NPO voegt alfabetletters in decor S.P.E.Lshow samen

Het decor van De S.P.E.Lshow van Astrid Joosten gaat op de schop vanwege de coronamaatregelen. Het decor bestond eerst uit de letters van het alfabet die ieder vertegenwoordigd werden door één kandidaat, maar om niet te veel mensen in de studio te hebben zal iedere kandidaat nu twéé letters vertegenwoordigen. Astrid: “Vanwege de coronamaatregelen moesten we in de studio een aantal aanpassingen doorvoeren. Zo is er dit seizoen ook geen publiek aanwezig.

De meest in het oog springende verandering is het alfabet. “Vanwege de verplichte anderhalve meter afstand is het aantal spelers in ons alfabet gehalveerd. Nu bemant elke speler twee letters van het alfabet.”

Levert het programma daardoor in aan amusementswaarde? “Ondanks dat blijft het een spannende taalstrijd tussen de BN’ers onderling én van de BN’ers met het alfabet.

Het concept blijft hetzelfde: de hele show draait om wie het beste is in spelling, spreekwoorden en grammatica. Na drie rondes neemt de beste speler van het alfabet het in de finale op tegen de beste speler onder de prominenten.

De sterren in de première-aflevering zijn Ellie Lust, Najib Amhali en Annick Boer. In de tweede aflevering zijn dat Thom Hoffman, Lies Visschedijk en Rayen Panday. En in de derde aflevering Jeangu Macrooy, Dieuwertje Blok en Rick Paul van Mulligen.

Het nieuwe, derde seizoen van De S.P.E.L.show is vanaf 7 juli zeven weken lang op dinsdag om 21.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Foto: Annemieke van der Togt

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen