Peter R. de Vries: ‘Of ik Taghi’s brief kreeg via Kasem?’

Peter R. de Vries wil niet zeggen of hij de fanmail van Ridouan Taghi vorig jaar via zijn kantoorgenoot Khalid Kasem heeft gekregen. Dat zei de misdaadjournalist donderdagavond in Beau. Nu is uitgelekt dat Kasem vroeger in de klas heeft gezeten met Ridouan Taghi en mogelijk politie-informatie heeft gelekt naar de topcrimineel, denken veel mensen dat het Kasem is die de brief bij De Vries heeft bezorgd. Zelf wilde de misdaadjournalist nooit mededelingen over doen over de herkomst.

Is het dan Kasem die de brief heeft doorgespeeld aan De Vries? “Is dat zo? Heb jij die brief gekregen via Khalid?“, vroeg Beau van Erven Dorens hem gisteren.

De Vries: “Je hebt me net al horen zeggen dat ik geen uitspraken zou doen en doe over hoe dat tot stand is gekomen, omdat daar derden bij zijn betrokken. Dat doe ik nu ook niet.”

Ondanks de fanmail van Taghi, keert De Vries zich nu tegen de crimineel. Hij gaat kroongetuige Nabil B. bijstaan in het proces tegen Taghi. “Waarom heb ik ja gezegd? Er is een zeer klemmend beroep op me gedaan door de kroongetuige om dit op me te nemen“, zei hij eerder op de avond in Boulevard.

Presentator Luuk Ikink: “Dacht je niet meteen aan je veiligheid, Peter? Daar denk ik namelijk aan. Het is nogal iets wat je oppakt.”

De Vries: “Ik snap dat je dat zegt, Luuk, maar weet je wat het is… Als ik daar aan had gedacht, dan was ik 38 jaar geleden al geen misdaadverslaggever geworden en dan waren er al mensen geweest in mijn omgeving die hadden gezegd: ‘Peter doe niet, laat zitten.’ Ik heb het gedaan, ik ga ervoor en ik relativeer het altijd wel: een brandweerman moet ook wel eens een brandend huis in rennen.”

Lees ook: Schreef Kasem ook Taghi’s brief aan Peter R. de Vries? (maandag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen