NPO voegt alfabetletters in decor S.P.E.Lshow samen

Geplaatst op wo 24 jun 2020 om 13:25

Het decor van De S.P.E.Lshow van Astrid Joosten gaat op de schop vanwege de coronamaatregelen. Het decor bestond eerst uit de letters van het alfabet die ieder vertegenwoordigd werden door één kandidaat, maar om niet te veel mensen in de studio te hebben zal iedere kandidaat nu twéé letters vertegenwoordigen. Astrid: “Vanwege de coronamaatregelen moesten we in de studio een aantal aanpassingen doorvoeren. Zo is er dit seizoen ook geen publiek aanwezig.

De meest in het oog springende verandering is het alfabet. “Vanwege de verplichte anderhalve meter afstand is het aantal spelers in ons alfabet gehalveerd. Nu bemant elke speler twee letters van het alfabet.”

Levert het programma daardoor in aan amusementswaarde? “Ondanks dat blijft het een spannende taalstrijd tussen de BN’ers onderling én van de BN’ers met het alfabet.

Het concept blijft hetzelfde: de hele show draait om wie het beste is in spelling, spreekwoorden en grammatica. Na drie rondes neemt de beste speler van het alfabet het in de finale op tegen de beste speler onder de prominenten.

De sterren in de première-aflevering zijn Ellie Lust, Najib Amhali en Annick Boer. In de tweede aflevering zijn dat Thom Hoffman, Lies Visschedijk en Rayen Panday. En in de derde aflevering Jeangu Macrooy, Dieuwertje Blok en Rick Paul van Mulligen.

Het nieuwe, derde seizoen van De S.P.E.L.show is vanaf 7 juli zeven weken lang op dinsdag om 21.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Foto: Annemieke van der Togt
7 Reacties op “NPO voegt alfabetletters in decor S.P.E.Lshow samen”


 1. Sjim

  Ze hadden beter de letters verder uit elkaar kunnen zetten en zo een volle kandidatenbemanning te houden. Maar een dergelijke verbouwing is natuurlijk ook een stuk prijziger.

 2. Rachid

  Keurig in elke aflevering precies één allochtoon gezet. Dat heeft de diversiteitspolitie van de betreffende redactie keurig gedaan! De netcoördinator is weer tevreden. Maar het hokjesdenken gaat weer vrolijk door. Droevig.

 3. Sjim

  Zeur toch niet zo.

 4. Mark

  In de nieuwe Veronica doet Astrid Joosten een open sollicitatie naar Op1. Hebben ze haar nog niet benaderd dan? Heeft al heel veel ervaring met Jongbloed & Joosten enzo in het verleden. Ik zou Jaap Jongbloed eraan koppelen en je hebt weer het gouden duo terug op NPO 1.

 5. Dirk

  Ja Jongbloed & Joosten

 6. Actries van Houten

  BN’ers die zich bezighouden met het alfabet. Aan het aantal reacties te zien leeft dat hier niet echt hè?

 7. Gerard

  Natuurlijk zijn er weinig reacties. Waarom staat dit bericht überhaupt op een pagina over racisme-relletjes? Een geluk nog, dat Rachid het weer on topic weet te krijgen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.