Rob Kamphues vreest voor roemloze tv-aftocht

Jarenlang was Rob Kamphues het gezicht van één van de succesvolste tv-shows van de NPO: De Reünie. Er keken soms miljoenen mensen naar, maar uiteindelijk vertrok Rob omdat hij méér wilde. Nu rommelt hij wat aan in de marge bij Ziggo Sport. Het is een beetje het Jochem van Gelder-syndroom: hij dacht door het succes van Praatjesmakers dat hij helemaal hot was, maar bleek in zijn zoektocht naar méér toch een C-ster te zijn. Rob vreest nu een beetje voor een roemloze aftocht.

Rob wordt in september 60 jaar oud, zijn bekendheid is sterk afgenomen en de vergetelheid lonkt. “Ook confronterend: de gedachte dat ik aan het laatste deel van mijn drieluik bezig ben“, zegt hij in het AD.

De presentator denkt dat hij 90 jaar wordt, maar wordt door sommigen al afgeschreven. “Bij de bank deden ze moeilijk over mijn nieuwe hypotheek, omdat ik nog maar een paar jaar tot mijn pensioen heb. En mijn kinderen pesten me dat de 60plus-pas voor mij klaarligt.”

Straks kan hij vrij reizen, maar hij vreest nu al voor het enkeltje terug vanaf het Media Park. “Ik wacht natuurlijk op dat telefoontje van Jan Slagter om bij Omroep MAX aan de slag te gaan“, grapt hij.

Rob hoopt nog een paar jaar door te kunnen modderen bij Ziggo Sport. “Nee, in alle gekheid: bij Ziggo kun je lang door, Jack van Gelder zit er ook nog steeds.

Jack van Gelder is negen jaar ouder dan Rob, namelijk 69. Of 124 naar de maatstaven van Sheila Sitalsing.

Foto: Ziggo Sport

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen