Op1 geeft toe: Maurice de Hond in debat met viroloog

Andries Knevel heeft zijn invloed bij de EO aangewend om Maurice de Hond naar binnen te fietsen bij de talkshow Op1. De sociaal geograaf gaat vanavond, op de EO-avond van de talkshow, in debat met een viroloog: Andreas Voss. Dat heeft de talkshow laten weten. Nadat Maurice de Hond maandag op de radio al in debat ging met Ab Osterhaus, zal hij nu discussiëren met de hoogleraar infectiepreventie die lid is van het OMT. Ook aanwezig in de studio is Diederik Gommers.

Andries gaf dit weekend aan dat hij zich ergert aan de afwezigheid van Maurice de Hond bij Op1. “Ik zou graag volgende week op Op1 een debat/gesprek zien tussen Maurice de Hond en een viroloog. Het lijkt me de hoogste tijd“, zei hij.

Het is gelukt. Andries Knevel reageert verheugd: “Vanavond in Op1 het langverwachte debat tussen Maurice de Hond en een viroloog. Het is Andreas Voss geworden, lid van het OMT. Chapeau!

Andreas Voss benadrukt op Twitter dat hij niet namens het RIVM aan tafel zit. “Uiteraard spreek ik niet voor het OMT of RIVM of een instelling waarvoor ik werk, maar gewoon als iemand die (patiënt)veiligheid en infectiepreventie belangrijk vindt.

Maurice de Hond wordt gezien als de frontman van de mensen die kritisch zijn over de coronamaatregelen. Volgens de onderzoeker is de anderhalvemeter-regel enorme onzin. Hij wijst op het gevaar van aerosolen.

Diederik Gommers is overigens niet uitgenodigd om in debat te gaan met Maurice de Hond. Hij zit samen met IC-verpleegkundige Rowan Marijnissen aan tafel om te praten over het rapport ‘Opschaling Covid-19’, dat genoeg bedden op de intensive cares moet garanderen.

Op1 met presentatoren Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink is om 22.20 uur te zien op NPO 1.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen