Jaïr Ferwerda condoleert Mark Rutte met moeder

Jaïr Ferwerda heeft Mark Rutte gecondoleerd met zijn onlangs overleden moeder. De minister-president liet zich kort uit over dit treurige verlies. Dat was woensdagavond te zien in de uitzending van Beau. Jaïr had met premier Rutte afgesproken om voor de camera samen een terrasje te pakken. “Meneer Rutte, goedemorgen, ik heb u al een tijdje niet gezien en ik wil toch even beginnen om u toch even te condoleren met het verlies van uw moeder“, begon hij het gesprek met Rutte.

Rutte: “Dank, wat aardig van je.”

Jaïr: “Ik weet dat het heel erg privé is en u het er nooit over heeft.”

Rutte: “Ja, ik heb het wel verteld, omdat ik dacht dat het ook gek is als ik het stilhoud. In mijn werk zien veel mensen me op televisie en je leeft met z’n allen ook een beetje met elkaar mee, dus ik dacht: dat moet ik niet geheimhouden.”

Jaïr: “Het was ook bekend dat u een mantelzorger van uw moeder was.”

Rutte: “Nou, dat is een te zwaar woord. Ze woonde in een verpleeghuis, een heel goed verpleeghuis, waar ze goed werd verzorgd. Met familie, broers en zussen deden we ook ons taakjes, maar maak het niet te groot hoor.”

Jaïr: “Een gekke tijd, lijkt me wel.”

Rutte: “Ja, maar in die zin is het een van de zeventien miljoen verhalen. Elke kijker heeft denk ik wel zijn persoonlijke ervaringen.”

Jaïr: “U stond vol in die debatten en toen maakte u dit persoonlijke drama bekend. Dat lijkt me toch ontzettend zwaar.”

Rutte: “Ja, dat is niet makkelijk, maar ik kan natuurlijk ook niet die taak neerleggen. Dat gaat ook door.”

Jaïr: “Het is dan toch het landsbelang dat dan doorgaat.”

Rutte: “Ja, dat klinkt ook weer zo zwaar, maar je moet gewoon je werk doen. Dat doet toch iedereen? Je kunt niet in zo’n moeilijke tijd zeggen: ik ga even thuiszitten. Dat gaat niet. Ik heb een fantastische familie en we vangen elkaar goed op. Ik heb het in het begin meteen aan een paar collega’s verteld met wie ik veel werk, zoals Hugo en Fred en anderen. We zien elkaar zo veel, ik zei: ‘Jullie moeten dit weten.’ Dat helpt dan ook. Dan merk je toch dat we een heel lief land zijn en heel erg op elkaar letten. Jij nu ook, dat vind ik ontzettend aardig.”

Politiek verslaggever Wouter de Winther vulde in de studio aan: “Je hoort achter de schermen wel dat hij er heel erg mee zit. Dat is natuurlijk ook logisch. Het heeft hem echt aangegrepen.”

Lees ook: BN’ers condoleren Mark Rutte: ‘Sterkte met dit verlies’ (25 mei)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen