Geen piek na Damdemo, Jandino wil terug naar normaal

Nu de anti-racismedemonstratie op de Dam niet heeft geleid tot een piek in het aantal coronabesmettingen, hoopt SBS 6-ster Jandino Asporaat dat we snel weer terug kunnen keren naar normaal. Het zou de komediant erg goed uitkomen, want zijn voorstelling Judeska Airlines is uitgesteld en daardoor loopt hij erg veel geld mis. Hij is dan ook verheugd over het uitblijven van coronagevolgen van het Damprotest. “Goed nieuws!!! Hopelijk kunnen we snel terug naar NORMAAL!!!“, zegt hij.

Al direct na het Damprotest haalde Jandino keihard uit naar mensen die zich ergerden aan het feit dat niemand zich op de Dam hield aan de coronaregels. “Tief op!“, riep hij naar de critici.

Jandino trok zijn gescheld uiteindelijk terug en besloot voorlopig niet meer in de media op te treden. “Omdat ik, net als jij, heel goed begrijpt dat het enige doel die er lijkt te zijn het creëren van sensatie is.

Ook BN’er-collega Veronica van Hoogdalem vindt het geestig dat een coronapiek is uitgebleven. “Twee weken na onze demo op de dam. Corona still here maar geen gekke pieken in cijfers. Ik wil ALLE media die meedeed aan alle paniek artikelen/discussies over ons op de dam deze week over racisme zien/horen praten! Is het nu wél een goed moment yall?!

Al met al denkt Jandino dat het Damprotest heeft bewezen dat we weer terug kunnen naar het nieuwe normaal. Daarmee zit hij in het kamp van Robert Jensen, die de protesteerders bedankte voor hun hutjemutje-protest. Volgens Jensen kan men er nu niet meer omheen dat alle coronaregels een farce zijn.

Viroloog Menno de Jong, lid van het OMT, denkt daar anders over. “Die demonstratie op de Dam was geen positieve testcase voor grote evenementen in de buitenlucht“, zegt hij in Het Parool. “Je kunt net zo goed stellen dat we door het oog van de naald zijn gekropen.

Foto: William Rutten, SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen