‘Cancelcultuur gaat ook witte helpers als Arie treffen’

Geplaatst op ma 29 jun 2020 om 11:45

Wierd Duk, sterjournalist van De Telegraaf, volgt het racismedebat op de voet. Hij heeft met verbazing gekeken naar de oproep van Arie Boomsma aan adverteerders om Veronica Inside te boycotten. Hij sprak met een socioloog, die denkt dat deze monddoodmaakcultuur zich uiteindelijk ook ‘tegen deugers zelf kan keren’. Wierd: “Uiteindelijk zal de woke cancelcultuur ook ‘witte helpers’ als Claudia de Breij, Georgina Verbaan, Arie Boomsma en de ex-Hoofdpiet treffen.

Met ex-Hoofdpiet doelt Wierd Duk op Erik van Muiswinkel. Stuk voor stuk BN’ers die allemaal behoorlijk fanatiek in het maatschappelijk debat staan. Zij zien mensen met een andere mening maar al te graag gecanceld worden, merkt Wierd.

Wierd: “Dit cancellen of deplatformen, zoals de praktijk ook wordt genoemd, is komen overwaaien uit de Verenigde Staten, waar de cancelcultuur epidemische vormen heeft aangenomen.

Hij laat socioloog Eric C. Hendriks (34), die zich in het thema heeft verdiept, aan het woord. De cancelcultuur komt volgens hem bij een activistische, polariserende minderheid vandaan. “Het debat aangaan vinden zij naïef, hen gaat het erom hun tegenstanders het platform te ontzeggen.”

Die minderheid is puur op de macht uit en niet op discussie, denkt Hendriks. “Dus je gaat adverteerders bellen of leidinggevenden aansporen om onwelgevallige medewerkers te ontslaan.

Woke-BN’ers straks de sjaak?

Volgens Hendriks leert het verleden dat deze woke-cultuur zich zomaar eens tegen de aangevers zou kunnen keren. “Op Amerikaanse universiteiten worden progressieve, blanke docenten, die zich helemaal associëren met die beweging, ineens aangesproken op hun vermeende ’witte suprematie’.

Hij sluit niet uit dat van ‘woke’ BN’ers als de eerdergenoemde Claudia de Breij, Georgina Verbaan, Arie Boomsma en Erik van Muiswinkel ‘op een dag zal worden geëist om hun ’witte privilege’ te erkennen en hun positie af te staan aan iemand ’van kleur’’.

In de ogen van de social justice warriors moeten alle machtsposities van witte mensen immers onder de loep worden genomen en opnieuw worden gerangschikt. Volgens sommige activisten moeten blanken zelfs eeuwig boete doen.

Het artikel ‘Socioloog: monddoodmaakcultuur kan zich tegen deugers zelf keren’ kunt u lezen op de Telegraaf-site.

Foto: RTL
65 Reacties op “‘Cancelcultuur gaat ook witte helpers als Arie treffen’”


 1. Ruud

  Ik zie een huwelijk tussen de exen.

  Wat doorzichtig.

 2. Tino

  Arie die ook opvallend koos voor Badr in het gevecht tegen Rico en zich liet filmen in de kleedkamer van Badr hier was duidelijk over nagedacht, jammer dat de artiest geile volgers dit niet zien zij zijn verblind door Arie en knikken gewillige de kant op die Ari zegt. Dit word ook bevestigd door mensen die Arie van dichtbij meemaken

 3. William Raaf

  Zie J.K Rowling.
  Uiterst links maar wordt nu gehaat door nog fundamentalistischer (sic) Links.
  Identity Politics vreet uiteindelijk alles en iedereen op.
  Huid en haar.
  Maar de krokodillendillen voerders blijven lappen vlees (lees: slachtoffers) in hun gapende muilen werpen.
  Hoogste tijd om van onze scholen en universiteiten weer scholen en universiteiten te maken. Kennisoverdracht, uitwisselen ideeën, zero safe spaces en met elkaar de (verbale en intellectuele) strijd aangaan. Eelt kweken. Uitdelen en ontvangen. En daarna een limonade (school) of biertje (uni) drinken
  Zo was het eens
  Heel vroeger

  ’90 was beter. Dat zou Darwin devolutie genoemd hebben. We reutelen weer terug de middeleeuuwen in onder het mom van ‘Vooruitgang’ , ‘victim culture’ en (bovenal) ‘feeeeelings’.
  Debat (en de vrijheid van meningsuiting, het fundament van onze beschaving) is dood in NL.
  Veel mensen zijn daar trots op.
  Ik niet.

 4. Wortel

  “Sterjournalist”
  Ik moest lachen

 5. W Duck

  W. Duk is GEEN sterjournalist

 6. Piet

  Dat die Arie Boomsma niet mee doet bij die BLM demonstraties
  En die anders BN,’ers zegt toch genoeg, ze blijven liever op de achtergrond, maar wel vanaf internet dit doen

 7. Bea

  Nooit zal ik me de mond laten snoeren door deze enge witte deugers, nooit. Juist nu ben ik voor zwarte piet als is het maar als verzet tegen deze witte deugers die mij hun idiote morele superioriteit opdringen. Deze mensen moeten we boycotten en doodzwijgen.

  Noteer deze namen en boycot alles wat ze doen!
  Arie Boomsma
  Claudia de Breij
  Georgina Verbaan
  Erik van Muiswinkel
  en al die anderen ook van BLM, deze hypocriete organisatie die een crimineel heilig heeft verklaard.

 8. Michiel

  Weer iemand van de Telegraaf die het fascisme aan het promoten is. Als je tegen racisme bent en mensen daarop aanspreekt dan ben je blijkbaar een ‘deuger’. Als je mensen die niet wit zijn ook als gewone mensen ziet met gevoelens en gedachten dan ben je een ‘deuger’. Het is heel goed om foute mensen (en foute kranten) te cancellen. We hadden na de 2e Wereldoorlog de Telegraaf gewoon illegaal moeten laten, want het is wel duidelijk dat ze niks zijn veranderd.

 9. William Raaf

  Interessant om te bekijken
  Eric en Bret Weinstein.
  Bret was samen met zijn vrouwen linkse professoren in Canada. Hoog intelligent.
  Ze waren echter fundamenteel tegen racisme (ze wilde op hun uni witte-vrije dagen instellen)
  Dat heeft ze de kop gekost
  (gelukkig maar want nu kunnen we genieten van hun podcasts maar het geeft aan dat Wierd 110% gelijk heeft. Vrijheid van meningsuiting moet voor iedereen gelden. Zonder de vrijheid om je gedachten uit te wisselen is de samenleving fascistoïde. Veel mensen vinden dat ok. Een van de redenen waarom Stalin zoveel doodskuilen kon vullen)

  “The Only Thing Necessary for the Triumph of Evil is that Good Men Do Nothing”

 10. Daan

  NSB’er Arie Boomsma koos voor Badr Hari een crimineel die het leven van Koen Everink kapot heeft gemaakt door hem invalide te schoppen. wat een sportive vent het Arie NSB’er Boomsma, vind je EO god dat nou ook Arie Boomsma, Laffe slappe deugneus.

 11. xandertje

  Gedachtengang…

  Als wij Zwarte Piet houden is dan de kans dat landen ons dan in december gaan ‘woken’? Dat wij in de wereld ‘zwart’ worden gemaakt als een racistisch land en dat wij als Nederland hier last van gaan vinden in de vorm van boycotten door landen en economische maatregelen?

  Nu is het woken nog van mens op mens. Maar wellicht zijn wij straks een slachtoffer van het feit dat andere landen ons gaat ‘straffen’ voor zwarte piet.

 12. Daan

  NSB’er Arie Boomsma koos voor Badr Hari een crimineel die het leven van Koen Everink kapot heeft gemaakt door hem invalide te schoppen. wat een sportieve vent he Arie NSB’er Boomsma? Vind je EO god dat nou ook Arie Boomsma, Laffe slappe deugneus.

 13. Rene

  Arie leen je vrouwtje een keer aan me uit en we praten nergens meer over…

 14. chris?

  Wierd Duk sterjournalist ? Laat me niet lachen.

 15. Daan

  NSB’er Arie Boomsma koos voor Badr Hari een Marokkaanse crimineel die het leven van Koen Everink kapot heeft gemaakt door hem invalide te trappen. wat een sportieve vent he Arie NSB’er Boomsma? Vind je EO god dat nou ook Arie Boomsma, Laffe slappe deugneus. Scheer die jesusbaard maar af enge deuger.

 16. Joop

  Arie Boomsma heeft gereageerd op Youp. Hij vergelijkt zijn oproepen tot boycot als een daad van verzet en vergelijkt zichzelf met verzetsstrijders tijdens 40-45. Echter als figuren als Arie Boomsma in die tijd de overhand hadden dan waren we nu onderdeel van het grote Duitse rijk.

 17. Zalmneusje

  @ Michiel
  Waarom zet je het woord ‘deuger’ tussen aanhalingstekens? Je vindt jezelf toch ook daadwerkelijk beter dan andersdenkenden, zoals uit je tekst blijkt?

 18. William Raaf

  De redeloze woede (en treurige pathos) geuit door de gortdroge usual suspects jegens Weird geeft aan dat hij het goed doet. Is er dan toch nog hoop voor de journalistiek ?

 19. Grace

  👍👍💪

 20. Henk

  Let maar op zijn wij verkleed als zwarte piet bij sinterklaas intocht worden we gearresteerd

 21. Jeroen Smit

  @Witte Raaf zoek een hobby of ga studeren maar niet dit hier.

 22. Chelsey

  Dat is hoe dan ook een ding wat zeker is, Jezus 2.0 Arie B.gaat aan het kruis en Judas Wilfred G. heeft gisteravond zelfmoord gepleegd. Haat en geweld predikant Akwasi O. gaat voorgoed in huisarrest en zal nooit ofte nimmer zijn “bovennatuurlijke begaafdheid” als woordkunstenaar in het openbaar mogen beoefenen. Ze worden alle drie getroffen door ellende waarvan de oorzaak in hun eigen verleden ligt. Karma ís een Antchrist, ís een Judas maar ook het as van het kwaad vab een zwarte duivel!

 23. Willie Kraai

  @William Raaf, praat Nederlands, lul!

 24. Kuis

  Journalist betekend vooral “linkse activist”.

  Laat de journalistiek zich daar druk om maken.

 25. Dirk

  Nou nou nou Daan, die Koen was toch ook wel een raar figuur, is later zelfs vermoord weer door iemand anders, dus Koen zat gewoon in louche zaakjes, wereldjes waar Koen niet hard genoeg voor was, een foute keuze dus van Koen.

 26. Goorgina Vergaan

  Arie NSВoomsma.

 27. DoK

  @Dirk

  Is vermoord DUS zat in louche zaakjes? Wat is dat voor mongolen-conclusie?

 28. Gordon

  Ik had laatst een interview met een bruine sterjournalist.

  Ik ben nog nooit zo diep op de materie ingegaan! ☺

 29. William Raaf

  In de USA willen ze nu Jezus afschaffen en glas-in-lood verbieden.
  (een ongerust) fors deel in NL zal hier mee instemmen.
  In Australia gaan stemmen op om schaken te verbieden vanwege white privilige
  (een ongerust) fors deel in NL zal hier mee instemmen.
  Muziek verbieden, boeken verbranden, beroepsverboden, dode cineasten, heksenverbrandingen
  (een ongerust) fors deel in NL zal hier mee instemmen.

  Heb me altijd afgevraagd hoe het was in de oorlog.
  Als kind me altijd altijd voorgehouden; kan nooit meer gebeuren. Nope. We zijn geëvolueerd. Slimmer geworden. Cicvilisatie.
  Ik ben daar niet meer zo zeker van.
  De waarheid is verdacht, de leugen (en doofpot) een religie, de vrijheid van meningsuiting dood, volwassenen worden via universiteiten omgetkat tot meelijwekkende kleuters, en de erbarmelijk weinige echte journalisten die we nog hebben grondig gehaat.
  Zie het somber in.
  En één van de redenen is de Staatsmedia.
  Tijd om onze kinderen een toekomst (en bovenal hun vrijheid zoals wij die kenden in de jaren ’80/’90i) te gunnen en ze te verlossen van hun eeuwige schuld, opgedrongen door de liefdeloze deug-fascisten

 30. Fukkeduk

  Nou opeens weer allemaal Wierd Kaduuk prijzen. Hij werkt voor de meest populistische krant van Nederland die nog regelmatig opereert alsof we ons net (laten we zeggen tien jaar) voor de helft van de 20e eeuw bevinden.

  Ik weer hier even op gewezen en het verklaart een hoop. ”Wierd Duk is misschien wel de meest bekende journalist van Nederland. Wat een stuk minder mensen weten is dat hij opgroeide in een domineesgezin en het christelijk geloof van heel dichtbij kent. Toch gelooft hij inmiddels niet meer in een God. Hij noemt zichzelf echter nog steeds cultuurchristen en verdedigt het christendom steeds vaker.”

  Dus Arie Boomsma die gewoon wat (Bij VI mogen ze wel eens inzien dat ze misschien vaak over de schreef gaan) aanhangig wil maken is opeens een Christelijk PR-gif, Een vrome inktlap enzo.
  Die Duk heeft dezelfde gristenhondenachtergrond…….Is zelf net zo belerend en prekend….maar dat is nu een held?

 31. Pien

  Arie NSBBoomsma is een deuger van het gevaarlijkste soort. Juist dist soort christelijke engnekken moet je in de gaten houden, die knijpen de kat in het donker.

 32. Michiel

  @Zalmneusje ‘Andersdenkenden’… yikes, zo uit het reclamefolder van de alt-rechtse spindoctors. “Onze meningen zijn niet fout, nee ze zijn ‘anders’.” Lol, hoe in de slachtofferrol kan je wel niet zitten? Weer zo’n gevalletje van “wij zijn de minderheid en worden onderdrukt” en “heel Nederland is het met ons eens, hoor ons eens schreeuwen in de media hoe wij niet worden gehoord!”.
  Hoe is het daar trouwens Zalmneusje? In je hoge ivoren toren waar je de rijke witte oude mannen beschermt tegen het gespuis van de onderlaag van de samenleving? Ik moet er niet aan denken om mijn leven te weiden aan het verheerlijken van de elite.

 33. Fenna

  VI is leuk en grappig, graag veel meer grappen over ZP, deugbn’ers en gay’s moet kunnen.

 34. Klaas

  Ok grappen over Albert Heijn met hun plofkippen, de discriminatie van ouderen en grappen over Mojo en Gillete. Hoe we ze het beste kunnen boycotten en zo.

 35. . WEST*

  @ W RAAF ja en de christenen zitten in de kerk hun geloof te verheerlijken,
  leven en werken , en met de bijbel gaan ze naar bed ! Terwijl jesus een moor de naar was .

 36. Ben

  Zorgelijk is dat bij het eerste schot voor de boeg het vlaggeschip van politiek incorrecte humor gezonken is. De rest zal wel een soort eendenjacht worden.

 37. William Raaf

  schreef ik nou echt ongerust en niet verontrustend ?

  Anyway
  Fukkeduk heeft logischerwijs volstrekt ongelijk. Het maakt niet uit waar je geboren bent (ook ik stam uit een half (heeeeeeel erg (bijna ongelovig) milde-)katholiek (ma) en fanatiek atheïstisch (pa) gezin).
  Wierd voor de voeten werpen dat hij uit een ‘gristenhondachtergrond komt is well….
  Vul zelf maar in.
  Iig niet christelijk.
  (ik vermoed dat je ook tegen zwarte Piet, beelden, kennis-overdracht, straatnamen, de geschiedenis, gemene Johan, de Verlichting, John Stuart Mill en Who knows what bent. Lekker boos blijven. Je bent tenslotte een slachtoffer nietwaar ?

 38. Helena

  Arie nsbeoBoomsma is een huichelachtige christelijke engerd. Ik heb hem nooit gehoord over misbruik in de kerk deze laffe leuter. Ik vind het een viespeuk die je in de gaten moet houden.

 39. Zalmneusje

  @ Michiel
  En vind jouw mening fout. Wie heeft er nu gelijk?

 40. Dirk

  Een sportschoolhouder die meer bezig is met deze onzin i.p.v. met de sportschool bezig zijn, zegt ook wel genoeg over de kwaliteit van zijn sportschool.

 41. Suckerpunch

  Mooi, laat Claudia de fokking Breij haar positie maar afstaan aan iemand anders, domnkut wijf! ZIJ kan zich dit allemaal permiteren omdat ze centen heeft en wat faam genoet maar de normale man/vrouw niet.

  CLAUDIA HOUD JE BEK NOU EENS DICHT!!!!

 42. Valerie

  Eigenlijk best grappig dat zo een ‘enorm’ probleem, racisme, nu is teruggebracht tot het VI probleem en het nergens anders meer over gaat. Geen enkele diepgaande discussie met redelijke mensen, helemaal niks van dit. Als het grapje van Johan Derksen staat voor het probleem dat we hebben met racisme in ons land dan is er niet heel veel aan de hand.

 43. Valerie

  Weet je hoeveel mannen van een bepaalde leeftijd, wit met flinke grijze baard worden uitgemaakt voor sinterklaas of kerstman, racisme tot en met zou ik zeggen. Zie geen verschil met de zwarte piet discussie.

 44. Marco

  Het meest opvallende is dat veel van de witte deugers hun kinderen op de meest witte scholen hebben zitten.

 45. BibleBeltBoy

  “Ik heb gezien: wie onrecht ploegt, wie rampspoed zaait, zal het ook oogsten.”
  Job 4: 8

 46. Teuntje

  WEird Duk heeft gelijk

 47. Roetveegpiet is racistisch

  De kop had moeten zijn: Intolerante racistische normencultuur gaat ook blanke slaafse meelopers treffen.

 48. William Raaf

  En toch denk ik dat het voor Arie een win-win situatie is.
  In elk ander dorp buiten (een segment van) A’dam zou hij afgeserveerd zijn maar in A’dam houden ze wel van de Stasi, de gedachten-politie en dorre conformiteit. De lafste en braafste stad van Nederland. Was niet altijd zo. Vroeger was het ondeugender en was het niet bevolkt door deug fascisten. Maar die tijd is helaas al lang voorbij.
  Mijn inschatting; Arie gaat (helaas) klanten winnen. Misschien kan Arie boven zijn pandje beitelen: “No Freedom of Speech and Thought allowed !” Vinden ze in A’dam ‘onwijs’. De totalitairen van Watership Down. De konijnen ontvluchtten het, de A’dammertjes omarmde het en noemden hun nieuwe religie “Deugen”
  Geen wonder dat elke robot die ze produceren op de UVA schiftend brinta in de kop heeft.

 49. StefanV

  Wierd Duk heeft gewoon gelijk. Zoek op YouTube even naar Jonathan Pie en Woke Utopia.

  Ik zie mensen ook lacherig doen over de kwalificatie “sterjournalist” die aan Duk wordt toegekend. Niks mis met die term; hij is één van de bekendste en populairste journalisten van Nederland.

 50. PP

  Wierd Duk? Met dat half-Turkse kind van hem?

  Ja die heeft heel veel recht van spreken HAHAHAHAHA

 51. William Raaf

  Stefan

  Zojuist bekeken.
  Wicked.
  Dat is Jonathan. Links maar o zo eerlijk (en yep hij ‘beledigt’ me ook (terecht!)
  constant. Houdt me scherp.

  Twee andere eerlijke linkse mensen
  Jimmy Dore en Kyle Kylinski (wederom zelden met ze eens maar ze zijn eerlijk en dus kunnen we debateren (en mij soms zelfs van standpunt laten veranderen).
  Zoals de ouwe Grieken. Retorica. Verbannen in onze ‘Brave’ New World.

  (ps. Jonathan werkt samen met Andrew Doyle. Heel interessante jongen. Kijk naar Andrew Doyle en Douglas Murray (hebben samen een ‘show’ gedaan. Volgens mij zelfs in Schotland)

  ps. ik leerde Jonathan kennen na de verkiezing van Trump. Hij is strak (echt) links maar ziet het. Integere vent.
  Rechts is (zo’n beetje) overal aan de macht in Europa (Deense PvdA is rechtser dan de zogenaamde ‘rechtse’ VVD).
  Zou Links luisteren naar Jonathan (en Andrew en Brendan O ‘Neill etc) dan zouden ze overal aan de macht zijn.

 52. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Laten we alvast een start maken met het cancellen van dhr. A. Boomsma:

  Opzeggen kan hier https://vondelgym.nl/contact/ of kijk even bij de veelgestelde vragen: https://vondelgym.nl/faq/

 53. Momo

  In ieder geval, hoe zit het nou met de dreigementen van Akwasi???

 54. Tom Walker

  Eeh…Jullie weten dat Jonathan Pie een typetje is toch?

 55. William Raaf

  Ooit van Andrew Doyle gehoord Tom (zoals vermeld in mijn stuk) net boven die van Momo, exact 1 regel daarboven ?

  Jonathan blijft overigens wel de enige journalist van snit. Oprechte boosheid. Typetje ? Tuurlijk. Verwoord hij wat niemand mag denken. Yep.
  Links heeft de cultuur strijd gewonnen en dus schakelen we over naar fase 9; opheffen en wegpoetsen van de geschiedenis, ontwortelen, vergiftigen, mensen klein, nitwit en zielig houden.
  Dat noemen we (de Staatsmedia) progressie.
  (maar ze noemen conformiteit ook diversiteit dus …)

 56. Gerda

  Ik schrik me trouwens het lazerus van zijn artikel..Ik ben al ouder en ja, altijd een rooie geweest..Maar ik kon me echt niet vinden in al dat mond snoeren en dat sneue gegil van die mensen, die dus willen deugen…Jankerig, trillend, boos, agressief..Ik voelde me ineens uiterst in de war, want dit is zo niet mijn ding..Geef iedereen de kans te zeggen wat tie wilt, of het nu aardig is of niet. We leven niet in een totalitair land en vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Al schreeuwt men het van de daken, mits niet bedreigend of opruiend..Het is hier geen China of Rusland..En als je een mening of gevoel hebt, mag je dat gerust zeggen! Of doet AH dan de deur voor ons dicht??

 57. Bart

  Net even naar interview van Genee met Pauw en Fidan gekeken. Wat een domme trekdoos die Wilfred. Heeft van nature al geen sympathieke uitstraling en heeft zo onwijs veel aan Gijp en Derksen te danken. Als de VI fan base voor hem wegvalt ( en dat is nu aan het gebeuren) kan hij denk ik weer terug naar de lokale omroep (radio). Vreselijk hoe hij weer om zich heen aan het slaan was en huilie huilie aan het doen was. Griezeltje is ‘t

 58. Meindert Kramp

  @Fukkeduk
  Buk fukkeduk! Buk! Want daar heb je Wierd Duk.
  O wat zijn we weer leuk vandaag.

 59. Morten

  Het is een wedstrijdje geworden wie de grootste deuger is. Wie net niet genoeg ‘meedeugt’ wordt keihard van de rots de diepte in getrapt. Alles onder het mom van inclusiviteit en diversiteit (laat me niet lachen).

  Vraag maar aan JK Rowling. En zo zijn er vele meer.

 60. Wyatt

  Onzin. Zolang er geen populistische TV zenders zijn zoals Fox News in Amerika zal dat wel meevallen.

  Wordt tijd dat ze Weird Duck ook gaan cancelen met z’n enge praatjes.

 61. Biery Twalet

  Wierd Duk is een enge onruststoker.
  Maar die zijn tegenwoordig populair.
  Het wordt hier trouwens meer en meer een populistisch zij-riool van Twitter. Is dat de bedoeling?

 62. Wierd Duck nog nooit van gehoord sterjournalist van foute krant van Nederlan

  de broer van Donald duck Wie rd de sterjournalist om je bescheuren.

 63. Annegien Pannenlap

  William Raaf vlieg weg je bijdrage is niet relevant.

 64. Boycotdezedeugers

  Arie Boomsma gaat hoop ik snel failliet. Wie wil er nog sporten in een NSB sportschool?

  Oh ja natuurlijk Erik van Muiswinkel de opper NSB’er die wil daar wel sporten net zoals verwarde seksloze opoe botox Halina Reijn en niet te vergeten Paardenbek Claudia en oud kindvrouwtje Georgina . Nou dat zijn er al weer 4 Arie.

  Misschien wil Akwasi ook wel sporten in een NSB sportschool?

 65. Ik

  Abonnement opzeggen bij Arie. Laat hem lekker op zwRt zaad zitten ( ha ha) is niet racistisch bedoeld hoor mensen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.