M als enige talkshow Volkskrant-proof in racismedebat

De kritiek van AD’s Angela de Jong dat de dagelijkse talkshow M van omroep KRO-NCRV heel erg links, highbrow en grachtengordel is, wordt niet gedeeld door de Volkskrant. Die krant is fan van M. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. De Volkskrant vindt het heel goed dat M dinsdag niet overging tot het bekritiseren van Femke Halsema, maar met Sylvana Simons praatte over racisme. “M springt deze week in elk gat dat andere talkshows laten vallen“, zegt tv-recensent Emma Curvers.

Het racismeprotest op de Dam van afgelopen maandag kent inhoudelijk vele medestanders, maar de boodschap raakte volledig ondergesneeuwd omdat men zich daar niet hield aan de 1,5-meter-regels waar we ons allemaal aan moeten houden.

De Volkskrant ergert zich aan de ‘hetze’ van de media tegen Halsema. “Slechts één gemeenteraadslid stelde zich bereid Femke Halsema publiekelijk af te serveren: dat werd nog lastig voor de talkshows“, schrijft het cynisch.

Ook citeert de krant Beau van Erven Dorens. “Ik vind u niet zo woedend als ik dacht dat u zou zijn“, zei hij tegen IC-baas Diederik Gommers. Volkskrant: “De Bekende Medici weigerden te stellen dat iedereen die op de Dam was geweest de komende twee jaar in een inrichting moest worden opgesloten.”

Alleen M deed het allemaal Volkskrant-proof. “Dat deze week in elk gat springt dat andere talkshows laten vallen. Sylvana Simons zat er dinsdagavond om te praten over de demonstratie én institutioneel racisme in Nederland.”

Het ongemak van racisme als talkshowthema is er zeker nog voelbaar: soms wordt Margriet van der Linden er wat krampachtig van. Maar M is de enige tafel waar dat gesprek werd gevoerd. Als je klaar bent voor het ongemak, dan kijk je naar M.”

De Volkskrant-recensie van Emma Curvers kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen