Eva Jinek onderbreekt vakantie voor pr-stunt D66

Geplaatst op zo 21 jun 2020 om 17:55

Eva Jinek heeft haar vakantie onderbroken voor een pr-stunt van D66. Minister Sigrid Kaag heeft zojuist tegelijkertijd in interviews met Marloes Lemsom van EenVandaag en Eva Jinek van RTL onthuld dat ze zich kandidaat stelt om lijsttrekker te worden van D66 én voor het premierschap gaat. “Ik wil premier worden en ik ben inderdaad ook vrouw. Ik ben ook moeder, ik ben katholiek, ik ben een mens met ervaring, dus ja ik ga ook voor het premierschap“, zegt ze.

Eva Jinek is momenteel niet eens op televisie met haar talkshow, maar ze onderbrak haar zomerstop graag voor de pr-stunt van D66. Een knappe zet, vindt Arjan Noorlander van Nieuwsuur.

De journalist van het NOS-programma twittert: “Met ‘exclusieve’ embargo-interviews bij Jinek, EenVandaag én Vrij Nederland heeft Sigrid Kaag vandaag haar verwachte kandidatuur bevestigd. Mét premiersambities. Knap werk van de spindokter van de 7de partij in de laatste peilingen..

Geerten Waling, columnist van Elsevier, vindt het ook opvallend. “Alleen met Jinek en Lemsom, twee vrouwelijke journalisten die hun bewondering voor Kaag niet onder stoelen of banken steken. Slimme keuze, wel duidelijk dat Kaag full identiteitspolitiek gaat: eerste vrouwelijke premier, ongeacht geschiktheid, ideeën, coalitie of andere ‘details’.

Zijn collega-columnist Constanteyn Roelofs vindt dat de media zich iets objectiever moeten opstellen. “Tegelijkertijd EenVandaag, Jinek en NRC allemaal met tweetjes binnen 1 minuut om de kandidatuur aan te kondigen. Jongens, doe nou iig nog een beetje je best alsof je niet partijdig bent.

SP-Kamerlid Peter Kwint: “Mooi dat Kaag haar kandidaat net als De Jonge bekend maakt in 371 exclusieve gelijktijdig gepubliceerde interviews.

De grootste politieke partijen in de meest recente peiling van EenVandaag zijn VVD (44 zetels), GroenLinks (15), CDA (14), PVV (14), PvdA (13), Forum voor Democratie (12) en dan pas D66 (10).

Het ruim twintig minuten durende interview van Eva Jinek met Sigrid Kaag kunt u hier bekijken. Vanavond is Sigrid Kaag te gast in de talkshow Op1.

Foto: RTL
104 Reacties op “Eva Jinek onderbreekt vakantie voor pr-stunt D66”


 1. Zwarte Joop

  Nou ze zou eigenlijk donker moeten zijn en lesbisch dan is het pas compleet voor d66.

  waardeloze partij toch, gaat hen niet om de inhoud.

  journalisten zijn bijna allemaal hetzelfde, copie gedrag en als een kudde meepraten met elkaar, maar als het ze uitkomt wel elkaar naar het leven staan.

 2. M.

  Sigrid Kaag voor President, eindelijk een vrouw die capabele is om deze groot stap voor Nederland te maken. Sigrid Kaag de eerste vrouwelijk première van Nederland, Hiep Hiep Hoera, Vrijheid voor iedereen. Alle Nederlanders tellen mee!!! Succes Sigrid

 3. Rogier

  Alles beter dan robot Jetten. Daar ga ik wel vanuit dat hij verliest.

  Mijn stem gaat er in ieder geval niet naar D66.

 4. Ron

  De onafhankelijkheid van een Eva Jinek komt hier wel mee in het geding vind ik. Nu is haar hele talkshow vaak gevuld met D66 pluimage maar dit interview doet helemaal de deur dicht en kunnen we haar totaal niet meer serieus nemen. Deze Kaag is de vrouwelijke Pechtold dus D66 schuift weer een tikkeltje op naar rechts van het midden, na het probeersel van Rob Jetten om juist weer meer naar de linkerkant van het midden te schuiven. Zo rolt D66. Niet te vertrouwen.

 5. Minder of Mirjam

  Heel goed Sigrid! Wat een powervrouw. Het zal zwaar zijn tussen alle haantjes, maar het gaat haar vast lukken.

 6. Willie

  Dan is dit land zo Gaza strook 2

 7. Kim Wieft

  De racistische M. kan het weer niet laten om alles weer in een hokje te stoppen. Ga toch eens een keer met een psychiater praten over dat je alles maar beoordeelt naar de kleur of vrouwelijke vormen van de verpakking.

 8. Pegode

  Laat haar het maar proberen.
  Ze moet wel die groene Khmer afkappen!

 9. Ron

  Oh ja, dus helemaal eens met de quote van Constanteyn Roelofs in deze.

 10. Willie

  Zou moeilijk worden met nog maar 10 zeteltjes in de peiling.
  Maar heeft Jinek nu ook een foto op haar nachtkastje staan van Kaag .Ik vraag dit voor de Clintons.

 11. Rogier

  Als ik die dijen zie gaat ze speklap Angela achterna.

  Wat een onsmakelijk figuur.

 12. Tycho Graagnat

  Jinek is D’66 er he.
  Partij van…..??? Niks, geen visie

 13. René

  Absoluut de beste premierskandidaat.

 14. Marvin

  @ Tycho Graagnat:

  Euthanasie, wietbeleid, abortus, homohuwelijk, donorschap, dat soort dingen komen allemaal uit de koker van D66. Zeg maar alle dingen waarin Nederland uitblinkt als eerste of in ieder geval meest prominente bakermat.

  Ben jij zo religieus dat je tegen deze dingen bent?

 15. Hugo, Sigrid, weer een premier kandidaat

  Gekkie!
  Het is slimme vrouw, goed onderhandelaar, spreekt haar talen. Maar premier??
  Zoals Eenvandaag zojuist zei: “Wat weet zij van het zorgstelsel, het pensioenstelsel…enz’

 16. Roos

  D66 = Donorpartij.
  Heeft iedereen er nog erg in dat je vanaf 1 juli automatisch donor bent wanneer je geen Donorcodicil hebt ingevuld ?

 17. M.ongool

  @M. doe eens wat aan je belabberde Nederlands, kut!

 18. Merel

  Die vrouw heeft toch werkelijk niets op met de gewone man of vrouw in de straat, wat een kil afstandelijk mens is dat zeg. Een goede diplomaat zijn is niet genoeg om minister president te worden.

 19. Dries Roel Vink

  K@tpartij. Geen eigen mening en waait met alle winden mee. Toegevoegde waarde: NUL!!!

 20. Daan

  Ik heb haar de afgelopen jaren, or for that matter, nog nooit menselijke trekjes zien hebben, wat een ijskonijn en dat wil ons bewegen om op haar te stemmen, nou wens je veel succes.

 21. Carrie On

  @Marvin: Nou, niet al die dingen kwamen zomaar ‘uit de koker van D66’. Het was staatssecretaris Job Cohen die uiteindelijk het wetsvoorstel dat het homohuwelijk mogelijk maakte door het parlement loodste, na al het echte – ook juridische – voorwerk van o.m. Jan Wolter Wabeke en inzet van Henk Krol van de gaykrant etc.
  Beetje vertekenend zulke punten als overwinningen van de Democraten van het jaar 66 te presenteren.

 22. Dries Roel Vink

  @M Laagopgeleid? Allochtoon? Of gewoon dom? Jesus. wat maak jij een hoop taalfouten.

 23. Joling

  Van robot naar ijskonijn, D66 heeft ze echt niet allemaal op een rijtje. Rijp voor het gesticht.

 24. Tycho Graagnat

  @ Marvin,

  Gekozen burgermeester
  Pil van Drion
  Referendum ( wie zette daar een streep door??
  Dit is niet wat van Mierlo voor ogen had

 25. Kim Wieft

  Wel interessant om te zien. Kijken tot hoever de macht van de media reikt. Die gaan vol inzetten op de vrouwelijke globaliste Kaag. Rutte kan wel fluiten naar zijn 44 zeteltjes. En mocht Kaag gekozen worden als premier dan kunnen we ook gelijk vaststellen dat het gros van de Nederlanders volgzame schaapjes zijn.

 26. Wessel

  Dave Roelvink wil ook premier worden. Gaat ook niet gebeuren.

  Next.

 27. Carrie On

  @Dries Roel Vink: Iedereen begaat wel eens een schrijffout. Jij maakt in je korte statement al twee fouten. Dat staat dan niet snugger. (Hint: Het is ‘Jezus van Nazareth’.)

 28. Realist

  Top kandidaat. Top vrouw. Naast al die zo onzetttend in Nederlandse ‘adhoc items geinteresseerd zijn en die hun onderwerpen vooral uit Hart van Nederland halen, is dit een verademing.
  En nee: ik ben geen vrouw, maar wel blij dat er eindelijk iemand is die internationaal ook weet wat er speelt. Ze kan de binnenlandse politiek met ‘een gerust hart ?’ aan haar collega’s overlaten.

 29. Marvin

  @ Tycho Graagnat:

  Ik was ook een groot voorstander van het referendum, totdat dit gegijzeld werd door alt-right en zij referenda organiseerden die totaal niks met hun standpunten te maken had. Zoek “Oekraïne kan ons niets schelen” waarin de organisatoren van het Oekraïne referendum toegeven dat het helemaal niet om Oekraïne ging maar ze gewoon iets zochten om Nederland voor lul te zetten.

  Dan houdt het inderdaad heel snel op met het referendum. Als zij democratische middelen inzetten als wapen tegen onze democratie dan blijkt de samenleving te kinderachtig voor verantwoordelijkheid, helaas. Misschien later weer.

 30. Jantje

  Website van RTL werkt niet. Geen beeld wel geluid. Lekker slim

 31. Tycho Graagnat

  Ik vergeet misschien nog wel het belangrijkste de houding van D’66 rondom de omstreden Sleeptwet. Dat was de misser van de eeuw.
  De houding van D’66 rondom abortus en homofilie geloof ik wel. Dat waren populaire van toen om makkelijk mee te scoren.
  Maar de discussie rondom abortus is weer volop gaande en homofilie blijft een hot topic en daar helpt geen Jetten, Ditrich een erger nog Ollogron bij.

 32. Paul Lamote

  Premier worden met straks nog een handjevol zetels?

 33. COSA NOSTRA

  Ik kan niet wachten tot mevrouw Kaag met haar man ex PLO leider op staatsbezoek gaat naar Israël!!!! Stelletje antisemieten!!!!!

 34. Keten

  Een hautain mens en totaal niet geschikt om premier te worden, diplomaat zijn, je talen spreken en dossierkennis is echt niet genoeg voor zo een functie als kamerwerk al onder je stand is.

 35. Van Halen

  Een vrouw als premier, prima maar toch niet dit monstertje van D66 laat is hemelsnaam Rutte afmaken waar hij mee bezig is,de man is PRIMA

 36. Carrie On

  @Paul Lamote: Dat weet niemand, hoe veel zetels ze bij komende verkiezingen halen. Ik denk niet dat ik op D66 ga stemmen, al vind ik het een goed ding als meer vrouwen op prominente posities komen. Maar het kan best zijn dat anderen dat vrouw-zijn nog belangrijker vinden dan ik. Bedenk dat echt grote partijen , die kunnen rekenen op een vast aantal zetels in Nederland niet meer bestaan.

 37. Captain Caveman

  Succes met de strijd om het premierschap. Vast een hezbolla vlag besteld. Deze gaat dan onze foute driekleur vervangen. Buitenlandse uitkeringstrekkers storen zich er namelijk aan.Daarom gaat deze verdwijnen per direkt. Ze willen niemand voor het hoofd stoten! Daarbij worden de gewone NLers niets gevraagd, die gaan toch wel akkoord!

 38. Kim Wieft

  In het filmpje heeft Kaag het over de vergroening en “hoe we dat met z’n allen gaan doen”.
  Bij D66 is dat toch heel veel bomen kappen en in een verbrandingsoven sodemieteren?

 39. Grauwe eeuw

  Ik zou als ik D66 was in deze overgevoelige tijden eerst de partijnaam veranderen. ’66’ lijkt te veel op 666 en de democraten waren in de VS in grote meerderheid fel tegen het afschaffen van de slavernij. Gelukkig is door de massale steun van de republikeinen de slavernij toch afgeschaft.
  Dus afschaffen die duivelse slavernijnaam!

 40. Carrie On

  @Kim Wieft: Neen KW, niet helemaal. D66 heeft gezegd dat er geen subsidie meer beschikbaar moet worden gesteld voor nieuwe biomassacentrales. Eerlijk is eerlijk.

 41. Kim Wieft

  @Carrie On: bestaande biomassacentrales blijven gewoon doordraaien met steun van D66. Half Canada is al opgestookt. Zonnepaneeltjes en windmolentjes zullen wel op haar verlanglijstje blijven staan. Het blijft natuurlijk een vrouw. Of was het nou een persoon die menstrueert? Even aan Jetten vragen. Die weet dat soort dingen.

 42. Willie

  D66 is de 7e of 8e partij in Nederland, verliest veel meer zetels dan SP in de peilingen. Maar zet dat dan af tegen de hoeveel media-aandacht voor D66 vergeleken met SP. Da’s een universum van verschil. Da’s het verschil tussen een establishmentpartij en een oppositiepartij.

 43. X

  Als weldenkend mens stem je toch op een partijprogramma en niet op een persoon? Helaas wordt meestal het tegendeel bewezen. Heel jammer.

 44. Carrie On

  @Kim Wieft: De draai die je maakt werkt niet, Kim. Je had het over wat er in de toekomst moest gaan gebeuren (“hoe we dat met z’n allen gaan doen”), niet of het bestaande moest of kon worden gesloten. Bij de standpunten van die partij kan je in ieder geval lezen dat ze het gebruik van biomassa fors inperkt willen zien.

  Het wat zielige op de vrouw spelen van jou negeer ik daarbij maar.

 45. Tycho Graagnat

  En als afsluiter ( voor Netflix)….de link die Grauwe eeuw legt is natuurlijk onzin van de bovenste plank.
  Deze naam hangt zoals je misschien weet met de oprichting samen en dat moeten ze vooral ze houden. Je haakt natuurlijk in op de hysterie van dit moment rondom de racisme discussie waarbij alles aan geschiedenis, beelden, straatnamen enzovoorts omver schijnen te moeten.
  En dat is zeer kwalijk.
  Slaap lekker

 46. Carrie On

  @X: Ja, je geeft zelf, grappig genoeg, het antwoord al. Veel mensen stemmen op ‘de persoon’ en heel weinig mensen lezen partijprogramma’s.

 47. Bezorgde Oma Bea

  Hugo, Sigrid, weer een premier kandidaat
  zo 21 jun 2020 om 18:31 ,

  Als twee honden vechten om een bee(aa)n gaat de derde er ras met heen.
  Heb ik het makkelijk.

 48. Bezorgde Oma Bea

  mee

 49. Els

  Goed dat er weer eens een vrouw naar voren durft te treden. Daar zijn er veel te weinig van!

 50. leoknots

  Dit geeft toch aan dat de ´SHOW´ van Jinek een grote propagenda campagne is voor het Kartel? Bij deze enge club willen de meeste mensen helemaal niet thuis horen. Leuk dat ze zich kandidaat stelt , moet ze verder zelf weten. Ik stem niet opn D66 mag ik gelukkig ook nog net zelf weten

 51. Teuntje

  IJkonining lekker oprottengeen talkshows meer dus ook die vissenkop en Clintonfan niet op TV

 52. Anymous

  Misselijk makende kop-tekst weer. Wie zegt nou dat Jinek haar vakantie heeft onderbroken. Alsof Jinek maanden vakantie heeft. Alles om te bachen of niet MC? daar zijn jullie zoooo goed in. (NOT) .

  Kaag lijkt mij een goede keuze, al ben ik geen D66 stemmer, beter dan die Rob(bie) . Je moet tegenwoordig iemand hebben die van de tongriem is gesneden, in dit polaristise landje, helaas is daar onze (te lieve) Rob(bie) niet tegen opgewassen.
  Net een interview gezien met Kaag bij 1vandaag. (zijn ook niet op vakantie). 😁

 53. Hoer

  Nou interessant hoor die uitgezakte Jinek met die die blonde moslima.
  Stelletje zure wijven! Waar is Margriet ?

 54. Daan

  @Els ,maar ja hoe komt dat, Marijnesen is ook niet echt premiers materiaal en straalt gewoon geen autoriteit uit. Dan kan dan wel gezegd worden van kaag dat ze dat wel doet.

 55. Mario

  Ik vind Sigrid Kaag wel de statuur hebben om naast de wereldleiders stand te houden, haar dossier kennis zal ook wel op orde zijn maar wat ik mis is dat ze de politiek kan verbinden met de gewone kiezer op straat en weet wat daar leeft onder alle gelederen. Ik heb haar de afgelopen jaren daar niet op kunnen betrappen.

 56. Els

  Ben ik helemaal met je eens, Daan. Hoe het komt? Lastig in het kort te zeggen.
  Het is een relatief kleine partij, maar het is zelfs nog maar een paar jaar geleden dat vrouwen binnen de SGP een normale rol konden krijgen. Dat moest zelfs afgedwongen worden. Het aantal vrouwen aan de top van Nederlandse bedrijven is relatief laag; al jaren onder het streefcijfer. Nederland is echt een slechte middenmoter als het gaat om vrouwen in topfuncties, en is net weer wat plaatsen gezakt als het over gelijkheid van man en vrouw gaat.
  In sommige dingen is Nederland vrij conservatief, maar dat hoort men hier niet graag.

 57. Captain Caveman

  Leuke is dat er al gepraat wordt -wat anders- alsof madame al MP is! De val naar de bodem
  Zal lang duren omdat het zo diep is. Charmeoffensieven en BN’rs die weer met meel in de mond praten terwijl de PVV en of FVD er met de buit vandoor gaan?

 58. Daan

  @Els, ik weet denk ik wel een beetje waar het vandaan komt dat er zo weinig vrouwen aan de top werken.

  Ik werk al 10 jaar bij een bedrijf waar de man in de minderheid is maar wat me al jaren opvalt is dat vrouwen vrijwel allemaal niet fulltime willen werken en de mannen wel en zelf bij tijd en wijlen vragen de vrouwen of ze minder uren mogen werken om meer vrije tijd te hebben.

  Ik heb het dan over vrouwen tot en met een leeftijd van 35 jaar. Een man heb ik dat nog nooit zien doen. Daarbij zie je toch dat vrouwen vaak geen zin hebben in die slangenkuil en moeten vechten voor iets zoals dat bij de politiek gaat. er zijn maar weinig vrouwen die dat echt willen.

  Overigens in de sector waar ik zit en de directe bedrijven waarmee ik weekr hebben vrijwel allemaal een vrouw aan de top staan. Het verschilt dus ook wel sterk per sector.

 59. Curryworst

  Ik zag het interviewtje in 1Vandaag met Kaag.
  Het was een ijzig gesprekje tussen de twee dames.
  De temperatuur daalde onder het vriespunt.

 60. Sarah

  Dat hoort men niet graag omdat het niet waar is. Het ligt aan die wijven die maar op hun reet blijven zitten in paats van de handen uit de mouwen te steken en zich aan te melden. Nederlandse vrouwen zijn te gemakkelijk. Lekker in hun comfortzone en van andere verwachten dat zij wel op de voorgrond treden. Ja, zo gaat het nooit gebeuren!

 61. Sarah

  @Els
  zo 21 jun 2020 om 20:09

 62. Els

  @Sarah: Je reageert alsof ik het verschijnsel alleen aan het mannelijke deel van de bevolking weet; wat nergens zo was. Ook dat zegt iets.

 63. Daan

  @Sarah, nou het ligt wat genuanceerder denk ik. De vrouwen waarmee ik de laatste jaren gewerkt heb werken echt heel hard en goed maar wel een beperkt aantal uren bij een bedrijf. Vaak hebben ze ook 2 banen omdat ze niet de hele week hetzelfde willen doen.

  Vrouwen lijken wat andere prioriteiten te hebben meer geluk te zoeken en iets zinvols willen doen daar waar mannen graag een carrière willen opbouwen zie je dat bij vrouwen veel minder.

  Wat ik ook vaak tegenkom is dat vrouwen wat sneller uitgeblust zijn zeker de huidige generatie (25-35jaar oud), ze kunnen toch vaak niet zo tegen een stootje.

  Maar ik moet wel zeggen ik werk graag met een gemixte groep dus zowel vrouwen als mannen dat komt vrijwel altijd een bedrijf ten goede.

 64. HansR

  de kandidaten voor het premierschap volgens de peilingen 44 zetels VVD
  tussen de 10 en 15 zetels voor CDA GL PvdA SP en 10 voor D66 ja dan is wel duidelijk welke partij de MP gaat leveren en dat is niet Kaag/Jetten, ondanks dat het tijd wordt voor een vrouw tenzij Sigrid overstapt naar de VVD en Mark niet meer wil.

 65. Kees

  @Els: Haha. Touché! Sarah zal een man in jurk zijn. ;-)

  Zet ‘m op vrouwen!

 66. Bennie

  Dat Eva Jinek en ook de hoofdredacteur van EenVandaag zich hiervoor lenen is onbegrijpelijk. En ook het zo vreselijk journalistieke Vrij Nederland laat zich blijkbaar voor de communicatie-carrousel van D66 spannen.
  Je kunt het journalistiek bekeken nauwelijks nog serieus nemen. Ze hadden allemaal moeten weigeren. De aspirant partijleider had dit nieuws ook prima via tweet en persbericht bekend kunnen maken.
  De reden is dat de gemiddelde journalist denkt de ster van de show te zijn. Scoren met een interview op allerlei fronten, dat is inmiddels belangrijker dan het echte werk doen.

 67. Daan

  @Bennie, hier een mooi artikel die ingaat op de neergang van de Nederlandse journalistiek, aardig inkijkje: https://www.daardan.nl/2020/06/dit-is-waarom-de-media-onderwerpen-eenzijdig-belicht-aanpast-of-zelfs-niet-wil-brengen/

 68. Els

  @Daan

  Je waarnemingen klinken heel oprecht. Ik had ook niet de indruk dat je vrouwen tekort wilde doen. Uieeraard gaat het bij een cultuurverandering uiteindelijk over veranderingen bij de instelling van vrouw en man. Er is ook wel wat verandering, maar het gaat in Nederland schrikbarend langzaam. Je verandert die cultuur aan de top van een bedrijf, waar het aak een slangenkuil zal zijn, niet in een dag in een omgeveing waar ook vrouwen toe willen toetreden. Ook is inderdaad niet iedere man hier zomaar bereid wat meer voor de kinderen te zorgen. De mensen in mijn omgeving, van een grote stad, veranderen wel wat in die richting van meer gelijkheid, maar vergeleken met veel andere landen ziet men het hier toch niet altijd als prioriteit. Zelf denk ik dat we er echt allemaal beter van worden, van meer gelijkheid.

 69. Peter B.

  Ik ga geen D66 stemmen maar goed om te zien dat een al-met-al verstandige vrouw met kennis en ervaring zich kandidaat stelt. Betere kandidaat voor die partij dan Jetten, lijkt me.

 70. Captain Caveman

  Trio met Kaag en Eva lijkt me lekker

 71. Xavier

  Nu 8 zetels in de peiling dus de kans dat de deugmevrouw met de gratuite uitdeelportefeuille de première wordt is minimaal.

 72. Pieter

  Wat een grootspraak allemaal, typisch D66. Ze mogen blij zijn als ze nog een paar zetels overhouden na de verkiezingen. Ze hebben het Nederlandse volk de democratie al bijna afgepakt en willen het nu afmaken. Geef ze geen kans, stem NIET op D66!

 73. Daan

  @Els, ik wil ze zeker niet tekort doen (integendeel zelfs) want ik ben zeer te spreken (meer dan ik te spreken ben over de mannen) over de vrouwen die bij ons werken maar het is een persoonlijke observatie die wel aardig overeenkomt met wat je landelijk ziet.

  Maatregelen en quotums ten spijt het schijnt niet echt te lukken. Sommige Scandinavische landen doen het goed dus misschien moeten we meer naar hun kijken. Intussen ben ik wel van mening als een vrouw het echt wil dan kan ze gewoon die topfunctie krijgen. Ik zie, zoals eerder genoemd, het in mijn omgeving. Vrijwel alle hoge functies zijn bezet door vrouwen dus het kan wel als de vrouwen het maar willen. Ik moet wel zeggen dat de sector waar ik in zit uitermate vrouwen aanspreekt dus daar kan het ook nog eens aan liggen dat vrouwen aan de top beperkt zijn.

  Ten einde is zoiets altijd inderdaad een lange weg en het begint bij jezelf. Wij mannen kunnen niet de hele dag vrouwen pushen om voor de functie te gaan of die loonsverhoging. Het komt vaak voor dat ik mijn vrouwelijke collega van advies bedien en moed inspreek om wel te onderhandelen over contract en loonsverhoging en het niet zomaar te accepteren wat ze geboden wordt, dat is wel iets wat ze echt uiteindelijk zelf moeten oppikken.

  Je kan niet de situatie alleen op de mannen afwentelen dat vrouwen niet aan de top staan, je moet er wel wat voor doen en ik ben niet zo voor positieve discriminatie want ook dat is discriminatie volgens onze grondwet en dus niet gewenst.

  Dat een overheid streeft naar meer vrouwen aan de top en daar in helpt door een omgeving te creëren dat vrouwen ook die kans kunnen grijpen is zeer goed maar uiteindelijk dient diegene met de beste papieren wel de baan te krijgen. we willen geen excuus truus creëren.

 74. Geronimo

  Sigrid Kaag is gewoon corrupt. Punt.

 75. snoezigkleinhertje

  Dom onnozel wijf die alleen bij die salon zwetsers uit de grachtengordel nog aanhang heeft , een normaal iemand stemt wel op Wilders of Baudet.

 76. Tsja

  Minder politiek hier graag. Is te hoog gegrepen. Gewoon Bridget en André.

 77. Pino

  @M : Nederland heeft een premier geen president

 78. Chelsey

  Nou nou zeg, Madam Luxembourg onderbreekt even haar duur doorbetaalde vakantie periode voor een D66 pr-stunt, hoe ìs het toch mogelijk? Je zou haast gaan denken dat dat niet voor elkaar te krijgen is bij zo’n “self made Diva!” Immers na 4 maanden zwoegen en trekken aan dood paard late night rtL, is een welverdiend zomerslaap van op zijn minst 6 maanden voor Madam natuurlijk wel op z’n plaats zou je zeggen? Evaatje maakte natuurlijk “graag” een uitzondering voor D66 minister Sigrid Kaag, die voor deze speciale gelegegenheid voor een vlotte casual outfit met bijpassende sportschoenen ging. Zoals altijd stond dit in schril contrast tot de design outfit van Madam Luxembourg die zoals altijd met bijbehorende hot item werd afgemaakt door charmante design damesschoenen met zeer puntige schoenneus en hoge hak die daardoor haar ietwat grote Tsjechische voeten slank afkleden. Echter ontbrak één belangrijk item: 1 glas bier? Wat een stunt zeg! Helaas zal deze zoveelste late night pr-stunt rtL’s uur des doods ook niet gaan redden beste Evaatje.

 79. Cor

  Kaag is alleen geïnteresseerd in het limelight. Ook dit optreden staat in het teken van de allures. Cave!

 80. nu in duidelijke taal

  Wat betekent limelight nou weer?

 81. Spanje

  @Pino

  Die hele zin “Sigrid Kaag voor President” druipt van de stupiditeit! Zoals jij zegt hebben we geen president. In het Nederlands wordt president ook niet met een hoofdletter geschreven en de zin is nog een kromme vertaling van het Engels ook. Maar ach, M. kraamt alleen maar kromme zinnen uit.

 82. Kozjol

  Jinek met haar kekke hakjes en mintgroene mantelpakkie.

 83. Maarten

  @Daan en @Els
  Jullie zijn een verademing op deze site!

 84. critikast

  Jinek en Lemson: Leve de journalistieke onafhankelijkheid !

  Derksen wordt slachtoffer van “links racisme vanuit de grachtengordel”. Akwasi krijgt waarschijnlijk binnenkort een standbeeld langs een Amsterdamse gracht ! Hoe hypocriet kun je zijn. De een mag ongestraft een wrede grap over het gezicht van Zwarte Piet maken in het bijzijn van honderden kindjes. De ander maakt een flauwe grap over Akwasi, verkleed als Zwarte Piet en krijgt heel “progressief” Nederland over zich heen. Hoe gek zijn we met z’n allen geworden ?

 85. Maarten

  @ Carrie on
  Bij M. gaat het niet om een foutje. Het regent fouten.

 86. Evaline

  Iedereen heeft ervaring, zoveel vrouwen zijn ook moeder. Zo bijzonder geschikt lijkt ze me niet.

 87. Anne

  @ M.
  M. is de sluipmoordenaar van de Nederlandse taal.

 88. Kuis

  Zo’n lijsttrekker is precies waarom je niet op D66 moet stemmen.

  Dat gold precies hetzelfde voor Pechtold en Jette, Borst, Dittrich en Tom f***ing de Graaf.

 89. kritisch avro-lid

  Ik ga ook voor het premierschap tijdens de verkiezingen van 2021. Ondanks dat ik nog geen politieke partij, standpunten, achterban en uberhaupt bekendheid heb, denk ik dat ik toch een reele kans dit doel te halen. Ik weet zeker dat Nederland aan mijn verfrissende wind toe is in plaats van die benepen en beduimelde windjes van Rutte . Na lang twijfelen en veel wikken en wegen offer ik en mijn gezinsleven graag op voor het hoogste ambt van Nederland. @Jinek, je hebt mijn nummer en mailadres. Ik kan altijd!

 90. ⚔️⚔️⚔️

  D666 👹👹👹

 91. Annoniemus

  Een splinter-partij kan natuurlijk nooit de Minister President leveren , te zot voor woorden dit geleuter !

 92. WEST*

  mooie cijfers voor Talpa
  tSKO op 25

  10 x NPO
  9X TALPA
  6 X RTLNEDERLAND

 93. Linda Pietersen

  Het mens is een antifa-trol getrouwd met Bertje Bomgordel. Met haar als MP, zet de grenzen maar open voor de mohammedaanse horden, lever uw dochters maar uit aan de boko haram negors en buig het hoofd zodat ze ze die eraf kunnen hakken.

 94. oja

  Eva kan wel stoppen bij RTL, totaal gekleurd nu. Twan-huysje gedaan… Dat ze dit mag doen uberhaupt van RTL… Bye bye.

 95. Captain Caveman

  Dan staat mooi weer spelen in het verre buitenland centraal? Buigen en onderdanig met kromme schoudertjes eerbiedig voor islam dictators windmolentjes verkopen en gesigneerde foto’s van onze gay BN’rs uitdelen?

 96. Harry

  Jinek miste gewoon die camera op haar toetje. Ze toonde wellicht al ontwenningsverschijnselen. Ergo: ze had geen keus. Als André van Duin bekend had gemaakt dat-ie zijn boodschappen voortaan thuis laat brengen had ze haar vakantie daar ook héél graag(!) voor onderbroken…

 97. Mona Toetje Keijzer

  Enne ik dan?

  Is er dan niemand, die mij bewondert en mij wil interviewen?
  Ik ben al de premier van Volendam!

  Misschien Arie Boomsma of Kees Tol of Jantje Smit?

 98. Henkert

  Ze willen het westen gaan omvolkeren.

 99. John

  M

  Moet ze eerst nog heel veel zetels zien te winnen (34)

 100. StefanV

  Media doen niet eens meer moeite om hun partijdigheid nog te verbergen. Dat zo’n Eva Jinek zelfs terugkomt van vakantie voor zo’n interview is veelzeggend. Media bepalen nu al welke partijen een steuntje in de rug krijgen en welke partijen straks totaal worden genegeerd.

  Het is bovendien bizar om te zien hoe iedereen opeens hijgerig achter die Kaag aanrent, puur omdat ze een vrouw is. Er moet en zal een vrouwelijke premier komen. Identity politics to the max.

  En wat misschien nog wel erger is: media gaan mogelijk een tweestrijd in de hand werken tussen twee vrijwel identieke partijen. De één is alleen nog wat rechtser dan de ander. Ze zitten gezellig samen in dezelfde Europese fractie.

 101. automatischeautobandventieldopjespompmachine

  D66 de partij die claimt voor het onderwijs te zijn,
  Ging akkoord met het leenstelsel.
  D66 de partij waarvan een van de bouwstenen het referendum was,
  Hebben ze afgeschaft.
  D66 de partij van Penthouse Pechtold,
  Die zijn ex probeerde te dwingen tot abortus.
  D66 de partij van Kajsa Ollongren,
  Die kritiekloos werd bejegend in M omdat haar vrouw de producent is.
  D66 de partij van Robot Jetten,
  Die iedereen de les probeert te lezen over het milieu, maar zelf met vakanties de hele wereld rondreist per vliegtuig.

  Waarom stemmen mensen nog op deze partij?
  Er gaat he-le-maal niks veranderen als je hier op stemt!
  Ja, waarschijnlijk nog veel minder democratie.

 102. mcp

  Arjan Noorlander, de Goebbels van Kaag.

 103. Wil van Bil

  Laat ze de rest van haar leven maar lekker op vakantie blijven. Zijn wij hier van die blonde bimbo af!

 104. Jaap

  Laag is lievelingetje van media en dat zullen we tot maart menigmaal moeten ervaren maar of haar dat zetels op levert is de vraag. Media kan de kiezer ook irriteren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.