Controverse: Marco van Barsen zegt ‘Sieg Heil’ op FOX

Marco van Basten heeft voor flink wat controverse gezorgd door zaterdag in de studio van FOX, terwijl Hans Kraay jr. op het veld de Duitse trainer van Heracles interviewde, ‘Sieg Heil’ te roepen. Niet veel later bood hij op zender zijn excuses aan. Dat was te zien op FOX. Duitse media spreken schande van de uitlating en vindt dat je over een nazigroet geen grappen kunt maken; tv-zender Sport1 noemde de grap zelfs ‘onvergeeflijk’ en Bild vraagt zich af welke gevolgen de uitspraak voor hem heeft.

Die gevolgen lijken beperkt, want Van Basten bood zijn excuses aan en daarmee is de kous voor FOX af. “Voordat we naar de beelden gaan van de eerste helft: we zonden een interview uit met Hans Kraay in het Duits met de trainer van Heracles. Marco, daarbij maakte jij een ongepaste grap met verwijzing naar de Tweede Wereldoorlog en daar wilde je graag nog even op terugkomen“, zei presentator Jan Joost van Gangelen.

Van Basten vervolgens: “Nou ja, ik zei wat wat later door veel mensen werd opgepikt en het was niet de bedoeling om mensen daarin te shockeren, dus excuses hiervoor. Het was meer om het Duits van Hans een beetje uit te leggen.

Van Gangelen: “Maar goed, het is ook logisch dat mensen daar iets anders van vinden, dus excuses gemaakt en bij deze geaccepteerd.”

FOX verwijst in een officiële reactie naar deze excuses. “De opmerking was ongepast. Dat vindt Marco zelf en dat vinden wij als zender ook. Marco heeft daarvoor zojuist dan ook live op de zender zijn oprechte excuses aangeboden.

De bewuste beelden:

Foto: FOX

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen