M als enige talkshow Volkskrant-proof in racismedebat

De kritiek van AD’s Angela de Jong dat de dagelijkse talkshow M van omroep KRO-NCRV heel erg links, highbrow en grachtengordel is, wordt niet gedeeld door de Volkskrant. Die krant is fan van M. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. De Volkskrant vindt het heel goed dat M dinsdag niet overging tot het bekritiseren van Femke Halsema, maar met Sylvana Simons praatte over racisme. “M springt deze week in elk gat dat andere talkshows laten vallen“, zegt tv-recensent Emma Curvers.

Het racismeprotest op de Dam van afgelopen maandag kent inhoudelijk vele medestanders, maar de boodschap raakte volledig ondergesneeuwd omdat men zich daar niet hield aan de 1,5-meter-regels waar we ons allemaal aan moeten houden.

De Volkskrant ergert zich aan de ‘hetze’ van de media tegen Halsema. “Slechts één gemeenteraadslid stelde zich bereid Femke Halsema publiekelijk af te serveren: dat werd nog lastig voor de talkshows“, schrijft het cynisch.

Ook citeert de krant Beau van Erven Dorens. “Ik vind u niet zo woedend als ik dacht dat u zou zijn“, zei hij tegen IC-baas Diederik Gommers. Volkskrant: “De Bekende Medici weigerden te stellen dat iedereen die op de Dam was geweest de komende twee jaar in een inrichting moest worden opgesloten.”

Alleen M deed het allemaal Volkskrant-proof. “Dat deze week in elk gat springt dat andere talkshows laten vallen. Sylvana Simons zat er dinsdagavond om te praten over de demonstratie én institutioneel racisme in Nederland.”

Het ongemak van racisme als talkshowthema is er zeker nog voelbaar: soms wordt Margriet van der Linden er wat krampachtig van. Maar M is de enige tafel waar dat gesprek werd gevoerd. Als je klaar bent voor het ongemak, dan kijk je naar M.”

De Volkskrant-recensie van Emma Curvers kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

57 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Solidarikots
juni 5, 2020 00:50

Rechtse frustratie??? Hier is niets rechts aan maar oprecht.

Gast
Bromsnor
juni 5, 2020 00:46

Wat een hoop rechtse frustratie hier.

Gast
Bart TV man
juni 4, 2020 23:11

‘M, is vet cool! TOPPIE..

Gast
Geronimo
juni 4, 2020 23:04

Welk weldenkend mens kijk naar tante Sidonia’s talkshow? Ik ken ze niet en geloof me ik ken genoeg mensen buiten mijn bubble.

Gast
Kip
juni 4, 2020 21:50

Voortaan dus LHBTC met de c van colored.
Daarmee kan ze de zending iedere dag inkleuren.
Tot in de pruimentijd.

Gast
Captain America
juni 4, 2020 19:29

In welk gat springt ze dan? Het gat aan de voorkant of aan de achterkant?

Gast
Anne
juni 4, 2020 18:41

@Carol Stel

De onbeschaamdheid van zoveel partijdigheid en vooringenomenheid is zo stuitend dat het ondanks de regelmatigheid waarmee het voorkomt grote verbazing blijft oproepen.

De NPO is partijdig, subjectief en leugenachtig. Ik wil hier NIET aan meebetalen!

Gast
Carol Stel
juni 4, 2020 18:34

Vanavond in M: 5 PvdA-ers als gast plus een D66-er. Hoe komt u erbij dat M links is. De Volkskrantrecensent kan dik tevreden zijn. Want dat is immers de huiskrant van de PvdA>

Gast
Captain Caveman
juni 4, 2020 15:53

Pippa,
Ik ben een blanke nederlander en trots op
Mijn land. Mijn land waar het helaas steeds linkser gaat worden net zolang tot het voor echte blanken onleefbaar wordt. Die taal die jullie uitslaan is precies die zalvende taal van hulpverleners die zich laten bedreigen door agressieve asielzoekers en dat ook nog allemaal accepteren en goedpraten. Want oh oh, wat willen jullie toch aardig worden gevonden door dat tuig! Succes ermee!

Gast
123
juni 4, 2020 15:50

Helemaal mee eens! Plus: ein-de-lijk eens een keer een góede reden om Sylvana Simons uit te nodigen. Ik blijf Zwarte Piet níet racistisch vinden, en snap de discussie daarover ook nooit. Maar dit, waar we het nu over hebben, dát is waar de discussie over moet gaan; misschien had het zelfs wel al veel eerder gemoeten, dan had je die ellendige Zwarte Piet-discussie ook niet gehad, zo vermoed ik.

Gast
Iemand
juni 4, 2020 14:19

Tweetje dat ik tegenkwam

“I know there’s a lot of complex emotions involved, but it’s truly remarkable how quickly liberal Dutch society’s evolving from thinking “if you visit a friend you’re murderously selfish” to “if you don’t think it’s wise to assemble in crowds you’re clearly a racist”

Gast
teuntje
juni 4, 2020 14:01

Ik kijk niet meer naar M die linkse pot heeft het altijd over minderheden

Gast
anoniem
juni 4, 2020 13:32

de eigenaar van ad volkskrant etc

uit belgie

wees voorzichtig angela de jong AD

toilet juffvrouw is gemeen

Gast
PIPPA
juni 4, 2020 13:24

“Een kindje die een bord omhoog houd”? Ben je nog niet ingeburgerd of zo? En dan een vette waffel over een ander die een spelfout maakt. Zo rollen de tokkies!

Gast
Eindelijk eens geen polarisatie
juni 4, 2020 13:24

Prima gedaan M.
Kunnen nog velen een voorbeeld aan nemen.

Gast
Captain Caveman
juni 4, 2020 13:22

Dat bordje zag ik ergens op het nieuws voorbij komen. Net zoals die reclame van witwas centrale, Wereld Natuur Fonds. Een kindje die een bord omhoog houd met daarop een wietblad getekend! Beter opletten bij montage!

Gast
Buizen
juni 4, 2020 13:20

Ja, leuk grapje. Nogmaals: heb je een link? Als ik zoek op “Fuck wihte people” krijg ik allemaal porno, dussss.

Gast
jmp
juni 4, 2020 13:19

De Volkskrant dan ook nóg linkser dan M.

Gast
Captain Caveman
juni 4, 2020 13:19

Zo, nog even uitslapen en kijken of uitkering is gestort. Dan even naar de coffeeshop en dan weer vechten tegen racisme tot mama klaar is met eten en het opgediend kan worden voor mij! Zelf lukt dat niet, te moe van de strijd tegen racisme!

Gast
Buizen
juni 4, 2020 13:15

@Captain Caveman
do 04 jun 2020 om 13:06

Heb je een link? Dit moet ik zien.

Gast
Joe Banana
juni 4, 2020 13:10

M is een programma dat ik mijd als de pest. Ik word namelijk letterlijk onpasselijk van de entourage en presentatie van dit vara product.

Gast
Captain Caveman
juni 4, 2020 13:06

Op je vrije dag naar Amsterdam gaan en demonstreren tegen luchtkastelen. Blank grietje met haar kartonnetje waarop in kriebel lettertjes staat; ‘ Fuck wihte people!” Blanke vindt zichzelf kut. Prima, maar schrijf dan de juiste spelling op het kartonnetje (white) in plaats van oeverloos meeblaten met de rest. Duidelijk geval van grenzeloze domheid! Wat een droevig niveau op die maandag!

Gast
Apfelflapf
juni 4, 2020 12:48

Laat de Volkskrant eerst eens proberen een leesbare website te ontwikkelen , in plaats van schreeuwerige artikelen in hoofdletters te plaatsen .

Gast
Ferd
juni 4, 2020 12:40

Aldus Captain ‘racisme bestaat niet in NL’ Caveman. Heb je nu zelf niet door hoe dom je bent?

Gast
Captain Caveman
juni 4, 2020 12:39

‘Wij VECHTEN tegen racisme roepen de gekwetsten in koor! Jaja, zeker vanuit de coffeeshop en na 14.00 uur als ze een keertje uit bed komen!

Gast
Peter Selie
juni 4, 2020 12:38

Margriet is een leuke vent met haar op zijn tanden en borst.

Gast
Alexandra
juni 4, 2020 12:31

M als enige talkshow Volkskrant-proof in racismedebat?

M is een bange vooringenomen deuger die bang is om de echte problemen te benoemen.

Denk nog even terug aan de twee homo’s die werden belaagd door Marokkaans tuig he M? Deze twee jongens zijn nu bang en willen verhuizen!

https://www.mediacourant.nl/2020/05/critici-ergeren-zich-m-negeert-marokkanenprobleem/

Gast
Marianne
juni 4, 2020 12:27

Grappig was het laatste fragment waarin de wereldberoemde bokser tegen een presentator zegt dat hij liever verkeerd met zijn eigen mensen. Liever in zijn eigen bubbel dus.
Sven verdedigde de overheid en het bedrijfsleven zonder te checken of het klopt wat zij beweerden.

Gast
Alexandra
juni 4, 2020 12:26

Sylvana Simons kunnen we niet serieus nemen, deze vrouw is ziek in het hoofd. De planeet Mercurius zal Sylvana de Godin verder leiden mag ik hopen richting een inrichting voor mensen met last van wanen en ander geestelijk ongemak.

De Volkskrant verspreid met regelmaat leugens en moet e.e.a. rectificeren, ze zuigen van alles uit hun duim zonder zorgvuldig de feiten te controleren.
Zie de lachwekkende ophitsende column van de in Paramaribo geboren Sheila Sitalsing die hier de kansen heeft gekregen waarvan ze in haar homeland Suriname slechts van had kunnen dromen.

In Suriname, maar dat geldt natuurlijk ook voor de Antillen wordt natuurlijk niet gediscrimineerd he Sheila Sitalsing? Daar bestaat racisme uiteraard niet wel corruptie maar dat is een andere discussie die we maar niet moeten voeren met nep journaliste Sheila Sitalsing.

Doei Sheila Sitalsing en doe de integere Bouterse de hartelijke groeten :-)

Gast
Loekie de Beer
juni 4, 2020 12:20

Ik roep alle we-are-here-negors op om naar het huis van Margriet van der Linden te gaan en er lekker te gaan wonen. Vind Margriet helemaal niet erg. TOCH???

Gast
Huismaker
juni 4, 2020 12:18

Wel eens naar Radio1 geluisterd ?
Alle witte (=blanke) mensen dienen zich te schamen omdat ze wit zijn.

Bij Op1 gisteren was er een Marokkaan die fel van leer aan het trekken was. Want “wij” hebben slaven gehad.
1. Ik (en mijn verre familie) hebben nog nooit (in tegenstelling tot Rayman) een slaaf gehad. Sterker nog: mijn oude familie waren slaven (in hun plaggenhutten) in Oost-Groningen.
2. Discriminatie ? Joden, Vrouwen, Homo’s. Daar hoorde ik deze man niet over.
3. Marokkanen hebben in het verleden Europeanen op een grove wijze als slaaf gebruikt.
4. Marokkanen gebruikten Westerse Vrouwen als hoeren.
5. Nog steeds in Saoudi Arabië worden Aziaten als slaaf gebruikt.

Natuurlijk kreeg deze man “ruim baan”, want al ware calvinisten moeten we boete doen en alles nederig aan te horen. Dat wij andere mensen respectloos de mond snoerde, moet blijkbaar maar (het nieuwe) normaal zijn.

Gast
Skeer
juni 4, 2020 12:14

@12:07

Leugenaar. In A’dam wordt er gezocht naar de ‘Noord-Afrikaans uitziende’ personen die onlangs twee homo’s hebben belaagd. Dus dat het andersom plotseling vrijheid van meningsuiting zou zijn is een trieste leugen. En wat bedoel je met ‘Je wordt er bijna zelf racistisch van!’ Betekent dit dat je niet doorhebt dat je hier dag in dag uit allerlei racistische bagger post?

Gast
Remi
juni 4, 2020 12:12

… Hoe kan dit ‘Margriet’ heten … zo’n vrouwelijke naam, ‘Margriet’ …

Als ik Margriet (zappend, snel door) op tv zie moet ik steeds denken
aan zo’n ‘Tarzan’, die staat warm te draaien op z’n nachtkastje.

Gast
Sjoerd
juni 4, 2020 12:11

Captain Caveman, ben je autistisch of denk je dat we het na 10 keer herhalen nog niet begrepen hebben?

Gast
Captain Caveman
juni 4, 2020 12:07

Er werd slechts 1 voorbeeld gevraagd van racisme aan gekwetsten die mee sjokten in Den Haag en Rotterdam. Geen ENKEL antwoord met enig raakvlak! Niets! Gezeur over zwarte piet, verder kwamen ze niet. En dan mag ik worden uitgescholden voor witte ongelovige hond en mijn vrouw voor ‘ blanke Hoer? Door lieden die menen te bezwijken onder racisme? Je wordt er bijna zelf racistisch van! Die op niets gebaseerde beschuldigingen van die allochtonen naar de Nederlanders toe! Als ik een maroc uitschrld voor h o m o , wat ze in veel gevallen ook zijn, zie ik de eerste 8 jaar geen daglicht meer. De bak in wegens racisme. Andersom wordt het dan plotseling ‘ vrijheid van meningsuiting’

Gast
Jan
juni 4, 2020 12:01

Onbegrijpelijk van alle praatshow dat ze mensen die aan de demonstratie meededen uitnodigen voor hun tv programma. Deze mensen moeten toch eigenlijk twee weken thuis blijven. Mocht een van de gasten het meedragen zijn alle gasten in deze tv programma ook bloot gelegd aan het Corona virus.

Gast
Apfelflapf
juni 4, 2020 11:59

Margriet is een toffe kerel om een avond mee te stappen , maar daar houd het wel mee op .

Gast
Gerard Cocks
juni 4, 2020 11:58

Ik vind M wel erg vervallen in kritiekloos, eenzijdig gebabbel met grachtengordelbubbelbewoners.

Gast
Wim
juni 4, 2020 11:57

11:33 Respect@ margriet is toch geen ventje. Een vrouwtje zou kunnen. Of weet jij meer en was margriet eerst een man?

Gast
🗣
juni 4, 2020 11:54

Het is toch niet toevallig dat meest succesvolle mensen blank zijn? Negers hebben gemiddeld genomen nu eenmaal een lager IQ.

Gast
Bart
juni 4, 2020 11:47

M is gewoon een hele slechte talkshow waar de NPO onmiddellijk mee moet stoppen

Gast
Respect ✌️
juni 4, 2020 11:33

Die Margriet is maar een raar ventje.

Gast
Tycho Graagnat
juni 4, 2020 11:32

‘M springt deze week in elk gat dat andere talkshows laten vallen“, zegt tv-recensent’

Margriet springt graag in een gat!

Gast
Apfelflapf
juni 4, 2020 11:30

De Volkskrant vind deugen tegenwoordig veel belangrijker dan diepgang en intelligentie . Probeer eens te ageren tegen misstanden zonder irritatie op te wekken. Maar dat is natuurlijk helemaal niet belangrijk , want daar zijn ze te goed voor .

Gast
Action
juni 4, 2020 11:25

@Captain Caveman

Er is inderdaad geen racisme ongemak, want racisme ongemak betekent helemaal niks. Toch wel opvallend dat het altijd laaggeletterde dombo’s zijn die zo ageren tegen de media e.d. Dezelfde dombo’s laten ook altijd in racistische bewoordingen weten dat racisme hier niet bestaat. Om te janken zo dom!

Gast
Captain Caveman
juni 4, 2020 11:23

Als een ongeschoolde neger wordt geweigerd om toe te treden aan de opleiding voor gevechtspiloot, mag hij s’avonds uithuilen bij een der vele talkshows die hun bestaansrecht baseren op deze Amsterdamse ‘problemen’

Gast
Cees
juni 4, 2020 11:22

De Volkskrant, de Volkskrant, de Volkskrant is een kutkrant
De Volkskrant is een kutkrant en een plaag voor het gezin
De Volkskrant, de Volkskrant, de Volkskrant is een kutkrant
De Volkskrant wordt steeds dikker en d’r staat steeds minder in.

Gast
Ruud
juni 4, 2020 11:21

M is een wanstaltig, eng programma met dito presentatrice.
Het is het zoveelste bewijs dat de PO net zo ziek is als een longI<ankerpatient.

Gast
Wim Lubbers
juni 4, 2020 11:20

Margriet van der Linden is de enige talkshowhost van wie de vragen langer duren dan de antwoorden.

Gast
Captain Caveman
juni 4, 2020 11:20

Er is geen racisme ongemak. Dat is een hobby van de linkse Amsterdamse grachtengordel. Alleen MOET heel Nederland dit tot in den treure horen. Toevallig omdat de meeste media slaafs en hondstrouw achter dit soort berichtgeving aanloopt. Mensen raken hun bedrijf, zekerheid en baan kwijt, grote ondernemingen wankelen en stootten personeel af, alles dreigt vast te lopen en wat gebeurt er? We moeten dit alles opzij zetten en hartstochtelijk medelijden hebben met een paar jank negers die overal de plank misslaan en daarvan IEDEREEN de schuld geven maar zelf niet een keer even kritisch naar jezelf kijken! In NL bestaat racisme alleen bij de allochtone bevolking die een hekel hebben aan blanken en christenen. Andersom zijn we veel te lief voor dit soort medelanders. Mag wel wat strenger. Niet alleen naar bejaarden en kinderen dus!

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen