Royalty-Marc plaatst TikTok-filmpje Alexia, RVD boos

Marc van der Linden heeft op de website van zijn tijdschrift Royalty een van de uitgelekte TikTok-filmpjes van prinses Alexia (14) geplaatst, maar heeft zich daarmee de woede op de hals gehaald van de RVD. Dat heeft hij gisteren bekend in RTL Boulevard. De TikTokjes van Alexia zijn over het hele internet terug te vinden (zie ook onder dit bericht), maar de media mogen ze níet plaatsen. Toen de Royalty-site dat tóch deed, hing de Rijksvoorlichtingsdienst gelijk boos aan de lijn.

Royalty-Marc had er zelf weinig mee te maken. “De website van Royalty, het tijdschrift waar ik hoofdredacteur van ben, wordt gemaakt door een aparte redactie en ik heb daar niet zo veel mee te maken. Daar stond ineens een filmpje dat vandaag viral is gegaan van Alexia en dat mag gewoon niet. Wij mogen die niet plaatsen.”

Collega Marieke Elsinga: “Hij mag wel viral gaan onder iedereen die hem door wil plaatsen maar als iemand uit de media dat doet, bijvoorbeeld Luuk of mij, dan krijgen we op onze falie?

Van der Linden: “Ja, dan wordt er gedacht dat Boulevard doorplaatst of in jouw geval de radiozender. Het is onredelijk om het op die manier te stellen, want iedereen kan het met een beetje zoekwerk heel makkelijk vinden, maar je wil gewoon geen ruzie over minderjarigen die iets doen waar ze ook niet altijd even goed over nadenken.”

Waarom zien we alleen Alexia dansend op TikTok? “Amalia heeft veel minder de behoefte om dingen van haarzelf te delen. Maar Alexia doet dingen die ze graag wil laten zien. Ze kan mooi zingen en goed dansen. Zij is wat opener.”

Het TikTok-filmpje dat Royalty niet mocht plaatsen van de RVD:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen