Wim Kieft: ‘Arie Boomsma kijkt neer op VI-kijkers’

Geplaatst op ma 29 jun 2020 om 13:15

Wim Kieft merkt dat Arie Boomsma heel erg neerkijkt op de zo’n 800.000 kijkers van Veronica Inside. Hij vindt het ongepast hoe hij hen wegzet als Tokkies. Dat zegt de voetbalanalist, die vaste gast is in VI, in De Telegraaf. Kieft denkt dat Arie even flink zijn gram wil halen na alle beledigingen aan zijn adres van de afgelopen jaren. “Nu ziet hij z’n kans schoon om zich te profileren en op te roepen tot een advertentieboycot. Lekker opportunistisch gedrag“, zo noemt de voetbalkenner het.

Een enorme kijkersgroep wordt door Arie neergezet als minderwaardig, vindt Kieft. “Kijkers van VI worden neergezet als tokkies, racisten en Wilders-stemmers.”

Volgens Kieft komen de VI-kijkers ‘uit alle lagen van de bevolking’. “Het is een belediging als je ziet hoe minderwaardig die worden weggezet door sommige types in de media.”

Naast de door Arie Boomsma geïnitieerde advertentieboycot, is er ook nog de boycot van Oranje. Die komt volgens Kieft bij Memphis Depay vandaan. “De spelers van het Nederlands elftal staan unaniem achter de boycot. Zogenaamd.”

Vertel mij hoe dat gaat met spelers onderling. Depay eist actie, aanvoerder Virgil van Dijk gaat erin mee en iedereen voelt de verplichting zich achter het statement te scharen om de groepseenheid niet te ondermijnen.”

Kieft hoopt dat VI na de zomer gewoon terugkeert. “Als de stof is neergedaald en de boel wat is gesust, moeten zij er met elkaar wel uitkomen.”

De column van Wim Kieft kunt u hier lezen.

Foto: Veronica
58 Reacties op “Wim Kieft: ‘Arie Boomsma kijkt neer op VI-kijkers’”


 1. Ron

  Dat denk ik ook. Maar dan zonder Wilfred…dat is een gepasseerd station, moge duidelijk zijn.

 2. M.

  Van Egmond kan over Arie en zijn gedrag meerdere hoofdstukken vullen in zijn nieuwe boek (met lettertype 20).

 3. Ruud

  Zonder Genee komt er geen VI meer op de buis.

  Ze kunnen niet zonder Genee verder omdat hij achter de schermen de harde werker is.

 4. Kim Wieft

  En zoals altijd heb ik weer gelijk.

 5. robert

  Kieft zegt goede dingen!

 6. Ard

  Wat een onzin, Boomsma staat vrij om bij adverteerders aan de bel te trekken. Het is vervolgens aan de adverteerders of ze er iets mee doen

 7. Teuntje

  Wim heeft gelijk

 8. Ron

  @Ruud: natuurlijk wel, Genee is echt geen heilige waar alles vanaf hangt hoor. Over zijn vertrek komen ze ook wel weer. Bovendien hebben de heren zelf ook aangegeven dat ze graag verder willen met Wytse en/of Helene.

 9. Ronnie

  Arie Boomsma is een duidelijk voorbeeld van iemand die TOTAAL niet weet wat er buiten Amsterdam allemaal speelt in Nederland. Hij weet helemaal niet wie de gemiddelde Nederlander is, omdat hij zich alleen omgeeft met andere gutmenschen met geld. De kijker van VI is niet te downgraden tot Tokkie doelgroep, want naar VI kijkt de normale man, die van voetbal houdt en van kantinehumor. Hoog en laag opgeleid. Arie kan helemaal niet spreken voor de gemiddelde Nederlander, want hij is zelf geen gemiddelde Nederlander.

 10. Kuis

  Als 800.000 VI kijkers allemaal op Wilders gaan stemmen en dan daardoor alle reclame op radio en TV stopt kon dat nog wel eens heel erg populair gaan worden.

 11. Roetveegpiet is racistisch

  Het is duidelijk dat negatief stereotypisch generaliseren bij neplinks tegenwoordig de norm is en als je genuanceerde opmerkingen maakt je door neplinks als racist wordt weggezet.

 12. William Raaf

  Waarom gaat de racist Depay voetballen in slavenstaat Qatar ?
  Waarom zweeg hij toen tiendizenden meisjes werden verkracht in het dorpje waar hij voetbalt ?
  Memphis stamt uit Egypte. Prïé-islamitisch Egypt (toen ze nog top dog off the world waren en mind boggling monumenten en pyramides bouwden) waarom heb jij die naam ‘cultureel geapproprieerd/gejat’ ? (sic)
  Waarom hoor ik ‘Memphis’ niet over de moderne (dus het hier en nu !) slavernij in Nigeria, Sudan of wat dat betreft zijn dorpje Lyon ?

  Beste Memphis wist je dat er weer zes mensen zijn doodgestoken in Engeland ?
  Beste Memphis heb jij ooit een boek gelezen ?
  Beste Memphis heb je ooit Martin Luther King jr. gelezen ?
  Jij bent exact het tegenovergestelde. Het spiegelbeeld.
  Lekker stoer blijven haten jongen. En bovenal gretig je centjes verdienen op de slavenknekelvelden van Qatar.
  Respect jongen !

  Vraag resteert
  Gaat het NLs elftal onder leiding van de über-deugende Memphis Qatar boycotten vanwege de slavenarbeiderslijkenbergen
  Of gaan ze voor de centjes en doen ze net of die slavenarbeiderslijkenbergen niet bestaan ?
  Ik vermoed (blindelings) het tweede.
  Dat noemen we deugen.
  Tegen Zwarte Piet
  Tegen die gemene Johan
  Maar wel bloedgeld incasseren en daadwerkelijke slaven de spreekwoordelijke middelvinger geven.
  Wat een man !
  Chapeau !
  klap, klap, klap

 13. Gerda

  Ow ik snap het eindelijk Arie wil Genee zijn rol in VI overnemen en alle tokkies bekeren! Dat ik daar nu niet eerder opgekomen ben…

 14. Tino

  Wim heeft alle kanten van het leven gezien en beleefd hij weet wat er speelt voor mij heeft hij dan ook recht van spreken

 15. Leo knots

  Arie Boomsma vindt alleen Arie Boomsma goed. Walchelijk mannetje

 16. T.E.D.

  Ja? En wat klopt er niet aan die omschrijving?! Als je ziet wat voor’n bagger die Gijp en Derksen door de jaren heen, compleet zonder enige gene of rekening houden met andere mensen? Dan heeft het nog veel te lang geduurd! Nu niet huillie huilie gaan doen!

 17. MolTalk

  Arier Boomsma is schijnheilig, heeft zelf sportscholen waar ie alleen maar de in zijn ogen elite toelaat, de rest wordt geweigerd. Dus Kieft heeft helemaal gelijk.

 18. Grace

  Yes met Heleen

 19. goed stuk

  https://www.nrc.nl/nieuws/2020/06/26/de-nieuwe-orde-van-oranje-houdt-nederland-een-spiegel-voor-a4004215

  Het initiatief voor de boycot kwam uit Liverpool. Van Virgil van Dijk, aanvoerder van Oranje. Beer van een vent, goedmoedig, heersend op het veld. Een Champions League-winnaar die waakt over het welzijn van zijn medespelers. Hij voert met Memphis Depay en Georginio Wijnaldum de hiërarchie aan sinds het afscheid van Wesley Sneijder, Arjen Robben en Robin van Persie. Toevallig waren zij alledrie wit. De nieuwe orde wordt geleid door voetballers met gemengde roots, spelers die volgens insiders zelf het onrecht in de maatschappij hebben meegemaakt. Black Lives Matter raakt hun ziel.

  John Olivieira van FARE Network: „Dit is weer een nieuwe generatie. De eerste generatie kwam voor een goede toekomst, de tweede werd hier geboren. De derde vraagt zich af waarom zij anders zou zijn als hun ouders en zijzelf in Nederland geboren zijn. Wat zij duidelijk maken: ‘Je praat niet over ons, maar met ons.’”

  ‘Cafépraat’
  Ronald Koeman ziet die betrokkenheid ook. Toen Van Dijk hem vorige week belde over het statement dat hij wilde maken, gaf de bondscoach hem de gelegenheid daarvoor. Koeman is met de tijd meegegaan, zeggen de mensen die hem kennen. Tien jaar terug zou hij sociale media als onnodige afleiding hebben beschouwd. Nu zit hij er zelf op, probeert hij de denkwereld van zijn spelers zich eigen te maken. En wuift hij hun hartenkreten niet weg. Koeman steunt ze. „De spelers zien hoe zij en andere mensen regelmatig belachelijk worden gemaakt. Het wordt altijd maar afgedaan onder de dooddoener van cafépraat. Maar ze gaan er te ver in”, zei Koeman deze week over Veronica Inside in het AD.

 20. Eveline

  Kieft heeft helemaal gelijk, hele goede col7mn in de Telegraaf. En hij weet waar hij over praat, zijn ex. Komt uit Aruba of Curaçao en hij heeft kinderen met haar.

 21. Momo

  Kieft heeft eens een keertje gelijk.

 22. Michiel

  Maar die kijkers zijn toch gewoon tokkies, racisten en PVV-stemmers? Okay, een aantal daarvan zullen zich meer verwant aan de club van Baudet. Of mag dat niet meer gewoon gezegd worden? Ieder zijn eigen ding, maar dan niet gek opkijken als je in een hokje geplaatst wordt waar je gewoon thuis hoort. Is het niet gek dat de vrijheid van meningsuiting maar één kant op mag gaan? De witte meneren van VI mogen iedereen voor van alles en nog wat uitmaken, maar wij mogen daar dan geen oordeel over vellen. Rechtse politieke correctheid in een notendop.

 23. VI kijker

  Arie Boomsma is een f likkertje met een klein ego dat hij probeert te compenseren met het oppompen van spiermassa. Alle VI kijkers lopen weg van deze deugkees, en dat zijn er heel wat meer dan de heilige boontjes die wel ooit keken.

 24. By the way

  Tja, Wim is net weer overgestapt van Ziggo naar VI voor een prettig contractje. Die heeft er alle belang bij dat het circus blijft doorgaan bij Veronica. Bij Ziggo komt hij er niet meer in, zijn plek is opgevuld.

 25. Michael

  Wim Kieft: er komt geen zinnig woord uit, is zwaar verslaafd, lult mee met Derksen ivm geld, een zeer onbeduidend voetballertje dat bij voorkeur zwarte wijven neukt.
  Wim Kieft: eersteklas loser.

 26. Marco

  Het zou mooi zijn als al die moraalridders nu eens de ultieme oplossing bekijken waar het eigenlijk allemaal om draait. Zo simpel en uiteindelijk voor iedereen aanvaardbaar.
  Maar helaas, roepende in de woestijn.
  Op dit moment zijn namelijk onze salonmoralosten, oa Jeffrey, Tim, Arie en weet ik wie meer zelf discriminerend bezig. Hoe het zit? Tja, niet zo moeilijk.

 27. Richard

  Ipv woke zijn op kosten van de sociale dienst, willen alle linksdraaiende scharrelkoffie drinkende beroepsinclusievers gewoon eens lekker aan het werk gaan? Alvast bedankt.

 28. Karel de Grote

  Goed zo @William Raaf! Tell it like it is!

 29. ivan

  Die van de Gijp heeft nooit een weerwoord tegen Derksen,. Bij veel van de uitzendingen van de VI heb ik van Gijp nooit Derksen zien corrigeren.Hij is altijd bang voor hem, want uiteindelijk draait heel die VI om Derksen.

 30. Lariekoek

  Gelukkig vertonen de heren van VI geen opportunistisch gedrag! Ik zal Kieft op een idee brengen; gewoon Koeman bellen en zeggen dat hij Wijnaldum, Depay, van Dijk, Babel, Vermeer en Promes niet meer moet oproepen voor Oranje. Succes ermee!

 31. Marijke

  William Raaf, weer goed verwoord! Dat zijn de feiten en niet anders, stelletje hypocrieten

 32. Garry glamour

  William Raaf , je slaat de spijker precies op zijn kop .Nu de mooie meneer of mevrouw uithangen, maar als het over mensenrechten of uitbuiting in andere landen gaat houd men de mond .
  Geld is wat telt ,lekker voetballen in een land waar homo,s worden gestenigd, vrouwen worden verkracht en als je een mening hebt wordt je vermoord.
  En allerergste is dat ze vinden dat ze een voorbeeldfunctie hebben.
  Nou als dat een voorbeeld moet zijn voor de jeugd ,zie ik het zwaar in .
  Ik heb respect voor Wim Kieft ,eerlijk over zijn verslavingsperiode en een goed mens.

 33. Wyatt

  Mensen die die misselijke grap van Derksen leuk vinden zijn ook gewoon tokkies.

 34. Garry glamour

  De tokkies betalen ook belasting en zijn niets minder dan u en ik .

 35. Wyatt

  Dat werkloos Schultenbrau zuipend tuig?

 36. Rins

  Wyatt is een hypocriete tokkie.

 37. Hahahaha

  Arie heeft zoveel pielepap in zun gespierde kontje zitten dat het vortaan uit zun mond komt. Bah bah wat een gluiperd ook met dat homo’s uit de kast trekken terwijl hij zelf een homo is die doet of als hij hetero is. Echt een ziekelijke figuur

 38. chris?

  800.000 kijkers ? nee 5 á 6 honderd duizend.

 39. chris?

  Nou RAAF, Ik denk dat de meeste reageerders nooit een boek gelezen hebben, misschien een boek van Kief of Gijp. Geen hoogstaande literatuur dus.

 40. Rieks folgerrs

  En allemaal stinken we er in ,wim kieft geeft de kontkruipende voorzet,nieuw seizoen gewoon weer aan tafel , inclusief de lagere school humor….

 41. Gea

  Arie Boosma is een christelijke achterbakse nsb’er en ja die kijken neer op mensen ook op zwarte piet.

 42. Chris2

  Zware piet bestaat niet, tenzij Piet kolenbelasting is .

 43. Yvonne

  Arie Boomsma hahahaha. Inkt, oorbel, haarimplantaat, hij is zo bezig met zichzelf. De grootste narcist van Nederland.

 44. Chris2

  Correctie, kolen belasting moet zijn kolenboer.

 45. Ik

  Opzeggen dat abonnement bij Arie!!! Wie wil daar nog sporten bij die mafkees. Spek zijn zakken niet!!

 46. aammehoela

  Arie Boomsma, wat vind die eigenlijk van Quatar. Overigens ben ik anti- Baudet. Noem het altijd Forum voor Dictatuur. Kijk dus af en toe VI en ben het regelmatig eens met Johan Derksen. Die Depay spoort ook niet, Awkwasi is alleen uit op onrust zaaien en die Boomsma is net zo irritant als Awkwasi en Baudet. Die laatste met het ontkennen van het veranderen van het klimaat.

 47. dagobert

  ik wil een totale boycot van die verbasterde kerk n.e.u.k.er en van die sportschool van hem

 48. critikast

  Ik ben een trouwe kijker van VI. En ik ben geen racist, ik discrimineer niet, stem links en leef af en toe een beetje rechts, ben financieel onafhankelijk en heb bakken met geld verdiend door keihard te werken. Heb een universitaire opleiding en kan ondanks al deze “mankementen” genieten van de inhoud van VI. Van ‘aangever” Genee, de eigengereide Van Der Gijp, de man met het grootste hart van de BN-ers Derksen, de altijd serieuze Wim Kieft, de heerlijke halve Belg Boskamp, de dwarsligger Nijhuis en de kenner Christ Woerts. En zeker van Telegraafjournalist Valentijn Driessen. Een heerlijke verzameling betweters bij elkaar die spugen op het begrip BN-er.
  En Arie Boomsma meent de Verlosser te moeten uithangen? Door zijn NSB-gedrag wordt ons, klootjesvolk , een uitstekend, eigenwijs televisieprogramma onthouden. Bedankt Boomsma, pek en veren zijn nog niet besteed aan je !

 49. azijnzeiker

  critikast zo te lezen durf jij niet te kiezen?, laat mij je op weg helpen. Bedreigingen vs foute grapjes vs Judas Genee. Stel je moet er 1 kiezen welke is dat en waarom. zo wel de + punten als de – punten, lees ik graag. Heb ik je met die keuzes op weg geholpen?.

 50. Geert

  Ari Boomsma is gek op zichzelf,hij moet eerst leren nadenken voor hij
  Wat roept.

 51. Wim

  Meest mooiste en tevens ontroerendste mooiste meisje van de klas zojuist gezien.

 52. De feiten

  Linkse fascisten proberen iedereen met een tegengeluid monddood te maken. Iedereen die niet in hun ideologie meegaat is een Wilders/Baudet stemmer of een rechtse Tokkie. Een tussenweg bestaat niet.

 53. roelof

  Ard vind het onzin dat Arie er van langs krijgt omdat Arie het;ALLEEN; maar aan de adverteerders heeft kenbaar gemaakt en meer niet,dit is hetzelfde als dat vroeger iemand naar de Gestapo ging om een onderduikadres van Joden of verzetsmensen aan te geven en dan zegt; Is niet mijn fout dat ze opgepakt zijn,ik heb het alleen maar aangegeven en het is aan de Gestapo wat ze verder met die informatie doen, mij treft geen enkele blaam.
  Zo gek en doorgeslagen zijn we in dit land.

 54. critikast

  @azijnzeiker
  Als je mijn post goed leest zou je je niet hoeven afvragen voor wie ik kies. Lezen is een vak !

 55. Geronimo

  Arie Boomsma is geen echte christen. Hij is ijdel, zaait verdeeldheid en zit van top tot teen vol met plakplaatjes. Arie Boomsma is een duivelskind.

 56. Harry

  Die laffe actie van Oranje zegt alles over de

  mentale weerbaarheid van deze oelewappers
  en niks over Johan Derksen. Dit belooft
  weinig goeds voor het E.K. in 2021…

  En wat Arie B. betreft:

  Bij sommige mensen is nou eenmaal
  alleen de lichaamstaal ontwikkeld…

 57. Chelsey

  Volgens Jezus 2.0 is de kijker van VI een minderwaardige tokkie? Wannabe Jezus is zoals zijn uitspraken, gedragingen en handelingen al sterk doen vermoeden een Nep Christen! Een radicale Christen die zijn wil op venijnige wijze wil opleggen aan een ander. Desnoods door zijn inkomstenbron af te sluiten om hem het zwijgen op te leggen. Arie B. is gewoon een voorlopertje van de AntiChrist, een Nepper dan Nep Christen! Niet veel meer dan een Nep-opgepompt onzeker ijdeltuitje met ontzettend veel honger naar macht. Narcistisch tot en met dus deze verdwaalde aandachtsgeile domineeszoon! Met zo’n verloren zoon zal zijn vader zich haast gaan dood schamen!

 58. Xxxx

  Sinds Kieft van de drugs en drank af is zegt hij goede en verstandige dingen. Ik mag hem wel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.