Boulevard-sterren kritisch over zomerstop Beau/Jinek

RTL Boulevard vraagt zich af of RTL 4 er wel goed aan doet om half juli te stoppen met de dagelijkse late-night-talkshow. Er hangt immers nog altijd een coronadreiging boven ons hoofd. “Vroeger ging de NPO op zomerreces, maar zij gaan door met Op1 en RTL zegt langer door te gaan, maar het stopt wel. Heeft er een omkering plaatsgevonden?“, vraagt presentator Eddy Zoëy over het feit dat RTL 4 deze zomer zowel Beau van Erven Dorens als Eva Jinek thuis laat zitten.

Tv-kenner Rob Goossens daarop: “Ja, niet helemaal. Bij de NPO hebben ze een klein traumaatje aan de zomer van 2016 overgehouden. Er was toen een staatsgreep in Turkije en er was geen enkele talkshow om dat te bespreken. Toen hebben ze zich wel afgevraagd: hoe heeft het in vredesnaam zo ver kunnen komen? Sindsdien zijn ze elke zomer gewoon doorgegaan met de talkshow.”

Rob heeft bij RTL even nagevraagd waaróm ze niet doorgaan. “Bij RTL is het wel verrassend, omdat ze tegelijkertijd Beau en Eva onder contract hebben, dus ze zouden in theorie door kunnen gaan, maar ze zeggen: ‘De redactie heeft zo hard gewerkt de afgelopen maanden, die gunnen we eventjes een maandje vrij, dus vandaar dat Beau toch in juli even van de zender gaat.’”

Rick Brandsteder vindt het onverstandig. “Op1 gaat juist door, ook omdat er bijvoorbeeld weer een tweede wave van corona kan komen. Is het wel verstandig van RTL om niet door te gaan nu?

Rob: “Ik denk dat het voor de NPO toch belangrijker is om dan klaar te zitten, omdat het toch een beetje de nationale nieuwsvoorziening is ook.”

Eddy: “Is het ook niet gewoon zo dat de NPO het geld al heeft en RTL wat zuiniger aan moet doen omdat er minder reclame-inkomsten zijn?

Rob: “Het zou kunnen. Ik denk dat sowieso meespeelt dat RTL de afgelopen maanden doordeweeks een programma minder heeft uitgezonden, omdat Beau een uur naar voren is gegaan. Het feit dat Beau nu even naar huis wordt gestuurd, geeft ook weer ruimte om programma’s uit te zenden die in die tijd dus niet uitgezonden zijn.”

Ah, fijn dat RTL alle niet uitgezonden herhalingen nu alsnog gaat inhalen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen