Jan Slagter boos op Volkskrant-ster Sheila Sitalsing

Omroep MAX-baas Jan Slagter is er niet van gediend dat Volkskrant-ster Sheila Sitalsing hem wegzet als een oud fossiel. Dat laat hij blijken op Twitter. Jan Slagter zat maandag in de talkshow Op1 om in de bres te springen voor Veronica Inside. Hij gaf aan zich te ergeren aan de extremen in het racismedebat, maar staat wel open voor de verhalen van de gewone niet-witte mensen. Als voorbeeld noemde hij een zwarte meneer die bij aankomst op Schiphol steevast voor controle vreest.

Sheila Sitalsing maakte daar een cynische opmerking over. “Jan Slagter (102) hoorde voor het eerst in z’n leven dat zwarte mannen altijd controle krijgen op Schiphol. Hij is geschokt. ‘Die verhalen moeten verteld.’ Die verhalen worden verteld sinds er vliegtuigen zijn, vriend. Next: Jan hoort over pesterijen met Zwarte Piet. Hij is geschokt.

De Volkskrant-diva heeft natuurlijk gelijk dat Jan Slagter onder een steen lijkt te hebben geleefd – de verhalen over etnisch profileren worden al jaren verteld – maar doet tegelijkertijd aan ageshaming en dat is niet zo vriendelijk.

Jan Slagter, in werkelijkheid 66 jaar oud, is teleurgesteld in Sheila. “Dank u wel voor uw bijdrage! Daar schieten we echt wat mee op. Ik wens u een hele prettige dag toe“, zegt hij.

Actrice Miryanna van Reeden vindt het ook niet lief van Sheila. “Waarom lullig doen over zijn leeftijd“, merkt ze op.

Sheila daarop: “Psst, factcheck: dat is zijn leeftijd niet, het is de leeftijd van zijn ideeën.

Foto: NPO

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen