Ronald Molendijk houdt zich van domme in Shownieuws

Geplaatst op zo 24 mei 2020 om 8:20

Ronald Molendijk vindt het geestig om in Shownieuws net te doen alsof hij geen enkele affiniteit heeft met de entertainmentonderwerpen die besproken worden. Wél bijna elke avond achter de desk zitten, maar nog steeds niets weten over de showonderwerpen die de revue passeren: dat is natuurlijk een beetje ongeloofwaardig. Het wringt ook bij zijn collega’s, die zich ergeren als Molendijk weer eens acteert dat hij helemaal niets weet van al die ‘oppervlakkige’ showbizzpersonages.

Het begon al bij het eerste onderwerp over het bekende Ik Vertrek-stel Theo en Jolanda, die een pannenkoekenhuis zijn gestart in Gambia en nu in coronanood zitten. Daarna werd een bruggetje gemaakt naar een nieuwtje over de Meilandjes, die ook bekend werden door Ik Vertrek.

Compleet onnodig legde Molendijk het gesprek even stil door te vragen: “Zijn die pannenkoekenmensen nou de volgende Meilands of mis ik gewoon even de overgang?

Collega Patty Brard deed haar best om Molendijk zo snel mogelijk weer koest te krijgen, zodat de uitzending kon worden hervat.

Even later was het weer raak tijdens een enkele minuten durend item over William Spaaij. De musicalacteur grapte dat het enige voordeel aan corona is dat er straks geen hoestende mensen meer in de zaal zitten. “Sorry, maar wie was die man?“, zei Molendijk, die dat kennelijk een relevante inbreng vond.

Om daarna de onnodige opmerking te maken: “Die is dus blij dat als er minder mensen komen dat er ook geen hoestende mensen komen?

Patty Brard en Evert Santegoeds in koor: “Dat was een grapje…

Later was er een item over beroemde duo’s zoals Theo en Thea en Carlo en Irene. Toen stak Molendijk zijn vinger op om te vertellen dat ook híj een duo vormt, namelijk met Erland Galjaard. “Ik draai met Erland samen als Soulvation. Wij zijn geen tegenpolen van elkaar, maar we vullen elkaar wel aan.

Soulvation…? Wat is dat?

Foto: SBS
48 Reacties op “Ronald Molendijk houdt zich van domme in Shownieuws”


 1. Micky

  Wat doet ie daar in hemelsnaam, beetje onnozel er bij staan alsof hij niks weet van een onderwerp, beetje onnozel is die vent wel, zn muziek met Erland is enige wat hem interesseert om over te praten.. Haal die vent aub van de buis.. geen toegevoegde waarde… oja hij zit daar vanwege zn vriendschap met Erland, daarom zit ie daar….maar goed. weg met die vent

 2. Kris

  Hij spoort niet, achterlijke vent…………

 3. Micky

  Beste Ronald Molendijk!! Misschien moet je je ff in lezen wat jullie bespreken, dan komt er ook geen onzin uit je…Ja er zit een knop op je tv(zat) dan hem maar negeren…

 4. tonio

  Ga AUB niet aan maar onder de desk zitten MAFKEES…………………..

 5. Hans van der Togt

  Ronald zit in z’n midlife crisis met z’n baseball-jackie aan, totaal irrelevant aan de desk. Laat Koos van Plateringen maar weer terugkomen, wel goed ingevoerd en heeft hart voor z’n vak. Santé !

 6. Ten Toes Down

  Wie is dit?

 7. Broekhoest

  Maar ze nemen toch alles van tevoren even door?

 8. Sjaak echt

  Wie is dat, Roland Molendijk?

 9. Abij

  Wat een programma zeg met een stel ondeskundige aan zo’n desk! En dan die Ronald Molendijk als hij erland niet had gekend had hij er niet eens gestaan! Irritante man !!!

 10. Bart

  Het is best sneu hoe Ronald er bij zit bij Shownieuws. Puur een geld kwestie. Zijn vriendje Erland heeft hij hem gewoon naar SBS gehaald en gezorgd dat hij meer geld krijgt dan bij Boulevard. Zit ie daar een beetje in een hoekje met een blijkbaar wat doe ik hier?

  Toevallig een keer gekeken en hoe hij reageerde op die William Spaay was dan wel weer grappig. Evert zei, een van de grootste musicalsterren van dit moment. Dan is het niveau van de musicalsterren wel erg laag. Belachelijk (schandalig) ook die corona maatregelen in de theaters. Onmiddellijk kappen met deze onzin en gewoon helemaal open gooien. Nergens voor nodig al die maatregelen. Dom van William om daar een beetje enthousiast over te gaan staan doen.

 11. Fox Mulder

  Ronald Molendijk is waarschijnlijk één van de draconische maatregelen. Iemand koffie?

 12. HUGO

  Dat is zijn rol toch?

 13. Huismaker

  Ik weet nu welke rol hij moet vervullen. Maar komt over als het “zwakke broertje”.

 14. Linde

  En waarom 4 mensen aan de desk? Wat een kippenhok!

 15. mark2

  Hij praatte over abba alsof hij er wat vanaf wist.. Benny werd geshowd in shownieuws, ze kondigden Björn aan.. voor een shiwbiz-programma erg fout! Molendijk wist te vertellen dat er al 1 titel bekend was van de twee nieuwe liedjes terwijl er gewoon Al langere tijd de titels van beide nummers bekend zijn..
  al met praat jij alsof hij echt alles weet… niet dus! Valt aardig door de mand zo

 16. Verhoeve

  Te veel mensen aan de desk soms niet te verstaan.En dan Patty met haar plastieken gezicht,je ziet niet eens haar ogen, wat een nagemaakte.nog erger dan Wendy v.dijck.

 17. Dartsfan

  Als je deskundige bent over onderwerpen waar je niets over weet: wat heb je daar dan te zoeken ?!

 18. Tvbubble

  Roland Molemdijk is de Sander Schimmelplek van Op1….is ook nooit voorbereid, geeft domme opmerkingen en zit er voor Jan met de korte achternaam

 19. Captain Caveman

  Nederland heeft maar een paar goede artiesten. Daar hoor je weinig van. Dit soort ‘artiesten’ is waar we het mee moeten doen; niets dus! De 54 jarige puber uithangen staat ook zo sneu gecombineerd met een midlife crisis bandje waarmee andere mid lifers zich weer hip en aantrekkelijk kunnen voelen.

 20. sjef

  is niet moeilijk voor die konte kruiper om zich van de domme te houden

 21. Guttegut

  Dat Shownieuws is toch ook hemeltergende kut tv voor achterstandwijk tokkies!

 22. Ron

  Hij wil graag het kritische mannetje spelen in Boulevard en nu in Shownieuws. Het is en wordt een trucje. Het is zijn taak om dat te zijn en dat vervuld hij met verve. Hij heeft de rol die Peter R. de Vries in Boulevard heeft. Maar die is écht, Molendijk niet.

 23. Koen

  Maar als VI zich afvraagt wie in godsnaam Ronald Molendijk is, is meneer Molendijk gepikeerd.

 24. Ron

  @Koen: dan valt meneer uit zijn rol ja. Klopt.

 25. Co Rona

  Heb nooit geweten dat een wormvormig aanhangsel deskundig kan zijn.

 26. Youp

  Samen met Peter R de Vries en Tim Hofman de 3 grootste arrogante kutkwallen van de Nederlandse televisie

 27. Mike

  De ideale drol heeft doorgaans een lichtbruine kleur, niet veel geur en de vorm van een sigaar. Ronald Molendijk is een uitzondering.

 28. Captain Caveman

  Kunnen de ontslagen medewerkers straks op tv hun ex collega zien die een goed betaalde klus heeft over gehouden dankzij zijn vriend erland en baasje sjonnie! Daar hadden zij ook kunnen staan als ze goed kunnen likken en kontkruipen. Want talent heeft mijn huis marmot zelfs nog meer dan deze overjarige puber. Voorlopig wordt dat allemaal geaccepteerd als je wat hoger in de organisatie zit daar bij sjonnie. Ten koste van het personeel op de vloer en achter de coulissen! Sterkte daar bij dat circus in hilversum, voor degenen die op de schopstoel zitten!

 29. teuntje

  Hij staat daar omdat zn vrindje Geiljaard hem daar neerzet hij kan en weet niks whaaaaaaaaa de bekende kruiwagen

 30. Ton

  Mogenlijk is al jaren een waardeloze klootzak die helemaal niets toegevoegd , nergens niet.

 31. Gekkerd

  Bij RTL zijn ze blij dat hij daar weg is .

 32. Pietertje

  Hersenloze sukkel is die Molendijk!!

 33. Piet Pannelap

  Hij hoeft weinig moeite te doen om dom over te komen.

 34. E lly

  Ik erger me al steeds aan die vent.

  Volge de keer zet ik tv op andere zender

 35. E lly

  Ik erger me al steeds aan die vent.

  Volge de keer zet ik tv op andere zender

 36. Mick

  Patty doet Shownieuws goed zo lijkt het tot nu toe, het aantal doorkijkende kijkers na HvNL is weer groter.

 37. Mohammed de Profeet

  Wat een engnek! Zeker een vieze turk!

 38. Ingrid 🌼

  Domheid betaald goed, toch? 🤑🤑🤑🤑🤑🤑

 39. maurice

  Is Ronald Molendijk niet de slechtste Dj van Nederland met zijn idiote trekjes

 40. Derksen J.

  Wat is nu het doel van MC om dit artikel te plaatsen? Of houd MC zich ook van de domme door een artikel te schrijven waar werkelijk niks zinnigs in staat, of is dit nu in het platform van Ronald Molendijk geworden. Hier geld de pot verwijt de ketel.

 41. Lien

  Roland Molendijk??? Nooit van gehoord. Wie is dat?

 42. WIM

  WAT EEN ENORME EIKEL IS DAT !!
  EN DAN MET DIE LIJSTJES KOMEN DIE NIEMAND KENT MAAR WAAR HET HOMO DUO OP 8 STAAN…LACHWEKKEND.

 43. Jan Lol

  vriendje van Erland Galjaard, of hoe die eikelook magheten, dat tie in dit shownieuws zit is weer eens een vriendedienstje, want hij had geen moer te doen met zijn eigen “zaak”…

 44. Bob

  Ik verzoek U beleefd.
  Haal deze Ronald Molendijk alstublieft van de buis.

 45. Rob

  Mag daar zitten bij shownieuws omdat hij zijn piemeltje in het mondje van Erlangs mag stoppen want iets anders kan hij niet, hersenloze sukkel van een creep.

 46. JB de Vries

  Ik vind het een verademing dat hij erbij is. Lekker nuchter. Soms is het ook geneuzel over niks. Vaak genoeg denken andere lui aan de desk veel te weten, maar is het enige wat ze doen nazeggen wat een artiest net zei of ze raden wat ze allemaal zullen denken. Ronald lult in ieder geval niet slap met iedereen mee

 47. Derhal Flynn

  Wat een lul is die vent. Nou als die maar gelukkig is met zijn billenmaat. Lees ik nu dat het opgewarmde lijk van Patty Brard weer is gereanimeerd? Die is ook diep gezonken zeg sinds ze een top show neerzette in haar dekzeilen badpak.
  Spring of ik trap je van die duikplank af. Alles voor het geld.
  Het is dat ik geen SBS kijk anders had ik er wel eerder een mening over gehad, dus excuses voor de late reactie.

 48. Er Land

  Roland, vanavond weer Wendy uit elkaar trekken!

  Kom je kijken?

  Ik had willen vragen of je mee wilt doen maar aangezien jij lichamelijk (en geestelijk) impotent bent, zal dat niet lukken.

  Groetjes,
  je financiële kruiwagen☺

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.