RTL 4 ziet belangrijkste zomerprogramma wegvallen

De NPO gaat deze zomer flink wat terrein winnen van de commerciëlen: zowel RTL als SBS gaan vanaf juli volledig op slot op prime time. Er moet door de ingestorte advertentiemarkt flink bespaard worden, dus wordt er één groot herhalingencircus opgetuigd. Door de coronacrisis is het belangrijkste zomerprogramma van vlaggenschip RTL 4 komen te vervallen, namelijk Het Spaanse Dorp, en er is bewust voor gekozen om dit gat niet op te vullen met het doortrekken van het Beau-seizoen.

Het Spaanse Dorp laat een gapend gat achter in de programmering, merkte RTL’s tv-baas Peter van der Vorst gisteren op. “Het belangrijkste programma voor de zomer was eigenlijk Het Spaanse Dorp. Dat zou bijna de hele zomer te zien zijn, maar dat hadden we dan in de afgelopen twee maanden en nu nog steeds moeten opnemen. Dat is onmogelijk, dus dat programma gaan we helaas niet zien.”

Peter wijst erop dat Eén tegen 100 terugkeert als Eén tegen 50, maar is dat niet een beetje karig? “Ik Weet Er Alles Van met Ruben is er natuurlijk elke dag en Beau gaat langer door dan gepland, tot half juli.”

SBS-tv-baas Marco Louwerens staat ook met een lege stal op de markt. Hij hoopt zijn kijkers tevreden te stellen met het vrijdagavondamusement. “We Want More is denk ik wel een van de belangrijkste programma’s die we deze zomer gaan programmeren.

En: “De mannen van VI hebben uit zichzelf gezegd dat ze er nog wel een paar extra afleveringen bij willen maken. Nou, daar heb ik natuurlijk geen nee tegen gezegd. Dat gaat wel door.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen