Jeroen Pauw: ‘Of ik Fidan Ekiz wil lozen bij Op1?’

Geplaatst op vr 12 jun 2020 om 11:00

Jeroen Pauw is niet van plan om Fidan Ekiz te dumpen als co-host van de late talkshow Op1, ondanks dat ze soms niet helemaal uit de verf komt. Dat heeft de NPO-ster gezegd op Radio Veronica. Ekiz is het eens met de kritiek dat zij eigenlijk een beetje de stoorzender van Pauw is. Als hij haar zou vragen om de talkshow alleen te presenteren, dan zou ze naar eigen zegen direct opstappen. Van Pauw hoeft dat echter helemaal niet. “Of dat voor mij een optie is? Nee, zeker niet“, zegt hij.

Ekiz blijft gewoon naast hem zitten, aldus Pauw. “Fidan en ik doen nu nog vier keer de uitzendingen als ik het goed heb. Tot de eerste zondag van juli. En dat doen we gewoon samen. Er is dus helemaal geen sprake van.”

Pauw begrijpt wel dat Ekiz het gevoel heeft in zijn schaduw te staan. “In alle eerlijkheid, en dat zeg ik zonder mijzelf op een heel groot podium te plaatsen: ik doe dit werk best wel lang. Dat er bij mij een zekere mate van flair in zit die bij haar in sommige opzichten nog een beetje ontbreekt, omdat ze denkt: ohhh wat gaan we doen? Dat herken ik van mezelf van vroeger natuurlijk ook.”

Ze is nog een beginner, benadrukt hij. “Dan kan ik me ook voorstellen dat zij het soms een beetje ongemakkelijk vindt en denk: ohhh, bij Jeroen gaat het allemaal vanzelf en doe ik het wel goed? Maar wij kennen elkaar goed en lang – Fidan was al redacteur toen wij Pauw & Witteman begonnen – en zij kan dus ook vrij makkelijk de dingen tegen haar zeggen en ik tegen haar.”

Pauw verwacht dat het duoschap met Ekiz alleen maar groeit. “Ik ga er gewoon vanuit dat het per keer lekkerder gaat en spannender gaat. Dat er wat minder nervositeit bij haar is, die haar af en toe een beetje gijzelt. En dat ze niet altijd naar alle sociale-berichten moet luisteren als die onaardig tegen haar zijn.”

Het is een vrouw die humor, zelfspot en relativering heeft. Dat zijn best dingen waarmee je als presentator een eind komt.”

Lees ook: Fidan Ekiz vindt dat Jeroen Pauw Op1 alleen moet doen (5 juni)

Foto: NPO
16 Reacties op “Jeroen Pauw: ‘Of ik Fidan Ekiz wil lozen bij Op1?’”


 1. raam

  sorry hoor pauw

  je bent hypocriet

  ipv dat je haar helpt

  ze is zo aardig tegen over jouw pauw

  jij niet pauw, waar ben je bang voor pauw.

  je neemt niets mee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  wij hebben het en gaan het ook moeilijk krijgen……….

 2. FENNA

  Top Pauw

 3. Carrie

  Ze heeft veel potentie, dat komt echt wel goed. En inderdaad, niet naar alle schreeuwers op Twitter en Facebook luisteren.

 4. Mieke

  Mooie reactie Pauw, je bent een topper!

 5. Wilfred Degens

  Ik en wij hopen juist dat Ekiz J. P. inwisselt.!!

 6. Peter

  Supermooie reactie idd van Pauw. Hij probeert haar zo veel mogelijk te helpen. Keurig gedaan en gesproken.

 7. tja

  als ze stopt is je relatie ook voorbij….

 8. Tipo

  Raam is niet helemaal 100%

 9. Ronald

  Het is een prima duo !

 10. JS

  Zit zij ook bij de 200 vrouwen Jeroen?

 11. joop hagestein

  mooie reactie Jeroen, we stuntelen allemaal regelmatig en t zou fijn zijn als iedereen daar meer voor open stond

 12. Geert de Jonge

  Mooi gezegd Jeroen Pauw… klasse van je om haar zo in bescherming nemen …. Fidan Ekiz groeit en dat gaat nu eenmaal met vallen en opstaan …. Fidan Ekiz succes verder .. gaat goed met je komen.

 13. 😷Paulus

  😷Die 2 passen bij elkaar gewoon doorgaan.

 14. mcp

  Pauw is onzeker. Fidan ook.
  Gebruik dat in de interviews = geen prefab TV

 15. A

  Eens Geert.
  Als we elkaar allemaal die ruimte geven, gaat er een heleboel goed.

 16. Crissy

  Fidan Ekiz lijkt mij een hele leuke meid. Geen idee, waarom er zo kritisch naar haar gekeken wordt. Lijkt op discriminatie.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.