Peter R. de Vries: ‘Of ik Taghi’s brief kreeg via Kasem?’

Geplaatst op vr 05 jun 2020 om 14:00

Peter R. de Vries wil niet zeggen of hij de fanmail van Ridouan Taghi vorig jaar via zijn kantoorgenoot Khalid Kasem heeft gekregen. Dat zei de misdaadjournalist donderdagavond in Beau. Nu is uitgelekt dat Kasem vroeger in de klas heeft gezeten met Ridouan Taghi en mogelijk politie-informatie heeft gelekt naar de topcrimineel, denken veel mensen dat het Kasem is die de brief bij De Vries heeft bezorgd. Zelf wilde de misdaadjournalist nooit mededelingen over doen over de herkomst.

Is het dan Kasem die de brief heeft doorgespeeld aan De Vries? “Is dat zo? Heb jij die brief gekregen via Khalid?“, vroeg Beau van Erven Dorens hem gisteren.

De Vries: “Je hebt me net al horen zeggen dat ik geen uitspraken zou doen en doe over hoe dat tot stand is gekomen, omdat daar derden bij zijn betrokken. Dat doe ik nu ook niet.”

Ondanks de fanmail van Taghi, keert De Vries zich nu tegen de crimineel. Hij gaat kroongetuige Nabil B. bijstaan in het proces tegen Taghi. “Waarom heb ik ja gezegd? Er is een zeer klemmend beroep op me gedaan door de kroongetuige om dit op me te nemen“, zei hij eerder op de avond in Boulevard.

Presentator Luuk Ikink: “Dacht je niet meteen aan je veiligheid, Peter? Daar denk ik namelijk aan. Het is nogal iets wat je oppakt.”

De Vries: “Ik snap dat je dat zegt, Luuk, maar weet je wat het is… Als ik daar aan had gedacht, dan was ik 38 jaar geleden al geen misdaadverslaggever geworden en dan waren er al mensen geweest in mijn omgeving die hadden gezegd: ‘Peter doe niet, laat zitten.’ Ik heb het gedaan, ik ga ervoor en ik relativeer het altijd wel: een brandweerman moet ook wel eens een brandend huis in rennen.”

Lees ook: Schreef Kasem ook Taghi’s brief aan Peter R. de Vries? (maandag)

Foto: RTL
20 Reacties op “Peter R. de Vries: ‘Of ik Taghi’s brief kreeg via Kasem?’”


 1. Pvn

  Ga je vingers daar nou niet aan branden.

 2. Paul

  Het zou me niet verbazen als later zal blijken dat P de Vries op enig moment ook wel aan de verkeerde kant van wet is beland…

 3. Dries Roel Vink

  Noem die centenbak nou eens Peter ipv Peter R! Zijn vrouw noemt hem ook gewoon Peter en geen Peter Rrrrrrrrrrr!

 4. Curryworst

  Bij de politie en het OM is men ervan overtuigd dat de brief niet door Taghi geschreven is.
  Daarvoor was de brief inderdaad te goed opgesteld zonder spelfouten.

 5. Sjors van Kempen

  Natuurlijk komt die brief van z’n corrupte kantoorgenoot. 1+1= ook in het juridische wereldje 2.

 6. Captain Caveman

  Wat een uitsloverij om indruk te maken op Nicker Plasser de mode keizerin. Kan hij straks ook er om heen hangen als ze voor het hekje wordt gesleept wegens plagiaat!

 7. anna

  Liggen de krantenartikelen al klaar voor als Peter R het volgende Taghi slachtoffer is?

  Snap niet dat hij dat wespennest in gaat…..

 8. PIPPA

  Gevaarlijke mannetje die Peter.

  Krijgt brieven via via en geeft informatie terug via via

  OM steekt daar terecht een stokje voor.

 9. Van Gorp

  Peter heeft vreemde contacten.

 10. nico

  Zoals Peter R zich gedraagt lijkt hij heel veel o[ een misdadiger.

 11. Huismaker

  Waarom wordt hij nog steeds op handen gedragen bij het mediakartel ? Omdat hij een intense haat heeft/had tegen: Trump/Die-Wilders/Baudet/Pim ? En dan mag je graag meepraten ? Die man liegt door het behang heen.

 12. persvoorlichter

  Bij het OM is inderdaad bekend, zoals het hier al vermeld staat, dat de brief via de advocaat is geschreven in opdracht van. Maar er speelt nog wat anders bij het OM. Het OM heeft het sterke vermoeden dat Peter een dubbel rol zou spelen. Dit vermoeden is gebaseerd op het feit dat de kroongetuige nauwelijks mee werkt. Onder de noemer slecht beveiliging voor zijn familie etc etc. De broer van de kroongetuige is of was niet helemaal “schoon” ook hij heeft , net als de familie zelf, geprofiteerd van het geld wat de kroongetuige verdiende. Bewust laat de media dit uit de schijnwerpers omwille van……de kroongetuige heeft al maanden geleden moeten vernemen dat zijn familie nog steeds onder druk staat van de tegen partij. De kroongetuige speelt met de gedachte om terug te keren naar de andere kant, maar zijn verklaringen blijven geldig. Hij bevindt zich in een spagaat. Nu vermoedt het OM door tussenkomst van Peter, dat er te gevoelige informatie wordt doorgespeeld naar Taghi, wat weer gebruikt kan worden tegen de kroongetuige, waardoor de verklaringen etc etc aan kracht en inhoud verlies.

 13. Wilfred Degens

  MC, wat hebben jullie toch met die de Vries? Hebben jullie een inschattingsprobleem met wat de lezers wel en niet interesseert? Lees de reacties maar eens aandachtig om ons van zulk pulpnieuws te bevrijden. De Vries zijn tv stem is sfeerbedervend.

 14. mo

  @curryworst Taghi en Kasem zaten samen op de atheneum waarom zou hij niet kunnen schrijven.

 15. zorro

  Hij heeft ook een criminele achtergrond.

 16. Joop55

  Commerciële TV anno 2020 , je moet het jezelf maar aan willen doen.

 17. Solidarikots

  Ik krijg onderkoelingsverschijnselen als ik peter r zie.

 18. teuntje

  Peter is de weg kwijt

 19. Iemand

  Dat hij niet wil zeggen of het klopt is al een bevestiging dat het waar is. Als het namelijk niet via Kasem was gegaan, had hij dat maar al te graag van de daken willen schreeuwen. Maar dat kan hij niet doen want het was Kasem.

 20. Derhal Flynn

  Waar rook is, is vuur.
  Petert eRj de Betwetert heeft deze uitdrukking vaak te pas en te onpas gebruikt.
  Zoals het er nu uitziet wijzen alle signalen naar de verdachte, er is weinig ontlastend materiaal voorhanden, zou Petert zeggen, ware het niet dat hij heden zelf het middelpunt is van een crimineel netwerkje met duistere zaakjes.
  Wie gokt er nog meer op “schuldig”?
  Dikke mik.
  Ik denk, laat maar lekker gaan, zolang die petert van de buis verdwijnt vind ik het prima, en verder zal het me BOEIEN!
  Al dat geouwehoer en dat betweterige gezever was ik toch allang b e u.
  Dus als dit heerschap bij Matthijs, Beau, of Eva zat was ik al weggezapt voordat het begon. Eens is het genoeg weetjewel?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.