M als enige talkshow Volkskrant-proof in racismedebat

Geplaatst op do 04 jun 2020 om 11:05

De kritiek van AD’s Angela de Jong dat de dagelijkse talkshow M van omroep KRO-NCRV heel erg links, highbrow en grachtengordel is, wordt niet gedeeld door de Volkskrant. Die krant is fan van M. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. De Volkskrant vindt het heel goed dat M dinsdag niet overging tot het bekritiseren van Femke Halsema, maar met Sylvana Simons praatte over racisme. “M springt deze week in elk gat dat andere talkshows laten vallen“, zegt tv-recensent Emma Curvers.

Het racismeprotest op de Dam van afgelopen maandag kent inhoudelijk vele medestanders, maar de boodschap raakte volledig ondergesneeuwd omdat men zich daar niet hield aan de 1,5-meter-regels waar we ons allemaal aan moeten houden.

De Volkskrant ergert zich aan de ‘hetze’ van de media tegen Halsema. “Slechts één gemeenteraadslid stelde zich bereid Femke Halsema publiekelijk af te serveren: dat werd nog lastig voor de talkshows“, schrijft het cynisch.

Ook citeert de krant Beau van Erven Dorens. “Ik vind u niet zo woedend als ik dacht dat u zou zijn“, zei hij tegen IC-baas Diederik Gommers. Volkskrant: “De Bekende Medici weigerden te stellen dat iedereen die op de Dam was geweest de komende twee jaar in een inrichting moest worden opgesloten.”

Alleen M deed het allemaal Volkskrant-proof. “Dat deze week in elk gat springt dat andere talkshows laten vallen. Sylvana Simons zat er dinsdagavond om te praten over de demonstratie én institutioneel racisme in Nederland.”

Het ongemak van racisme als talkshowthema is er zeker nog voelbaar: soms wordt Margriet van der Linden er wat krampachtig van. Maar M is de enige tafel waar dat gesprek werd gevoerd. Als je klaar bent voor het ongemak, dan kijk je naar M.”

De Volkskrant-recensie van Emma Curvers kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV
57 Reacties op “M als enige talkshow Volkskrant-proof in racismedebat”


 1. Sjors van Kempen

  M werkt op m’n zenuwen.

 2. PIPPA

  Ben het volledig eens met mijn krant de Volkskrant.

  Abonnementsgeld meer dan waard. Stuk voor stuk allemaal top journalisten.

 3. Jantien

  De Volkskrant is op zelfmoordmissie. Oftewel hoe word ik een marginaal krantje.

 4. rollins

  Twee media vormen uit het pleistoceen die elkaar wel nodig hebben voor een zieke kruisbestuiving. Incest heet dat met een mooi woord. De ontwikkelde mensen hebben hun informatie voorzien allang verlegd en uitgebreid. Maar deze twee leerlingen staan op een leeg schoolplein te roepen dat alle andere kinderen stom zijn.

 5. Ruud

  M is een wanstaltig, eng programma met dito presentatrice.
  Het is het zoveelste bewijs dat de PO net zo ziek is als een longkankerpatient.

 6. Ad

  Begrijpelijk dat de Volkskrant M goed vindt. Je gaat je eigen toko nooit afvallen. Net zoals De Telegraaf Beau niet zal afvallen.

 7. Action

  Die laatste zin van Curvers onderschrijf ik. Daarom kijk ik dus ook nooit naar M.

 8. Captain Caveman

  Er is geen racisme ongemak. Dat is een hobby van de linkse Amsterdamse grachtengordel. Alleen MOET heel Nederland dit tot in den treure horen. Toevallig omdat de meeste media slaafs en hondstrouw achter dit soort berichtgeving aanloopt. Mensen raken hun bedrijf, zekerheid en baan kwijt, grote ondernemingen wankelen en stootten personeel af, alles dreigt vast te lopen en wat gebeurt er? We moeten dit alles opzij zetten en hartstochtelijk medelijden hebben met een paar jank negers die overal de plank misslaan en daarvan IEDEREEN de schuld geven maar zelf niet een keer even kritisch naar jezelf kijken! In NL bestaat racisme alleen bij de allochtone bevolking die een hekel hebben aan blanken en christenen. Andersom zijn we veel te lief voor dit soort medelanders. Mag wel wat strenger. Niet alleen naar bejaarden en kinderen dus!

 9. Wim Lubbers

  Margriet van der Linden is de enige talkshowhost van wie de vragen langer duren dan de antwoorden.

 10. Ruud

  M is een wanstaltig, eng programma met dito presentatrice.
  Het is het zoveelste bewijs dat de PO net zo ziek is als een longI<ankerpatient.

 11. Cees

  De Volkskrant, de Volkskrant, de Volkskrant is een kutkrant
  De Volkskrant is een kutkrant en een plaag voor het gezin
  De Volkskrant, de Volkskrant, de Volkskrant is een kutkrant
  De Volkskrant wordt steeds dikker en d’r staat steeds minder in.

 12. Captain Caveman

  Als een ongeschoolde neger wordt geweigerd om toe te treden aan de opleiding voor gevechtspiloot, mag hij s’avonds uithuilen bij een der vele talkshows die hun bestaansrecht baseren op deze Amsterdamse ‘problemen’

 13. Action

  @Captain Caveman

  Er is inderdaad geen racisme ongemak, want racisme ongemak betekent helemaal niks. Toch wel opvallend dat het altijd laaggeletterde dombo’s zijn die zo ageren tegen de media e.d. Dezelfde dombo’s laten ook altijd in racistische bewoordingen weten dat racisme hier niet bestaat. Om te janken zo dom!

 14. Apfelflapf

  De Volkskrant vind deugen tegenwoordig veel belangrijker dan diepgang en intelligentie . Probeer eens te ageren tegen misstanden zonder irritatie op te wekken. Maar dat is natuurlijk helemaal niet belangrijk , want daar zijn ze te goed voor .

 15. Tycho Graagnat

  ‘M springt deze week in elk gat dat andere talkshows laten vallen“, zegt tv-recensent’

  Margriet springt graag in een gat!

 16. Respect ✌️

  Die Margriet is maar een raar ventje.

 17. Bart

  M is gewoon een hele slechte talkshow waar de NPO onmiddellijk mee moet stoppen

 18. 🗣

  Het is toch niet toevallig dat meest succesvolle mensen blank zijn? Negers hebben gemiddeld genomen nu eenmaal een lager IQ.

 19. Wim

  11:33 Respect@ margriet is toch geen ventje. Een vrouwtje zou kunnen. Of weet jij meer en was margriet eerst een man?

 20. Gerard Cocks

  Ik vind M wel erg vervallen in kritiekloos, eenzijdig gebabbel met grachtengordelbubbelbewoners.

 21. Apfelflapf

  Margriet is een toffe kerel om een avond mee te stappen , maar daar houd het wel mee op .

 22. Jan

  Onbegrijpelijk van alle praatshow dat ze mensen die aan de demonstratie meededen uitnodigen voor hun tv programma. Deze mensen moeten toch eigenlijk twee weken thuis blijven. Mocht een van de gasten het meedragen zijn alle gasten in deze tv programma ook bloot gelegd aan het Corona virus.

 23. Captain Caveman

  Er werd slechts 1 voorbeeld gevraagd van racisme aan gekwetsten die mee sjokten in Den Haag en Rotterdam. Geen ENKEL antwoord met enig raakvlak! Niets! Gezeur over zwarte piet, verder kwamen ze niet. En dan mag ik worden uitgescholden voor witte ongelovige hond en mijn vrouw voor ‘ blanke Hoer? Door lieden die menen te bezwijken onder racisme? Je wordt er bijna zelf racistisch van! Die op niets gebaseerde beschuldigingen van die allochtonen naar de Nederlanders toe! Als ik een maroc uitschrld voor h o m o , wat ze in veel gevallen ook zijn, zie ik de eerste 8 jaar geen daglicht meer. De bak in wegens racisme. Andersom wordt het dan plotseling ‘ vrijheid van meningsuiting’

 24. Sjoerd

  Captain Caveman, ben je autistisch of denk je dat we het na 10 keer herhalen nog niet begrepen hebben?

 25. Remi

  … Hoe kan dit ‘Margriet’ heten … zo’n vrouwelijke naam, ‘Margriet’ …

  Als ik Margriet (zappend, snel door) op tv zie moet ik steeds denken
  aan zo’n ‘Tarzan’, die staat warm te draaien op z’n nachtkastje.

 26. Skeer

  @12:07

  Leugenaar. In A’dam wordt er gezocht naar de ‘Noord-Afrikaans uitziende’ personen die onlangs twee homo’s hebben belaagd. Dus dat het andersom plotseling vrijheid van meningsuiting zou zijn is een trieste leugen. En wat bedoel je met ‘Je wordt er bijna zelf racistisch van!’ Betekent dit dat je niet doorhebt dat je hier dag in dag uit allerlei racistische bagger post?

 27. Huismaker

  Wel eens naar Radio1 geluisterd ?
  Alle witte (=blanke) mensen dienen zich te schamen omdat ze wit zijn.

  Bij Op1 gisteren was er een Marokkaan die fel van leer aan het trekken was. Want “wij” hebben slaven gehad.
  1. Ik (en mijn verre familie) hebben nog nooit (in tegenstelling tot Rayman) een slaaf gehad. Sterker nog: mijn oude familie waren slaven (in hun plaggenhutten) in Oost-Groningen.
  2. Discriminatie ? Joden, Vrouwen, Homo’s. Daar hoorde ik deze man niet over.
  3. Marokkanen hebben in het verleden Europeanen op een grove wijze als slaaf gebruikt.
  4. Marokkanen gebruikten Westerse Vrouwen als hoeren.
  5. Nog steeds in Saoudi Arabië worden Aziaten als slaaf gebruikt.

  Natuurlijk kreeg deze man “ruim baan”, want al ware calvinisten moeten we boete doen en alles nederig aan te horen. Dat wij andere mensen respectloos de mond snoerde, moet blijkbaar maar (het nieuwe) normaal zijn.

 28. Loekie de Beer

  Ik roep alle we-are-here-negors op om naar het huis van Margriet van der Linden te gaan en er lekker te gaan wonen. Vind Margriet helemaal niet erg. TOCH???

 29. Alexandra

  Sylvana Simons kunnen we niet serieus nemen, deze vrouw is ziek in het hoofd. De planeet Mercurius zal Sylvana de Godin verder leiden mag ik hopen richting een inrichting voor mensen met last van wanen en ander geestelijk ongemak.

  De Volkskrant verspreid met regelmaat leugens en moet e.e.a. rectificeren, ze zuigen van alles uit hun duim zonder zorgvuldig de feiten te controleren.
  Zie de lachwekkende ophitsende column van de in Paramaribo geboren Sheila Sitalsing die hier de kansen heeft gekregen waarvan ze in haar homeland Suriname slechts van had kunnen dromen.

  In Suriname, maar dat geldt natuurlijk ook voor de Antillen wordt natuurlijk niet gediscrimineerd he Sheila Sitalsing? Daar bestaat racisme uiteraard niet wel corruptie maar dat is een andere discussie die we maar niet moeten voeren met nep journaliste Sheila Sitalsing.

  Doei Sheila Sitalsing en doe de integere Bouterse de hartelijke groeten :-)

 30. Marianne

  Grappig was het laatste fragment waarin de wereldberoemde bokser tegen een presentator zegt dat hij liever verkeerd met zijn eigen mensen. Liever in zijn eigen bubbel dus.
  Sven verdedigde de overheid en het bedrijfsleven zonder te checken of het klopt wat zij beweerden.

 31. Alexandra

  M als enige talkshow Volkskrant-proof in racismedebat?

  M is een bange vooringenomen deuger die bang is om de echte problemen te benoemen.

  Denk nog even terug aan de twee homo’s die werden belaagd door Marokkaans tuig he M? Deze twee jongens zijn nu bang en willen verhuizen!

  https://www.mediacourant.nl/2020/05/critici-ergeren-zich-m-negeert-marokkanenprobleem/

 32. Peter Selie

  Margriet is een leuke vent met haar op zijn tanden en borst.

 33. Captain Caveman

  ‘Wij VECHTEN tegen racisme roepen de gekwetsten in koor! Jaja, zeker vanuit de coffeeshop en na 14.00 uur als ze een keertje uit bed komen!

 34. Ferd

  Aldus Captain ‘racisme bestaat niet in NL’ Caveman. Heb je nu zelf niet door hoe dom je bent?

 35. Apfelflapf

  Laat de Volkskrant eerst eens proberen een leesbare website te ontwikkelen , in plaats van schreeuwerige artikelen in hoofdletters te plaatsen .

 36. Captain Caveman

  Op je vrije dag naar Amsterdam gaan en demonstreren tegen luchtkastelen. Blank grietje met haar kartonnetje waarop in kriebel lettertjes staat; ‘ Fuck wihte people!” Blanke vindt zichzelf kut. Prima, maar schrijf dan de juiste spelling op het kartonnetje (white) in plaats van oeverloos meeblaten met de rest. Duidelijk geval van grenzeloze domheid! Wat een droevig niveau op die maandag!

 37. Joe Banana

  M is een programma dat ik mijd als de pest. Ik word namelijk letterlijk onpasselijk van de entourage en presentatie van dit vara product.

 38. Buizen

  @Captain Caveman
  do 04 jun 2020 om 13:06

  Heb je een link? Dit moet ik zien.

 39. Captain Caveman

  Zo, nog even uitslapen en kijken of uitkering is gestort. Dan even naar de coffeeshop en dan weer vechten tegen racisme tot mama klaar is met eten en het opgediend kan worden voor mij! Zelf lukt dat niet, te moe van de strijd tegen racisme!

 40. jmp

  De Volkskrant dan ook nóg linkser dan M.

 41. Buizen

  Ja, leuk grapje. Nogmaals: heb je een link? Als ik zoek op “Fuck wihte people” krijg ik allemaal porno, dussss.

 42. Captain Caveman

  Dat bordje zag ik ergens op het nieuws voorbij komen. Net zoals die reclame van witwas centrale, Wereld Natuur Fonds. Een kindje die een bord omhoog houd met daarop een wietblad getekend! Beter opletten bij montage!

 43. Eindelijk eens geen polarisatie

  Prima gedaan M.
  Kunnen nog velen een voorbeeld aan nemen.

 44. PIPPA

  “Een kindje die een bord omhoog houd”? Ben je nog niet ingeburgerd of zo? En dan een vette waffel over een ander die een spelfout maakt. Zo rollen de tokkies!

 45. anoniem

  de eigenaar van ad volkskrant etc

  uit belgie

  wees voorzichtig angela de jong AD

  toilet juffvrouw is gemeen

 46. teuntje

  Ik kijk niet meer naar M die linkse pot heeft het altijd over minderheden

 47. Iemand

  Tweetje dat ik tegenkwam

  “I know there’s a lot of complex emotions involved, but it’s truly remarkable how quickly liberal Dutch society’s evolving from thinking “if you visit a friend you’re murderously selfish” to “if you don’t think it’s wise to assemble in crowds you’re clearly a racist”

 48. 123

  Helemaal mee eens! Plus: ein-de-lijk eens een keer een góede reden om Sylvana Simons uit te nodigen. Ik blijf Zwarte Piet níet racistisch vinden, en snap de discussie daarover ook nooit. Maar dit, waar we het nu over hebben, dát is waar de discussie over moet gaan; misschien had het zelfs wel al veel eerder gemoeten, dan had je die ellendige Zwarte Piet-discussie ook niet gehad, zo vermoed ik.

 49. Captain Caveman

  Pippa,
  Ik ben een blanke nederlander en trots op
  Mijn land. Mijn land waar het helaas steeds linkser gaat worden net zolang tot het voor echte blanken onleefbaar wordt. Die taal die jullie uitslaan is precies die zalvende taal van hulpverleners die zich laten bedreigen door agressieve asielzoekers en dat ook nog allemaal accepteren en goedpraten. Want oh oh, wat willen jullie toch aardig worden gevonden door dat tuig! Succes ermee!

 50. Carol Stel

  Vanavond in M: 5 PvdA-ers als gast plus een D66-er. Hoe komt u erbij dat M links is. De Volkskrantrecensent kan dik tevreden zijn. Want dat is immers de huiskrant van de PvdA>

 51. Anne

  @Carol Stel

  De onbeschaamdheid van zoveel partijdigheid en vooringenomenheid is zo stuitend dat het ondanks de regelmatigheid waarmee het voorkomt grote verbazing blijft oproepen.

  De NPO is partijdig, subjectief en leugenachtig. Ik wil hier NIET aan meebetalen!

 52. Captain America

  In welk gat springt ze dan? Het gat aan de voorkant of aan de achterkant?

 53. Kip

  Voortaan dus LHBTC met de c van colored.
  Daarmee kan ze de zending iedere dag inkleuren.
  Tot in de pruimentijd.

 54. Geronimo

  Welk weldenkend mens kijk naar tante Sidonia’s talkshow? Ik ken ze niet en geloof me ik ken genoeg mensen buiten mijn bubble.

 55. Bart TV man

  ‘M, is vet cool! TOPPIE..

 56. Bromsnor

  Wat een hoop rechtse frustratie hier.

 57. Solidarikots

  Rechtse frustratie??? Hier is niets rechts aan maar oprecht.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.