Jaïr Ferwerda condoleert Mark Rutte met moeder

Geplaatst op do 04 jun 2020 om 9:05

Jaïr Ferwerda heeft Mark Rutte gecondoleerd met zijn onlangs overleden moeder. De minister-president liet zich kort uit over dit treurige verlies. Dat was woensdagavond te zien in de uitzending van Beau. Jaïr had met premier Rutte afgesproken om voor de camera samen een terrasje te pakken. “Meneer Rutte, goedemorgen, ik heb u al een tijdje niet gezien en ik wil toch even beginnen om u toch even te condoleren met het verlies van uw moeder“, begon hij het gesprek met Rutte.

Rutte: “Dank, wat aardig van je.”

Jaïr: “Ik weet dat het heel erg privé is en u het er nooit over heeft.”

Rutte: “Ja, ik heb het wel verteld, omdat ik dacht dat het ook gek is als ik het stilhoud. In mijn werk zien veel mensen me op televisie en je leeft met z’n allen ook een beetje met elkaar mee, dus ik dacht: dat moet ik niet geheimhouden.”

Jaïr: “Het was ook bekend dat u een mantelzorger van uw moeder was.”

Rutte: “Nou, dat is een te zwaar woord. Ze woonde in een verpleeghuis, een heel goed verpleeghuis, waar ze goed werd verzorgd. Met familie, broers en zussen deden we ook ons taakjes, maar maak het niet te groot hoor.”

Jaïr: “Een gekke tijd, lijkt me wel.”

Rutte: “Ja, maar in die zin is het een van de zeventien miljoen verhalen. Elke kijker heeft denk ik wel zijn persoonlijke ervaringen.”

Jaïr: “U stond vol in die debatten en toen maakte u dit persoonlijke drama bekend. Dat lijkt me toch ontzettend zwaar.”

Rutte: “Ja, dat is niet makkelijk, maar ik kan natuurlijk ook niet die taak neerleggen. Dat gaat ook door.”

Jaïr: “Het is dan toch het landsbelang dat dan doorgaat.”

Rutte: “Ja, dat klinkt ook weer zo zwaar, maar je moet gewoon je werk doen. Dat doet toch iedereen? Je kunt niet in zo’n moeilijke tijd zeggen: ik ga even thuiszitten. Dat gaat niet. Ik heb een fantastische familie en we vangen elkaar goed op. Ik heb het in het begin meteen aan een paar collega’s verteld met wie ik veel werk, zoals Hugo en Fred en anderen. We zien elkaar zo veel, ik zei: ‘Jullie moeten dit weten.’ Dat helpt dan ook. Dan merk je toch dat we een heel lief land zijn en heel erg op elkaar letten. Jij nu ook, dat vind ik ontzettend aardig.”

Politiek verslaggever Wouter de Winther vulde in de studio aan: “Je hoort achter de schermen wel dat hij er heel erg mee zit. Dat is natuurlijk ook logisch. Het heeft hem echt aangegrepen.”

Lees ook: BN’ers condoleren Mark Rutte: ‘Sterkte met dit verlies’ (25 mei)

Foto: RTL
31 Reacties op “Jaïr Ferwerda condoleert Mark Rutte met moeder”


 1. PIPPA

  Ook dan kan RTL iemand niet met rust laten.

  Ze willen verdriet zien.

 2. Esther

  @pippa wat moet je een ontzettend naar en ongelukkig mens zijn om zo’n reactie te plaatsen. Goed gedaan van Jair én Rutte

 3. Bart

  Ja Wouter de Winther, natuurlijk zit Mark Rutte daar mee als zijn moeder is overleden. Wat is dat nou voor aanvulling? Wouter was al vroeg op gisteren denk ik want hij zat tijdens het gesprek met Memphis bijna te slapen. Net als de meeste kijkers denk ik.

 4. MolTalk

  Een mooi en prima gesprekje volgens mij, niks mis mee. Rutte is ook maar een mens.

 5. ferd

  Het is Ferd ipv Fred

 6. William

  Respect voor Mark Rutte.

 7. Erik

  Tjah wat hij zegt dat je gewoon aan het werk moet in deze situatie en dat iedereen dat moet.daar zitten twee kanten aan.iedereen is anders.de 1 gaat er luchtiger mee om dan de ander.

 8. One And only

  Het is ook niet chic om iets te beloven en het dan vervolgens niet te doen, zoals Mark Rutte iedere fucking keer doet!

 9. One and only

  Mark Rutte is een publiekelijk figuur en kritiek op zijn handelen is vanzelfsprekend als je in zijn functie staat! Of ben je er soms zo een die blind volgt wat de overheid u opdraagt?

  Mark Rutte bedreigen vind ik zelf te ver gaan en is hier ook niet aan de orde, dus man the fuck up!

  Tevens ben ik geen slachtoffee van Mark Rutte zijn handelen, maar ik ben die man en zijn beleid zo verschrikkelijk beu. Zeker na de corona maatregelen en het protest op de dam…..

  Wat een slappe vertoning! Ik dacht dat er gehandhaafd ging worden? Maar enkel wat kinderen en weerloze ouderen zijn bekeurd door die “heldhaftige” BOA’s die in die “frontlinie” staan….

  Nederland; baggerland met een bagger regering!

 10. Xxxx

  Hans. Helemaal met je eens. One and only. Je moet je diep schamen! Je doet je naam wel eer aan. Alleen op de wereld. Het laat zien dat we mede-Nederlanders hebben die geen knip voor de neus waard zijn. Ik vond het gesprek tussen Mark Rutte en Jair Top! Het liet de menselijkheid tussen de twee zien. Dat je het politiek niet met Mark Rutte eens bent prima. Wil nog niet zeggen dat je zelfs zijn moeder van 96 jaar “een lelijke k*t moeder” mag noemen. Heb jij geen moeder? Wat zou jij er van vinden als ze jouw ouders zo zouden noemen? Ik zou me diep gekrenkt voelen tuig!

 11. Ad

  @PIPPA
  Tja, de druiven bij jou zijn nog zuur na de overstap van Jinek/Ferwerda van NPO naar RTL.

 12. Potketel

  @Dries Roel Vink

  Jij denkt dat een goedgevulde bankrekening betekent dat je niet achterlijk bent. Die gedacht bewijst al dat je achterlijk bent.

  Maar een antwoord op je vraag, ik wil je best van dienst zijn. Kapot gemollesteerd is dubbelop, zeg je. En wat zeg je twee zinnen daarvóór zelf? ;)

 13. Xxxx

  One and only. Je bent niet de enige die gefrustreerd is. Mark Rutte heeft Corona en discriminatie niet “”uitgevonden”. Mark Rutte doet het prima als premier. Je kunt deze situatie niet aanrekenen en niemand niet. Daar kun je het mee eens zijn of niet. Dat je Nederland een “baggerland” vind. Moet je eens elders in de wereld gaan kijken hoe “bagger” het daar is. Moet je helemaal niet zeuren. Niemand is blij met deze tijd. Zolang je nog kunt eten, drinken en een dak boven je hoofd is de rest een “luxe-probleem”. Ik mag zelfs nog werken. Kunnen velen ook niet zeggen. Hopelijk ben je gezond kunnen velen ook niet zeggen. Maar als ik je frustraties lees over zelfs Mark’s moeder van 96 jaar ben je heel diep gezonken!

 14. Mousse

  Ik vond het een mooi item. Respect voor beiden, ook hoe ze er mee omgingen.

 15. Xxxx

  One and only. Daarbij als je vind dat we in een “baggerland” leven. Daar heeft Mark Rutte niet voor gezorgd. Dat is de schuld van de PvdA. Van Jantje Pronk en mevrouw Hedy d-Ancona. Die wilden deze rommel. Ze vonden een multiculturele samenleving “zo leuk”. Daarom kunnen wij nu geen Sinterklaas en Zwarte Piet meer vieren, want dat is discriminatie. Het woord van 2020: CORONA en DISCRIMINATIE.
  We zijn als Nederlanders in een groot wespennest terecht gekomen. En het einde zal er nooit meer komen.

 16. Captain Caveman

  Dat Nederland een slappe en weke wet en orde handhaving toepast, is al 50 jaar bekend. Daar kan Rutte zelfs niets aan veranderen. Het wordt allemaal veel te links en feministisch. Daders die ‘zielig’ zijn, oudjes die overvallen zijn mogen geen aangifte doen om ‘de vrede te bewaren!’ Dat soort gezever. Daar kan de huidige regering ook niets aan doen. Het is de weg van de minste weerstand verpakt in het woord tolerantie.

 17. John

  One And Only,

  Wat ben jij onbeschoft om zo over iemand te praten elk fatsoenlijk
  mens condoleerd iemand met ’t verlies van ’n dierbare.
  Daarbij ben je ook nog dom blanco stemmen heeft geen
  zin dus kun je beter thuis blijven.Ik heb een goede raad
  voor jou ga emigreren!!!!!!!

 18. Dirk

  @One And only

  Waarom stem je dan als niet stemmen hetzelfde is, in beide gevallen gaat het niet naar de grootste partij of iets dergelijks.

  Als je zou willen dat het kabinet valt, dan is de opkomst hierin wel een bepalende factor, daarom zijn er in de regering nu clowns aangetrokken en dat heeft gewerkt, want de mensen gingen weer naar de stembus… probleem opgelost en de VVD kon weer aanblijven.

 19. Dirk

  @Xxxx

  Maar is Rutte dan nog wel de juiste persoon om ons de 1,5 meter regel op te leggen, terwijl Rutte niets anders gedaan heeft dan liegen en bedriegen naar de bevolking toe.

  Ik kan me zo voorstellen, dat mensen corona dan ook als een hoax gaan zien, ik neem die mensen serieus om ze te kunnen begrijpen waarom ze zo zijn gaan denken en Rutte heeft hier zeker zijn aandeel in.

 20. Dirk

  @Xxxx

  Je zegt dat de PVDA het zo gemaakt heeft, maar ik heb de laatste tijd niets anders gezien dat de VVD hier schuldig aan is, wie heeft dan al die vluchtelingen binnengehaald, allemaal met de reden goedkope arbeidskrachten te vergaren.

  Hoe heeft Poolse fraude kunnen plaatsvinden, omdat de VVD bij het UWV aan de top zat en deze fraude mogelijk maakte zodat de VVD in het buitenland met onroerende zaken geld kon verdienen.

 21. Action

  Welke Poolse fraude? Waar heb je het nou weer over?

 22. Dirk

  Wel het geld gebruikt hebben van het UWV (ons belastinggeld) om woningen in het buitenland te maken en te verhuren, de opbrengsten van deze projecten zijn echter nooit in de kas van het UWV terug gekomen… bij wie zijn de opbrengsten dan wel terecht gekomen?!

  Hetzelfde met de Pensioenfondsen.

 23. Dirk

  @Action

  Je weet toch wel van de Poolse UWV fraude?!

  Overigens niet alleen Polen hoor.

 24. Action

  Oké, dan denk ik dat ik weet wat je bedoelt. Ik denk dat ik het zelf de Bulgarenfraude noem. XD

 25. Dirk

  @Action

  haha, ok, ik dacht eigenlijk dat Nederland de pinautomaat van Bulgarije was ;)

  De Poolse UWV fraude, wat eigenlijk racistisch is, omdat andere landen hier net zo goed aan mee doen, maar dat ging over een UWV uitkering meenemen voor een half jaar of zoiets naar eigen land na een paar maanden te hebben gewerkt hier in Nederland, vervolgens in hun eigen land dan ook aan het werk gaan en dus geen recht op deze uitkering hebben.

 26. Xxxx

  De PvdA heeft destijds een hele grote fout gemaakt door alle nationaliteiten ongelimiteerd binnen te halen. Daar is het mee begonnen. Ben er zelf bij geweest toen dat op tv werd uitgezonden in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Het vluchtelingen-probleem is ontstaan door al die Eurofielen van o.a. D66 door alle grenzen wagenwijd open te zetten. Hadden ze nooit moeten doen. De ouderwetse douane was een prima middel om gespuis buiten de deur te houden. Nu worden oudjes bestolen van hun bezittingen. Mensen achtervolgen naar hun huis om ze daar te bestelen. Nederland is het rioolputje van de wereld. Alle gespuis komt hier naar toe. Wie daar schuld heeft zal me een zorg zijn. Het feit is dat we in eigen land niks meer te vertellen hebben. Dat beangstigd mij het meest.

 27. arie

  Ferwerda: “vuilnisman, kunt U deze nietszeggende slijmjurk met die nare kop ook even in die zak stoppen en meenemen ? ”

  Als je die kritiekloze hielenlikker van politici hoort en ziet verlang je direct heel erg terug naar b.v. Jan Roos, of Rutger van Castricum. Bij RTl werken”slapertjes”.

 28. chris?

  RTL4 (Beau) tracht weer vruchten te plukken van andermans ellende. Walgelijk Wouter de Winther (telegraaf) deed er braaf aan mee.

 29. Xxxx

  Dirk. Mark Rutte heeft het Corona-virus niet uitgevonden. Dat kun je hem niet aanrekenen. Wij Nederlanders moeten gewoon de regels opvolgen die ons opgelegd worden. Dat mensen het niet leuk vinden klopt. Ik ook niet. Maar wat moet dat moet. Dat je nu ziet dat de VVD nu vluchtelingen binnenhaalt komt waarschijnlijk dat je veel jonger dan ik ben. Maar Jan Pronk ook PvdA wilde dit destijds ook. De naam zal je hoogstwaarschijnlijk niks zeggen. Maar je had vroeger de voorloper van de PVV de Centrum Democraten met meneer Janmaat. Deze man werd destijds ook uitgelachen. Deze man heeft destijds voor deze ellende gewaarschuwd. Toen zat er een mevrouw Hedy d-Ancona ook PvdA bij een praatprogramma getiteld Het Zwarte Schaap, kun je nog steeds op Youtube terug vinden. Nu anno 2020 voelt Nederland er de ellende van. Maar Nederland is niet meer het land wat het ooit is geweest.

 30. Piet Pannelap

  Het eerste stuk van z’n ‘straatinterview’ was best bijzonder. Daarna werd Jaïr dezelfde schuimbekkende laml ul als altijd.

 31. Xxxxx

  De mening van Mark Rutte is veranderd. Nu is hij wel vaker van mening veranderd. Zijn overtuiging is dat “Zwarte Piet” moet verdwijnen, omdat de donkere mens pijn voelt. Zwarte Piet moet niet verdwijnen de gekleurde mens die het niet aanstaat moet verdwijnen. Wat een land is Nederland geworden! Wordt er aan de “blanke” Nederlander niet gevraagd of zij ook “pijn” voelen? We hebben in alles ons land weggeven en als nu politici dat ook al gaan doen. Kerken verdwijnen moskeeën komen er voor in de plaats. Nog even en er rijden geen auto’s meer over de Nederlandse wegen maar kamelen. Nederland is een ENG land geworden waar het niet meer gezellig is. Nederland is al jaren zijn identiteit verloren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.