Tv-maker Aad van den Heuvel (84) overleden

Geplaatst op ma 15 jun 2020 om 8:08

Tv-maker Aad van den Heuvel is afgelopen week op 84-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Dat heeft KRO-NCRV bekendgemaakt. Van den Heuvel trad in 1959 in dienst bij de KRO en groeide uit tot een icoon van de omroep. Aanvankelijk werd hij bekend als een van de steunpilaren van het befaamde Brandpunt en in de jaren negentig presenteerde hij ook nog de populaire consumentenrubriek Ook Dat Nog, waarmee hij in 1990 de Gouden Televizier-Ring won.

Naar aanleiding van zijn overlijden is vanavond na Nieuwsuur, om 22.10 uur, het programma ‘Aad van den Heuvel – journalistiek icoon’ te zien. Het is een uitgebreide terugblik op zijn carrière.

De KRO-NCRV spreekt van een portret vol historische beelden en getuigenissen van oud-collega’s en vrienden, waaronder Koos Postema, Fons de Poel, Erik van Muiswinkel, Hans Böhm en Matthijs van Nieuwkerk.

Het programma Spraakmakers, al om 9.30 uur op NPO Radio 1, besteedt eveneens aandacht aan het overlijden van Aad van den Heuvel en zijn nalatenschap met onder andere oud-Brandpunt-hoofdredacteur Richard Schoonhoven en collega-journalisten Aart Zeeman en Tom Kleijn.

Foto: BNNVARA
14 Reacties op “Tv-maker Aad van den Heuvel (84) overleden”


 1. Broer van

  Een bedaard en erudiet tv maker ging van ons heen. Van den Heurvel uit de tijd dat tv uitzendingen nog rustig waren en er tijd was om onderwerpen uit te diepen.
  De man maakte voor Brandpunt bijdragen van vele oorlogsgebieden in de beginjaren.
  Later in de studio ( toen iedere omroep nog een eigen actualiteitenrubriek had) het programma presenteren op een rustige, vaderlijke manier bijna.
  Jaren later inderdaad voor dezelfde omroep het satirische programma ( vergelijkbaar met het huidige programma van Astrid Joosten, Kanniewaarzijn) ‘Ook dat nog’..een programma dat hij leidde.
  Millecam, van den Heuvel, Frenkel -frank ze zijn er allen niet meer.
  Ook overleed Tineke Verburg, die ook al een actualiteitenrubriek presenteerde overleed de afgelopen dagen.
  Een charmante dame met humor. In deze snelle, ofgefokte tijd die ook uitstraalt op radio en tv zal ik deze mensen in goede herrinnering meenemen.

 2. Luuk

  Sterkte familie en vrienden.

 3. ome H

  Jammer dat hij nog heeft moeten mee maken hoe ver de KRO/NCRV gezakt is met programma’s als ‘M’…..
  Sterkte aan familie en vrienden

 4. B

  Vakman

 5. Xxxx

  Bij Aad van den Heuvel denk ik aan een man die wist hoe hij een tv-programma moest maken. Helaas sterven dit soort mensen steeds verder uit. Rust in vrede beste Aad.

 6. Viola

  Leuke man!

 7. idioot

  Vakman overleden en er blijven steeds minder mensen over die echt iets kunnen. Opvallend weinig reacties hier. Zegt wat over de bezoekers van deze website….

 8. Bart

  @idioot Inderdaad een vakman en ook een hele aardige man.

  Aanrader: Op YouTube een hele leuk interview van Ferry de Groot tijdens een wandeling met Aad van den Heuvel. Programma heet De Groot en de grote Rotterdammers. Hier zijn ook interviews en wandelingen te zien met o.a. Koos Postema, André van Duin, Gerard Cox, Jules Deelder, Mike Boddé en Martin van Waardenberg.

 9. Dave

  Waarom laat Kro-ncrv weg dat Aad van den Heuvel ook LLink heeft opgericht en dat hij ook bij Rvu heeft gewerkt. Hij was meer dan alleen de Kro. Ik zie dit weinig terug in de media.

 10. Dave

  Bedoel ntr ipv rvu. Llink bestond van 2005 tot 2010

 11. Pjotr

  Goede journalist en aardige vent in een tijd dat links echt links was en niet mensen met een andere etnische achtergrond stereotyperend en generaliserend ‘zwart’ werden genoemd.

 12. rob

  Bij de misselijkmakende NCRV heeft Aad nooit gewerkt, alleen maar bij de KRO ,in de tijd dat de KRO nog de KRO was.

 13. Jan.

  Sterkte voor de familieleden, was een Tv gigant en supersympathiek.

 14. Adriana

  Vent was altijd lachen man met Okk Dat Nog en zo. Sterkte voor de nabestaanden..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.