Wim Kieft: ‘Arie Boomsma kijkt neer op VI-kijkers’

Wim Kieft merkt dat Arie Boomsma heel erg neerkijkt op de zo’n 800.000 kijkers van Veronica Inside. Hij vindt het ongepast hoe hij hen wegzet als Tokkies. Dat zegt de voetbalanalist, die vaste gast is in VI, in De Telegraaf. Kieft denkt dat Arie even flink zijn gram wil halen na alle beledigingen aan zijn adres van de afgelopen jaren. “Nu ziet hij z’n kans schoon om zich te profileren en op te roepen tot een advertentieboycot. Lekker opportunistisch gedrag“, zo noemt de voetbalkenner het.

Een enorme kijkersgroep wordt door Arie neergezet als minderwaardig, vindt Kieft. “Kijkers van VI worden neergezet als tokkies, racisten en Wilders-stemmers.”

Volgens Kieft komen de VI-kijkers ‘uit alle lagen van de bevolking’. “Het is een belediging als je ziet hoe minderwaardig die worden weggezet door sommige types in de media.”

Naast de door Arie Boomsma geïnitieerde advertentieboycot, is er ook nog de boycot van Oranje. Die komt volgens Kieft bij Memphis Depay vandaan. “De spelers van het Nederlands elftal staan unaniem achter de boycot. Zogenaamd.”

Vertel mij hoe dat gaat met spelers onderling. Depay eist actie, aanvoerder Virgil van Dijk gaat erin mee en iedereen voelt de verplichting zich achter het statement te scharen om de groepseenheid niet te ondermijnen.”

Kieft hoopt dat VI na de zomer gewoon terugkeert. “Als de stof is neergedaald en de boel wat is gesust, moeten zij er met elkaar wel uitkomen.”

De column van Wim Kieft kunt u hier lezen.

Foto: Veronica

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen