Maxime Meiland baalt van forse imagoschade

Maxime Meiland baalt er enorm van dat ze zo veel imagoschade heeft opgelopen door de onthulling dat haar halve kledinglijn gekopieerd is van AliExpress, de Chinese variant van de Action. Dat geeft de realityster aan op Instagram. De Meilandjes proberen het ijzer te smeden als het heet is: nu ze nog razendpopulair zijn grijpen ze alles aan om te cashen. Zo heeft Maxime nu haar eigen kledinglijn Monciel. Ze riep alles zelf te hebben gedaan, maar is in werkelijkheid een grote copycat.

Het AD zette fijntjes uiteen hoe Maxime de spulletjes van AliExpress met een enorme opslag doorverkoopt via haar eigen webshop. Een valsere start van je ‘eigen kledinglijn’ kun je niet bedenken.

Nu baalt Maxime enorm. “Lieve allemaal, de eerste collectie welke met de samples te zien was in Chateau Meiland zijn inderdaad items welke mijn fabriek mij aanbood. Deze heb ik aangepast qua stof, kleur, knopen en maat.”

Naast die Ali-copycat-items heeft ze nu ook zelf kleding ontworpen. “Omdat deze collectie bedoeld was als voorjaarscollectie maar deze vertraagd was door corona, ben ik met haast een nieuwe collectie gaan maken. Ik weet dat ik de eerste keer de makkelijke weg heb gekozen en dit wou ik verbeteren.”

Maxime baalt enorm van de hele situatie. “Monciel is altijd al een droom voor mij geweest waardoor ik oprecht verdrietig ben en moeite heb met de manier waarop mensen zich nu uiten. Ik hoop dit naast mijn tweede collectie in de toekomst recht te kunnen breien. En dat wellicht Nederlandse vrouwen ooit zullen denken: ‘Dat merk Monciel is te gek’.

Lees ook: Maxime ‘copycat’ Meiland: ‘Ik heb alles zelf gedaan!’ (zaterdag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen