Erik de Zwart adviseert te stoppen met Radio Veronica

Erik de Zwart adviseert Talpa Radio, het dominante radiobedrijf van mediamiljardair John de Mol, om te stoppen met Radio Veronica. Er zou een nieuwe jongerenzender voor in de plaats moeten komen. Dat zegt hij in de podcast Van Je Af Is Harder van Joost Strootman. De Zwart, die tussen 2014 en 2016 zelfs aan het roer stond bij Radio Veronica, vindt de luistercijfers van het station heel slecht. “Radio Veronica scoort voor geen meter”, zegt hij onomwonden.

De radiobekendheid stopte als Veronica-baas toen de zender werd overgenomen door John de Mol, met wie hij na meerdere samenwerkingen inmiddels gebrouilleerd is. Op het moment dat De Zwart vertrok, stond het marktaandeel van Radio Veronica op 4,7 procent. Inmiddels is daar nog maar 3,5 procent van over, ondanks het aantrekken van grote, dure namen als Giel Beelen en Wilfred Genee.

Als het aan De Zwart ligt, verdwijnt Radio Veronica uit de ether. “Het heeft helemaal niets meer te maken met vroeger. Je kunt ervoor kiezen om er samen met Wilfred Genee een soort voetbalzender van te maken, maar ik zou Radio 10 erop zetten. Dan kun je op de frequenties van Radio 10 een jongerenzender starten en dan laat je Radio 538 wat breder worden. Het is heel slecht dat John de Mol vier radiozenders heeft, waarvan er geen eentje op nummer 1 staat. Dat kan niet.

Radio Veronica bestond vorige maand precies 60 jaar. Het huidige Radio Veronica is net als Radio 538, Sky Radio en Radio 10 onderdeel van Talpa, het mediabedrijf van John de Mol.

Van Je Af Is Harder is een podcast waarin Joost Strootman regelmatig iemand uit de radiowereld interviewt. In het interview vertelt Erik de Zwart verder onder andere over zijn bizarre interview met Freddie Mercury van Queen, de wilde jaren ’80 waarin alles kon, het opstarten van Radio 538 en zijn breuk met John de Mol.

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen