Rick Romijn: ‘Ronald Molendijk vindt zichzelf te cool’

Ronald Molendijk acteert zo vaak dat hij geen enkel idee heeft waar alle items in Shownieuws over gaan, omdat hij zichzelf te cool vindt. Dat zegt Rick Romijn, sidekick op Radio Veronica, in de Nieuwe Revu. Door nadrukkelijk aan te geven dat hij niets weet over de personen die besproken worden, probeert Molendijk zijn credibility als artiest te bewaken. “Dat hij sommige artiesten niet kent, vind ik niet kunnen. Als je aan die desk staat, moet je William Spaaij natuurlijk wel kennen.

William Spaaij is één van de bekendste musicalartiesten van het land. Molendijk wilde tijdens een van de uitzendingen nadrukkelijk laten weten dat hij geen idee heeft wie het is. “Molendijk vindt zichzelf waarschijnlijk te cool om tegelijk dj te zijn én te weten wie een grote rol speelde in de musical over Annie M.G. Schmidt.

Ergert Romijn zich eraan? “Ik vind het niet storend wat hij doet, maar als hij over bepaalde nieuwe muziek zegt dat hij het niet goed vindt, krab ik weleens achter mijn oren. Kijk, hij heeft één keer in zijn leven een klein Top 40-hitje gehad met De Rode Schoentjes. Ik vind hem een aardige gozer, maar Molendijk heeft niet de statuur om muziek van anderen te bekritiseren.

Molendijk is bij de tv terechtgekomen door zijn goede band met tv-bobo Erland Galjaard. “Zelf heeft hij niet veel successen op zijn palmares staan. Hij was een ontzettend goede dj, voelde prima de sfeer aan en heeft Nighttown in Rotterdam groot gemaakt. Ik kwam er vroeger geregeld, hij draaide daar echt geweldig. Maar ja, die tent is al jaren failliet.”

Hij is nu entertainmentdeskundige en dan denk ik met alle respect: wat heeft hij gedaan in de showbizz?

Lees ook:
Ronald Molendijk houdt zich van domme in Shownieuws (24 mei)
Ronald houdt ‘ik weet niks van shownieuws’-trucje vol (15 juni)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen