Eva Jinek onderbreekt vakantie voor pr-stunt D66

Eva Jinek heeft haar vakantie onderbroken voor een pr-stunt van D66. Minister Sigrid Kaag heeft zojuist tegelijkertijd in interviews met Marloes Lemsom van EenVandaag en Eva Jinek van RTL onthuld dat ze zich kandidaat stelt om lijsttrekker te worden van D66 én voor het premierschap gaat. “Ik wil premier worden en ik ben inderdaad ook vrouw. Ik ben ook moeder, ik ben katholiek, ik ben een mens met ervaring, dus ja ik ga ook voor het premierschap“, zegt ze.

Eva Jinek is momenteel niet eens op televisie met haar talkshow, maar ze onderbrak haar zomerstop graag voor de pr-stunt van D66. Een knappe zet, vindt Arjan Noorlander van Nieuwsuur.

De journalist van het NOS-programma twittert: “Met ‘exclusieve’ embargo-interviews bij Jinek, EenVandaag én Vrij Nederland heeft Sigrid Kaag vandaag haar verwachte kandidatuur bevestigd. Mét premiersambities. Knap werk van de spindokter van de 7de partij in de laatste peilingen..

Geerten Waling, columnist van Elsevier, vindt het ook opvallend. “Alleen met Jinek en Lemsom, twee vrouwelijke journalisten die hun bewondering voor Kaag niet onder stoelen of banken steken. Slimme keuze, wel duidelijk dat Kaag full identiteitspolitiek gaat: eerste vrouwelijke premier, ongeacht geschiktheid, ideeën, coalitie of andere ‘details’.

Zijn collega-columnist Constanteyn Roelofs vindt dat de media zich iets objectiever moeten opstellen. “Tegelijkertijd EenVandaag, Jinek en NRC allemaal met tweetjes binnen 1 minuut om de kandidatuur aan te kondigen. Jongens, doe nou iig nog een beetje je best alsof je niet partijdig bent.

SP-Kamerlid Peter Kwint: “Mooi dat Kaag haar kandidaat net als De Jonge bekend maakt in 371 exclusieve gelijktijdig gepubliceerde interviews.

De grootste politieke partijen in de meest recente peiling van EenVandaag zijn VVD (44 zetels), GroenLinks (15), CDA (14), PVV (14), PvdA (13), Forum voor Democratie (12) en dan pas D66 (10).

Het ruim twintig minuten durende interview van Eva Jinek met Sigrid Kaag kunt u hier bekijken. Vanavond is Sigrid Kaag te gast in de talkshow Op1.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen