Jeroen Pauw: ‘Of ik Fidan Ekiz wil lozen bij Op1?’

Jeroen Pauw is niet van plan om Fidan Ekiz te dumpen als co-host van de late talkshow Op1, ondanks dat ze soms niet helemaal uit de verf komt. Dat heeft de NPO-ster gezegd op Radio Veronica. Ekiz is het eens met de kritiek dat zij eigenlijk een beetje de stoorzender van Pauw is. Als hij haar zou vragen om de talkshow alleen te presenteren, dan zou ze naar eigen zegen direct opstappen. Van Pauw hoeft dat echter helemaal niet. “Of dat voor mij een optie is? Nee, zeker niet“, zegt hij.

Ekiz blijft gewoon naast hem zitten, aldus Pauw. “Fidan en ik doen nu nog vier keer de uitzendingen als ik het goed heb. Tot de eerste zondag van juli. En dat doen we gewoon samen. Er is dus helemaal geen sprake van.”

Pauw begrijpt wel dat Ekiz het gevoel heeft in zijn schaduw te staan. “In alle eerlijkheid, en dat zeg ik zonder mijzelf op een heel groot podium te plaatsen: ik doe dit werk best wel lang. Dat er bij mij een zekere mate van flair in zit die bij haar in sommige opzichten nog een beetje ontbreekt, omdat ze denkt: ohhh wat gaan we doen? Dat herken ik van mezelf van vroeger natuurlijk ook.”

Ze is nog een beginner, benadrukt hij. “Dan kan ik me ook voorstellen dat zij het soms een beetje ongemakkelijk vindt en denk: ohhh, bij Jeroen gaat het allemaal vanzelf en doe ik het wel goed? Maar wij kennen elkaar goed en lang – Fidan was al redacteur toen wij Pauw & Witteman begonnen – en zij kan dus ook vrij makkelijk de dingen tegen haar zeggen en ik tegen haar.”

Pauw verwacht dat het duoschap met Ekiz alleen maar groeit. “Ik ga er gewoon vanuit dat het per keer lekkerder gaat en spannender gaat. Dat er wat minder nervositeit bij haar is, die haar af en toe een beetje gijzelt. En dat ze niet altijd naar alle sociale-berichten moet luisteren als die onaardig tegen haar zijn.”

Het is een vrouw die humor, zelfspot en relativering heeft. Dat zijn best dingen waarmee je als presentator een eind komt.”

Lees ook: Fidan Ekiz vindt dat Jeroen Pauw Op1 alleen moet doen (5 juni)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen