Royalty-Marc plaatst TikTok-filmpje Alexia, RVD boos

Geplaatst op vr 12 jun 2020 om 10:25

Marc van der Linden heeft op de website van zijn tijdschrift Royalty een van de uitgelekte TikTok-filmpjes van prinses Alexia (14) geplaatst, maar heeft zich daarmee de woede op de hals gehaald van de RVD. Dat heeft hij gisteren bekend in RTL Boulevard. De TikTokjes van Alexia zijn over het hele internet terug te vinden (zie ook onder dit bericht), maar de media mogen ze níet plaatsen. Toen de Royalty-site dat tóch deed, hing de Rijksvoorlichtingsdienst gelijk boos aan de lijn.

Royalty-Marc had er zelf weinig mee te maken. “De website van Royalty, het tijdschrift waar ik hoofdredacteur van ben, wordt gemaakt door een aparte redactie en ik heb daar niet zo veel mee te maken. Daar stond ineens een filmpje dat vandaag viral is gegaan van Alexia en dat mag gewoon niet. Wij mogen die niet plaatsen.”

Collega Marieke Elsinga: “Hij mag wel viral gaan onder iedereen die hem door wil plaatsen maar als iemand uit de media dat doet, bijvoorbeeld Luuk of mij, dan krijgen we op onze falie?

Van der Linden: “Ja, dan wordt er gedacht dat Boulevard doorplaatst of in jouw geval de radiozender. Het is onredelijk om het op die manier te stellen, want iedereen kan het met een beetje zoekwerk heel makkelijk vinden, maar je wil gewoon geen ruzie over minderjarigen die iets doen waar ze ook niet altijd even goed over nadenken.”

Waarom zien we alleen Alexia dansend op TikTok? “Amalia heeft veel minder de behoefte om dingen van haarzelf te delen. Maar Alexia doet dingen die ze graag wil laten zien. Ze kan mooi zingen en goed dansen. Zij is wat opener.”

Het TikTok-filmpje dat Royalty niet mocht plaatsen van de RVD:

Foto: RTL
24 Reacties op “Royalty-Marc plaatst TikTok-filmpje Alexia, RVD boos”


 1. rollins

  Best geinig als Maagband Marc het enfant terrible speelt.

 2. henk

  Triest om als volwassene de filmpjes van een 14-jarige (die ze zelf heeft afgeschermd) publiekelijk te delen om er zelf beter van te worden. Gun dat meisje een normale jeugd.

 3. Sender

  Mag dit wel??
  ‘Niks geen coronacrisis! Koning Willem-Alexander koopt jacht van twee miljoen om met gezin te spelevaren’ ( Google it)

  Ze creëren een eigen, afgeschermd wereldje. Je houdt ze in stand, maar mag niets van ze weten. Onzin. De ene vieze praktijk (4.7 miljoen subsidie, stukje bos) na de andere. Dat zijn ergere dingen beste rijksoverheid. Zeg daar eens iets over!!.

  Dat meisje kun je nog een paar jaar aan de ketting willen leggen. Maar watch me, ik zei het eerder. De Nederlandse Prinses Stephanie laat dat nog maar een paar jaartjes (5, 6) toe.

 4. ton

  Dat koningshuis moet eens doodgezwegen worden, dan zullen ze wel smeken om publiciteit.

 5. Jahhj

  Stop hiermee!! Ze heeft hier niet om gevraagd. Het is een tiener net als iedere andere. Mediacourant doet gewoon mee aan die onzin.

 6. rene

  Dit is dus precies waarom die mediacode er is. Zodat die meisjes op een normale manier volwassen kunnen worden.

 7. Viola

  Marc gaat nu naar de gevangenis.Op water en brood.Wordt daarna nog 5 jaar geboycot door W-A.
  Niet de onschuldige Henkie uithangen Marc.

 8. Sender

  Wat een (naïeve)onzin en kijk op zaken rene.
  Wellicht bedoel jet het cynisch, dat mag ik hopen. De mediacode is ingesteld omdat het Koningshuis ook recht op privemomenten heeft en die privesfeer zo wil bewaken.
  Dan vraag ik je: met cammera’s all over, een traceerapp op je telefoon en een grote wijziging in de Grondwet om je vrijheden nog meer te beperken en je handel en wandel in kaart te krijgen……heeft de rest van Nederland, de inwoners dan ook een code?? Blijf van mij en mijn leven ver vandaan??? Nee toch?? Je moet mee in de vaart der volkeren van de autocratie Nederland.

  Daarbij is Nederland volgens mij het enige land (Koningshuis) dat een mediacode heeft en is de code niet bindend. De RVD kan adviseren een foto niet te plaatsen maar kan uiteindelijk niets. Mocht de zaak hoog oplopen, zal de rechter zich er over moeten buigen.

  De code heeft niets te maken met persvrijheid zegt de RVD (koningshuis). Ik zat aan een kop koffie, ik ‘proestte’die er zo uit.
  Overigens dat is nog mooieroverigens beroepen zij zich op het Europese hof voor de rechten van de mens. Dat hof heeft ook bezwaar gemaakt tegen de aanstaande grondwetwijziging al per 1 juli.
  Hoe dubbel is dat??? Nu wordt het advies genegeerd. Vreemd toch.

 9. Orion

  Sender zit te janken omdat hij op een 14-jarige wil geilen.

 10. Sender

  Sluit jij je ogen maar jongen voor alles en geniet van de luchtbel waar je in zit.

 11. FENNA

  En terecht is de RVD boos.

  RTL Boulevard = RTL Roddel

 12. De Heer

  Nou nou we zien een meisje dansen. Laat dr lekker.

 13. bn

  Het Koningshuis leeft van infantiele filmpjes over hen. Waarom anders dat toiletpot gooien op Koningsdag? Welke familie zeurt over privacy als 2 seconden na je geboorte je op de tv wordt gegooid. De verkoop van hun privéleven is hun businessmodel. Dat meisje wil ook aandacht, maar op haar manier: dansen en zingen. Veel leuker dan al die slijmende oranjeklanten die haar met hoogheid aanspreken. Misschien heeft zij een beetje last van het Irene-complex. In de schaduw staan is lastig. Als Willem de kinderen een normale jeugd wil geven, dan moeten zij de erfopvolging afschaffen.

 14. Sender

  ‘Als Willem de kinderen een normale jeugd wil geven, dan moeten zij de erfopvolging afschaffen’
  Uitstekend verwoord. En ja laat dat kind zingen, bewegen en normaal puberen.
  Maar juist dat afschaffen willen ze niet. Nageslacht is altijd goed over nagedacht en alles ingecalculeerd ( zie heengaan Friso).
  Er moeten altijd back-ups zijn.

 15. Orion

  Sender, ik ben geen jongen. En jij rukt je af op 14-jarige prinsesjes.

 16. Pieter jelles

  De grootste uitkeringstrekkers van dit land en alleen de geneugten willen en vallen over een filmpje. Wat denkt deze familie wel niet dat zij zijn? Pa koopt in een tijd dat het slecht gaat met veel mensen een bootje van 2,5 miljoen en ma maakt overal een modeshow van ( door ons betaald) en vergeet af en toe haar slierthaar te wassen en kammen!

 17. BaasB

  Rot op met dat achterlijk koningshuis, dat is pas discriminatie.

 18. tim

  Luister naar Ramses Shaffy: laat me

 19. o.p. lichter

  Het ergste is dat de belasting betaler die boot moet betalen , iets uit hun eigen zak betalen hebben die lui nog nooit van gehoord .wegwezen met dat tuig .

 20. William

  Laat haar toch, is gewoon een leuke tiener.

 21. Geronimo

  @Orion
  Sterk argument wel. En hup, nu de zandbak weer in.

 22. Orion

  Waar jij samen met Sender op 14-jarigen aast.

 23. Poes

  Heeft Alexia nu ook op haar donder gekregen. Meisje dat vinden papa en mama niet goed wat je doet want wij zijn van het Koningshuis. Persoonlijk vind ik haar een leuke vlotte tiener die in ieder geval normaal doet. Moet de rest maar haar voorbeeld volgen vind ik persoonlijk.

 24. Wilfred Degens

  Weer zo’n welvaart onderwerp zonder dat ”t ergens over gaat. Lullen om te Lullen doen hele oude mensen op een bankje in het stadspark gehuld in hun darmgassen vanwege de kringspier verzwakking door de tand des tijds.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.