Je kunt het probleem bij de NPO neerleggen, maar de Mol moet gewoon inzien dat produceren iets anders is dan een mediaconcern leiden. Dat weet hij zelf trouwens maar al te goed. Hij is een producent en creatieveling, géén roerganger. En dan krijg je het huidige Talpa; waar er met geld gesmeten wordt, waar mensen komen en gaan, en waar er een vette angstcultuur heerst om het gebrek aan managementskills te verbloemen.

  Beter verpatst hij deze kermis en gaat hij zich rustig toeleggen op waar hij wél goed in is.

 18. Jan

  Ter aanvulling; dat zag je ook bij Endemol. Van den Ende was de grote leider die wist hoe je zaken voor elkaar moest boksen, De Mol was het creatieve brein die zorgde voor de mega-successen. Een gouden duo.

 19. William Raaf

  jan

  John doet wat John doet Jan. Kunnen we eigenlijk nauwelijks over oordelen. Sterker nog; privatiseren we de NPO dan zou John misschien zelfs koppie onder kunnen gaan.
  Ik zou dat (in zekere zin) toejuichen. De beste man heeft smakeloosheid tot totale wasdom laten komen.

  Maar dat laat onverlet dat de NPO een betaaldienst moet worden. Het is niet meer van deze tijd om mensen geld uit de zak te kloppen voor iets dat ze simpelweg niet consumeren. Dat is bizar. Ik betaal niet voor jou kleding en jij niet voor mijn boeken. Dat betalen we zelf. Zoals het hoort.

  Was de NPO nog een onafhankelijke broadcaster zo het als in de statuten st4aat (of zou moeten staan) dan zouden we nog kunnen discussieren om één staatszender open te houden.
  Aan de andere kant. We leven niet meer tijdens de koude oorlog en iedereen heeft een laptop/computer/tablet/mobieltje etc.

  De NPO is archaïsch. Het zou meer weldogen hebben kunnen kweken wanneer ze ook die andere 75% van de bevolking hadden bedient. Maar ergens midden jaren negentig besloten ze full monty deug-grachtengordel te worden. Dus wordt het tijd om ze te privatiseren. Kijken of er genoeg deugers zijn die deze prekers, zeloten en ideologen van een zakcentje willen voorzien.
  Ik vermoed van niet
  En dat is denk ik de reden dat ze tot op de dag van vandaag nog met belastinggeld vetgemest worden.

  Maar nogmaals
  Wordt de BBC geprivatiseerd dan zal dat repercussies hebben. Zeker in NL.

 20. Jan

  @ William Raaf,

  De NPO kost geloof ik iets van 740 miljoen per jaar. Relatief gezien natuurlijk een schijntje. Daarnaast constateert u terecht dat we niet meer in de tijd van de golfoorlog leven. Het zal mij persoonlijk daarom echt aan mijn derriere roesten wie er bij Margriet van op 1 wélke mening verkondigt. Mijn opinie vorm ik zelf wel middels het www, een keertje vrij Nederland op zijn tijd, dan weer een keertje Geenstijl. Enz, enz .. Laat die NPO toch lekker. En programma’s als Zomergasten vind je nergens anders: dat kan een commercieel niet zo maken.

 21. Jan

  Oh, en ik ben qua TV-nieuwsvoorziening/ leuk als achtergrond voior s’avonds bij de borrel, liever overgeleverd aan een “Deugende” Margriet van de Linde (die daarop aangesproken en gecorrigeerd kan worden) dan aan de Globalistische rainbow-marketing van een Gillette of Unilever die zich actief met de inhoud bemoeien.

 22. Bart

  @Jan Eens! Zoiets als Zomergasten zou een commerciële zender ook prima kunnen maken. Ze doen het alleen niet. Jammer want ik denk dat er wel publiek is voor een zender met zulke programma’s. Ooit al geprobeerd in het begin met NET5. Toen was het te vroeg. Ik denk dat het nu beter zal werken, mits het goed gebeurd.

 23. Jan

  @ Bart, dan zijn we het niet eens, want ik betwijfel dat. Een mooi diepte-interview, de sfeer, de tijdslijn. Onderbroken door een schreeuwende Kruidvat-reclame over Andrélon? Je zou het kunnen financieren middels productplacement, maar daar heeft een béétje gast met inhoud helemaal geen trek in.

  En dan de interviewer: moet dat Beau van Erven doorens worden?

  Er is slechts 1 diepte interviewer die kon omgaan met ‘commercieel’, en dat was Van Gogh. En zelfs die was destijds weggepropt op een laat tijdsslot, zodat hij slechts 1 reclameblok hoefde te overbruggen.

 24. William Raaf

  Koude oorlog Jan
  (ik heb er nog in gevochten, allerlaatste lichting en ben er eens als velen levend uitgekomen :)

  Ik denk dat je in de ’90 blijft hangen (wat niet erg is. Wicked tijd. Vrijheid van meningsuiting was supreme. Ook ik ben nostalgisch en blijf er soms inhangen)

  Zomergasten (wat -laten we eerlijk zijn- ook niet meer is wat het ooit was)
  geschied élke dag op youtube.
  Gesprekken van 1, 2 en 3 uur.
  Elkaar uit laten praten
  Van gedachten wisselen.
  (of kabbelend achtergrond muziek terwijl je moet stofzuigen of een fles Lagavulin opentrekt)
  Sommige respectvol, andere heerlijk recalcitrant, weer anderen filosofisch ad infinitum (toegegeven zolang het duurt want het censuur spook is ook daar steeds actiever).
  Soms geef ik centjes
  Ik heb dan zo genoten van een urenlang gesprek. Verdienen ze.Zeker wanneer de youtube creators nog onbekend en ‘klein’ zijn.
  Links, rechts, midden. Don’t care. Als ze maar integer, open en nieuwsgierig zijn (zo heb ik vorig jaar Triggernometry ontdekt (aanrader).

  Anders gesteld; er zijn tienduizenden Zomergasten op youtube. Go explore.

  Trouwens
  Volledig met je eens over Gillette (boycot ze nog steeds) en Unilever en de ideologe Margriet.

 25. Plop!

  @TEUNTJE Wil je alleen voor jezelf praten, schat? Ik kan heel goed mijn eigen mening verkondigen!

 26. Twee vergane over de top grote tv-sterren in één serie is meer de juiste omschrijving

  Wat fijn dat het niet door gegaan is want daar zat echt niemand op te wachten.

 27. Jan

  @ William Raaf,

  Ik kijk ook veel youtube. Leuk hoor, daar niet van. Maar u legt opinie liever volledig in handen van een techgigant die er niet voor terugdeinst inhoud offline te halen omdat deze in strijd is met hun Policy die ze ieder moment kunnen aanpassen? In China bijvoorbeeld, werken ze actief mee aan de censuur van het regime.

  Nogmaals: de NPO ís soms wat linksig, dat ziet zelfs een mol nog. Maar dan hebben we een kamer waarin dat besproken kan worden en waar de verantwoordelijke staatssecretaris hierop kan worden aangesproken, en dat gebeurd dan ook veelvuldig.

  Het kost ons als samenleving 740 miljoen euro: dat is relatief gezien echt een schijntje. Liever een aanspreekbare -ietwat linksige- NPO, dan een Soros, Gilette en Unilever die bepalen wat wél en níet mag. Liever het roer in eigen hand: dan kunnen we bijsturen.

 28. .WEST*

  @ W.RAAF Ik lees met verbazing uw stukjes, en u heeft wel een eigen mening ,en onderbouwd, u draait niet om de pot, en dat is tenminste eerlijk , ook al zijn de meningen verdeeld! Maar hoe staat u tegen over omroepbelastinggeld dat direct naar de provider gaat, waarvan uit die pot ook com tv worden betaald ? het distributie geld . Heeft u daar ook uw bedenkingen over ? is dus ook een soort van staats steun nietwaar?

 29. William Raaf

  Jan

  Ik beschouw de NPO als extreem links. Zelfs mijn ultra-extreem-linkse A’damse amiga vindt het nu zelfs toch te gortig worden. Met name omdat ik met verhalen kom die ze nog nooit heeft gehoord of gelezen (Rotherham en de tienduizenden verkrachtte meisjes in the UK waarover niet gesproken mag worden) of feiten over onderwerpen die ze nog nooit heeft gehoord of gelezen (zoals BLM en hun manifest waarin staat dat ze alle gevangenissen willen sluiten (lustmoordenaars galore)
  One click away zeg ik altijd
  Maar je moet wel durven en de financiële mogelijkheden ervoor hebben want Vrijheid van meningsuiting is duur hedentendage.
  Vrienden en vriendinnen van me werken in het onderwijs. Protesteren tegende 1984-ideologie is een (sociale) death sentence.

  Maar ik dwaal af
  Je hebt volkomen gelijk. De Tech giants zijn net zo erg als de NPO. Google steunt actief de Gulags in China. Google steunt de stenigingen in Saoedi Arabia. Google zou in WO2 Hitler gesteund hebben (in Duitsland) en heeeeel misschien Churchill in Engeland (maar waarschijnlijker Chamberlain). Het enige verschil is dat er soms iemand door de mazen weet te slippen en dat democratie aldaar soms zijn werk doet.
  Dat is onmogelijk bij de Staatsmedia.

  Hey and who knows. Misschien is zelfs Youtube ten dode opgeschreven. Joe Rogan poetst de plaat dus wat let de rest van de independent youtube creators ?
  Vrijheid van meningsuiting maakte van ons geciviliseerde mensen. Enligtenment. John Stuart Mill. De nihilistische oermensen zullen er alles aan doen omdat weer teniet te doen. Zie de NPO en hun ‘deugende’ conformistische grachtengordel incest kliek.
  Het is aan ons om dat niet te laten gebeuren.

  En ja de tech giants zijn niet onze vrienden, hoogstwaarschijnlijk zelfs onze vijanden en de roeispanen die we hebben zijn verrot, brokkelig en gespleten maar we zullen moeten roeien anders hebben de zwijnen van Animal farm gewonnen.

 30. Guttegut

  William Raaf is wit en soms boos. Hij haat staatstelevisie wat hij in zo’n 60 berichten per dag ventileert. De beste man heeft dus waarschijnlijk niks om handen. Dat is jammer want hij heeft 2 petekindjes. Ga daar nou eens leuke dingen mee doen, knap je van op en je komt nog is in echte wereld die prachtig is.

 31. Jan

  @ Guttegut,

  Wat wit en boos ermee te maken hebben …
  De man heeft zijn mening en onderbouwd deze tenminste. Dat zie ik u met deze post niet doen…

 32. Joop

  Als je bij de Mol of vd Ende de tong diep in hun reet steekt kan je het ver schoppen , want dat vinden die kakkers lekker , dat is hun manier van omgaan met mensen.
  Het is een misselijk makend wereldje waar ik zwaar van over me nek ga.
  GOED ZO WENDY

 33. Wil van Bil

  Die twee tuttenbollen mogen van mij allebei in de aow!

 34. Ikke

  Heb veel en vaak naar SBS gekeken, nu nog zelden, is helemaal naar af gegaan en Linda lacht zichzelf altijd uit, maakt niet uit in welk programma, overal, moet ze ook eens afleren! Rare vriendjes die allemaal tevoorschijn zijn gekomen sinds de Mol baas is, verschrikkelijk!!

 35. Wendy's dealertje

  Gaat de handel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.