Tv-maker Aad van den Heuvel (84) overleden

Tv-maker Aad van den Heuvel is afgelopen week op 84-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Dat heeft KRO-NCRV bekendgemaakt. Van den Heuvel trad in 1959 in dienst bij de KRO en groeide uit tot een icoon van de omroep. Aanvankelijk werd hij bekend als een van de steunpilaren van het befaamde Brandpunt en in de jaren negentig presenteerde hij ook nog de populaire consumentenrubriek Ook Dat Nog, waarmee hij in 1990 de Gouden Televizier-Ring won.

Naar aanleiding van zijn overlijden is vanavond na Nieuwsuur, om 22.10 uur, het programma ‘Aad van den Heuvel – journalistiek icoon’ te zien. Het is een uitgebreide terugblik op zijn carrière.

De KRO-NCRV spreekt van een portret vol historische beelden en getuigenissen van oud-collega’s en vrienden, waaronder Koos Postema, Fons de Poel, Erik van Muiswinkel, Hans Böhm en Matthijs van Nieuwkerk.

Het programma Spraakmakers, al om 9.30 uur op NPO Radio 1, besteedt eveneens aandacht aan het overlijden van Aad van den Heuvel en zijn nalatenschap met onder andere oud-Brandpunt-hoofdredacteur Richard Schoonhoven en collega-journalisten Aart Zeeman en Tom Kleijn.

Foto: BNNVARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen