Ronald houdt ‘ik weet niks van shownieuws’-trucje vol

Ronald Molendijk blijft het uitermate interessant vinden om in Shownieuws net te doen alsof hij geen enkele affiniteit heeft met entertaimentnieuws. Hij vroeg zich zondagavond tot vermoeienis van de overige deskundigen af of Martien Meiland ook in Frankrijk bekend is. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. De midlife-dj probeert zich zó nadrukkelijk te distantiëren van de ditjes en datjes in Shownieuws, dat hij kennelijk denkt een imago als geloofwaardig artiest te moeten beschermen.

Het ging dit keer over Chateau Meiland. “Weten mensen in Frankrijk eigenlijk ook van het bestaan van dat Chateau Meiland qua televisie?“, vroeg Molendijk aan zijn collega’s.

Het trucje van Molendijk werkt echter niet meer bij zijn collega’s. “Wat denk jij?“, kaatste Airen Mylene enigszins verveeld terug.

Molendijk: “Ik heb werkelijk geen idee, maar als je het wil verkopen is dat toch een mooie.”

De uitzending werd snel maar weer hervat door Guido den Aantrekker, die zijn werk als deskundige wél serieus neemt.

De Nieuwe Revu denkt dat Molendijk ‘stoer wil doen met de houding dat hij alleen de allerbekendste artiesten kent en de realityserie-pulp vanzelfsprekend aan hem voorbijgaat’.

Het tijdschrift wijst erop dat er maar één reden is dat hij aan de Shownieuws-desk zit. “Toen Galjaard programmadirecteur bij RTL was, dook Molendijk ineens overal op in RTL-programma’s“, schrijft het blad. “In november stapte Molendijk over naar Talpa Network, kwispelend als een kwijlend hondje achter Galjaard aan.”

Lees ook: Ronald Molendijk houdt zich van domme in Shownieuws (24 mei)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen