Ronald Molendijk houdt zich van domme in Shownieuws

Ronald Molendijk vindt het geestig om in Shownieuws net te doen alsof hij geen enkele affiniteit heeft met de entertainmentonderwerpen die besproken worden. Wél bijna elke avond achter de desk zitten, maar nog steeds niets weten over de showonderwerpen die de revue passeren: dat is natuurlijk een beetje ongeloofwaardig. Het wringt ook bij zijn collega’s, die zich ergeren als Molendijk weer eens acteert dat hij helemaal niets weet van al die ‘oppervlakkige’ showbizzpersonages.

Het begon al bij het eerste onderwerp over het bekende Ik Vertrek-stel Theo en Jolanda, die een pannenkoekenhuis zijn gestart in Gambia en nu in coronanood zitten. Daarna werd een bruggetje gemaakt naar een nieuwtje over de Meilandjes, die ook bekend werden door Ik Vertrek.

Compleet onnodig legde Molendijk het gesprek even stil door te vragen: “Zijn die pannenkoekenmensen nou de volgende Meilands of mis ik gewoon even de overgang?

Collega Patty Brard deed haar best om Molendijk zo snel mogelijk weer koest te krijgen, zodat de uitzending kon worden hervat.

Even later was het weer raak tijdens een enkele minuten durend item over William Spaaij. De musicalacteur grapte dat het enige voordeel aan corona is dat er straks geen hoestende mensen meer in de zaal zitten. “Sorry, maar wie was die man?“, zei Molendijk, die dat kennelijk een relevante inbreng vond.

Om daarna de onnodige opmerking te maken: “Die is dus blij dat als er minder mensen komen dat er ook geen hoestende mensen komen?

Patty Brard en Evert Santegoeds in koor: “Dat was een grapje…

Later was er een item over beroemde duo’s zoals Theo en Thea en Carlo en Irene. Toen stak Molendijk zijn vinger op om te vertellen dat ook híj een duo vormt, namelijk met Erland Galjaard. “Ik draai met Erland samen als Soulvation. Wij zijn geen tegenpolen van elkaar, maar we vullen elkaar wel aan.

Soulvation…? Wat is dat?

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen