Miljuschka moet huis verkopen als hypotheekrente stijgt

Het is niet voor niets dat Miljuschka Witzenhausen ongezond eten promoot met haar hashtag ‘eerlijkefoto’: als haar huisvrouwendoelgroep geen taart meer bakt, dan is er geen markt meer voor haar recepten. En die markt heeft ze hard nodig, want Miljuschka heeft een torenhoge hypotheek op haar peperdure woonboerderij in Abcoude. “Als op een gegeven moment de rente omhooggaat of we hebben allebei geen werk meer, zullen we moeten verkopen“, geeft ze toe in het AD.

Heeft ze dan niet een beetje boven haar stand gekocht? “Soms schaam ik me bijna voor de luxe die we hier hebben. Ik kwam van een flatje in Amstelveen, we waren gewoon op zoek naar een rijtjeshuis. Tuintje voor, tuintje achter.”

Uiteindelijk werd het iets meer dan een rijtjeshuis. “We hadden heel veel huizen bekeken, en toen liepen we hier binnen. Ik zag de binten van wat nu de woonkamer is en dacht: ik weet niet hoe we het gaan doen, maar dit moet het worden.”

Hoe heeft ze het voor elkaar gekregen? “We hebben de hypotheek slim kunnen regelen, we betalen niet veel meer dan sommige van onze vrienden voor een appartement in de stad. Maar het is wel zo: we zijn allebei onder­nemers, het is echt ballen op het hakblok.

Het is ontzettend paradoxaal: je hangt een molensteen om je nek qua lasten, maar je geeft jezelf er enorm veel vrijheid mee. We kunnen hier vrienden ontvangen, de kinderen kunnen er veilig spelen, je kunt één zijn met de natuur op een steenworp afstand van Amsterdam. Dat zijn allemaal dingen die niet in geld uit te drukken zijn.

Andere BN’ers in Abcoude zijn Peter van der Vorst (kocht woning voor 2,4 miljoen euro), Do (1,1 miljoen euro), Najib Amhali (1,4 miljoen euro) en Arie Boomsma (2,2 miljoen euro).

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen