NRC niet blij met Akwasi-kritiek in talkshow Beau

Arjen Fortuin, de tv-recensent van het NRC Handelsblad, is niet blij met de kritiek die Johan Derksen dinsdagavond in de talkshow Beau uitte op de ietwat losgeslagen rapper Akwasi. Dat laat hij weten in zijn krantencolumn. Net als veel andere linkse mensen vindt Arjen dat we het niet te veel moeten hebben over Akwasi’s uitspraak dat hij Zwarte Piet in november in zijn gezicht gaat trappen, maar meer over waar die woede vandaan komt. Hij doelt op de racismeproblematiek.

Alleen zanger Dinand Woesthoff zei zinnige dingen aan tafel bij Beau, vindt Arjen. “Hij probeerde tot tweemaal toe de aandacht te verleggen naar de beweegredenen van de demonstranten, maar kreeg weinig steun. Derksen ging onverdroten door over Akwasi.”

Johan Derksen heeft het gespreksonderwerp ‘onklaar gemaakt’, klaagt de tv-recensent. “Omdat een man met een grote mond het gesprek koste wat kost ver van racisme wilde houden.”

Het is Arjen allemaal niet politiek correct genoeg. “Het is niet de taak van Beau om alle maatschappelijke problemen op te lossen en het is vast lastig om überhaupt iets op te lossen met Johan Derksen aan tafel, maar de hartstocht waarmee hete hangijzers werden ontweken en waarmee luidruchtige afleidingsmanoeuvres werden beloond, deed mij net te veel aan het publieke debat denken“, schrijft hij.

Fortuin vindt de pro-Akwasi-talkshow M wel heel erg goed. Hij is er blij mee dat Margriet van der Linden de racismediscussie levendig houdt in haar programma.

Lees ook: Johan Derksen straft Beau: ‘Jij liet Akwasi raaskallen!’ (vanochtend)

Foto: DWDD

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen