BN’ers condoleren Mark Rutte: ‘Sterkte met dit verlies’

Geplaatst op ma 25 mei 2020 om 14:10

Bekende Nederlanders condoleren minister-president Mark Rutte vanwege het overlijden van zijn moeder. Ze vinden het verdrietig dat hij dit grote verlies moet werken, terwijl hij het door de coronacrisis drukker heeft dan ooit. Dat is te lezen op sociale media. De moeder van Rutte is al op woensdag 13 mei overleden, op 96-jarige leeftijd. Daarna is de minister-president niet van het toneel verdwenen; hij is steeds blijven doorwerken. Moeder Rutte werd afgelopen vrijdag in besloten kring begraven.

Rutte laat in een verklaring weten: “Naast het grote verdriet en alle dierbare herinneringen overheerst bij mijn familie en mij ook een gevoel van dankbaarheid dat wij haar zo lang bij ons mochten hebben. We hebben inmiddels in familiekring afscheid van haar genomen en hopen dit grote gemis de komende tijd in alle rust met elkaar te kunnen verwerken.

De moeder van Rutte woonde in een Haags verzorgingstehuis, waar vorige maand coronabesmettingen werden vastgesteld. Vlak voor het overlijden is de moeder van Rutte getest, maar ze bleek het virus niet te hebben.

Rutte was mantelzorger van zijn moeder, maar kon haar door het coronavirus wekenlang niet zien. Nu heeft hij definitief afscheid van haar moeten nemen.

BN’ers leven mee. “Oef, dat is taai zeg. Al rouwend om je moeder een land door een pandemie leiden. Gecondoleerd minister-president“, zegt tv-ster Tim Hofman.

Tv-bekendheid Henny Huisman: “Van harte gecondoleerd met het verlies van uw moeder. 96 jaar is een mooie leeftijd maar als je eigen moeder sterft, sterf jezelf een beetje mee! Sterkte.”

Denk-leider Farid Azarkan: “Erg triest om je moeder in deze nare coronatijd te verliezen. Moge mama Rutte in vrede rusten. Sterkte aan onze ⁦minister-president⁩ en zijn familie!

Telegraaf-ster Wierd Duk: “Gecondoleerd, beste minister-president, met dit zware verlies. Veel sterkte, ook voor de rest van de familie.

En Omroep MAX-baas Jan Slagter: “Gecondoleerd met het overlijden van uw moeder. Ik wens u en uw familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.”

Foto: Rijksoverheid
61 Reacties op “BN’ers condoleren Mark Rutte: ‘Sterkte met dit verlies’”


 1. Mispoes

  Gaat dit bericht nou over bn’ers of over Mark Rutte’s moeder?

 2. arie

  Vreselijk om je moeder te verliezen. Geldt ook voor je vader, kan ik zeggen uit ervaring.

  Daarom vind ik het onkies als zgn. “bekende”Nederlanders, hierop publiekelijk gaan reageren teneinde weer eens de aandacht op zich te vestigen. Je hebt nu eenmaal altijd van die uitgekookte, die er altijd op uit zijn om op het succes maar ook op verdriet van andere mee te liften.
  Had gewoon een condoleance kaartje naar de 2e kamer gestuurd. Klaar!

 3. q8

  96 ??
  dan leef je in een ander z”n tijd

  was er niemand die t stokje van ritte kon overnemen??
  triest hoor,

  vind t onverantwoord om onder deze omstandigheden te werken,

 4. Denk Na

  Dat is toch een hard gelach moet ik zeggen. Vandaar dat het hem persoonlijk raakte, en dus omdat het hem persoonlijk raakte heeft ons land in de afgrond geholpen terwijl dat helemaal niet nodig is.

 5. Mousy

  @Realist, met je eens. In één woord een verschrikkelijke reactie van @14.31u. (z’n naam krijg ik niet geschreven).

 6. Mousy

  Oh, de reactie 14.31 is verwijderd en terecht. Goed zo MC.

 7. Willie

  Er zijn heel veel vaders en moeders te vroeg overleden en veel en veel jonger dan 96 jaar omdat meneer het kapot bezuinigd had en weigerde van begin af aan keihard in te grijpen met de corona in verpleeghuizen
  Het geslijm van de BN’ers druipt er weer van af ,tot nu toe hadden ze alleen maar medelijden met zich zelf

 8. jaap

  kan Thiery weer vragen er over stellen om popi te doen.
  staat hij gelijk weer voor joker

 9. Remi

  Goed gedaan MC, de malloot verwijderd.

 10. Remko

  Wat werd er gezegd om 14:31?

 11. Remko

  Overigens mag die idioot van 14:45 ook wel verwijderd worden. En niet alleen vanwege die ‘lagwekkende’ spelfout.

 12. Huismaker

  @Mispoes.
  Zo te zien, is elke publiciteit voor de BN-ertjes van harte welkom. Straks gaan ze weer voor de camera uithuilen. En de relnicht programmaatjes doen graag mee.
  Voor de rest is het oprecht sneu voor Rutte. Sterkte toegewenst.

 13. Mousy

  @Remko, is niet voor herhaling vatbaar.

 14. One and only

  Kan hier echt niet wakker van liggen en ik ga die padjakker ook niet mijn condoleances aanbieden. Die mafkees heeft notabene zelf de zorg en vele andere sectoren kapot bezuinigd.

  Wat een gestoord land is Nederland ook, alsof die Mark “hij diet het zo godd hé” Rutte ineens aardig gaat doen na al die steunbetuigingen…. Waarschijnlijk geeft gij er zelf ook geen ene moet om!

 15. mediakaal

  uit piëteit zou ik de condolances niet publiekelijk doen. Je wilt als BN-er toch niet de indruk wekken dat je zelf hiermee weer even in het lichtschijnsel van de schijnwerpers wil komen.

 16. Ook dat nog!

  Wat een dieptriest volk leven er in dit land. Met al die uber domme zielige reacties van hierboven. Allemaal anonieme rukkers en graatjes draaier op een zolderkamertje…. Bah, zelfs bij een overlijden is respect ver te zoeken. Alleen daarom wil ik niet in Nederland meer leven…

 17. Pien

  Het is treurig om in dit geval een moeder te verliezen. Ze heeft een mooie leeftijd bereikt 96 jaar is bijzonder oud, ze is dus zeker niet in de wieg gestikt. Rutte is een moederskindje en dat straalt hij ook uit. Ik condoleer hem met zijn verlies.

  Mijn gedachten zijn meer bij al die ouderen/ zieken/ gehandicapten die onder zijn leiding ernstig in de steek zijn/worden gelaten.

  Net als die zie narcistische Ollongren die publiciteit zoekt omdat ze een half jaar ziek is geweest. Ze heeft het over o.a. wilskracht en dat ze zo blij is met haar baan. Ga maar eens praten Karin Ollongren met mensen die in de WIA zitten aan de kant staan of met ouderen die niet aan de bak komen denk ik dan.

 18. Realist

  @redactie MC: dank jullie wel voor de verwijdering van 14.31. Top!

 19. BVNL

  Van harte gecondoleerd, hard gelach. Het komt uit een goet hard. Mark, sterkte.

 20. Tycho Graagnat

  GoeT??
  Ok.

 21. Pieter

  Raar dat iemand die het land naar de kloten helpt dit podium krijgt, terwijl er dagelijks moeders sterven van mensen die wel een hart onder de riem rechtvaardigen…

 22. Kim Wieft

  Mevrouw Rutte mocht nog wel een testje doen. Er zullen meer ouderen in verpleeghuizen dat gehad willen hebben ipv geïnfecteerd rond lopen en de rest aansteken.
  Maarja, het blijft een drama voor zoon Mark.

 23. Rob

  Beste Mark Rutte
  Gecondoleerd met dit verlies in deze bizarre tijden.
  Ondanks dit zware verlies er nog voor de Nederlanders zijn, u verdient veel respect.
  Sterkte

 24. Broer van..

  Denk Na
  ma 25 mei 2020 om 14:45 ,

  Het moet haast wel de drijfveer zijn geweest om kost wat kost het beleid rondom corona door te zetten.
  Vanzelfsprekend is het overlijden van een der ouders altijd te vroeg ( ook op hoge leeftijd) en pijnlijk.
  Neemt niet weg dat sterfelijkheid bij het leven hoort en we dat gewoon moeten accepteren. Zielig in verzorgingshuis zonder kinderen en kleinkinderen maanden achter het raam verblijven kan geen meerwaarde hebben. Daar geloof ik niet aan. Kwantiteit zegt niets over kwaliteit. Ik roep iedereen op dat tijdig vast te leggen in een document, want u ziet er wordt over uw hoofd heen voor uw beslist.
  Ik heb zojuist een filmpje gekeken dat mij werd toegezonden door een vriend.
  Daarin sprak Klinisch Ethicus, Dr. Erwin Kompanje.Daarin vertelde hij dat het huidige coronabeleid inhumaan is en uiteindelijk alles stuk zal maken, de economie, de cultuursector en daarmee dus het geluk van de mensen.
  Ik beveel deze video van harte bij u aan.
  Zelden hoorde ik het iemand zo duidelijk vertellen.
  Hij schreef er een column over die hij ook zal voorlezen. En dan denk ik als kijker en leek waarom zien we deze man niet op tv? Ja dus bij Op1. Vertel mij dat eens.
  Deze man stelt terecht ook de vraag…wie precies zit er in het OMT? Het zijn wel mensen die over u en mij beslissen. Of moeten we varen op de brave meester die al die keren naast Rutte stond tijdens de persco’s.
  Want als afgestudeerd leraar gaat hem dat schoolmeestergedrag goed af maar zoals ook kinderen tegenwoordig in een klas hun meester vertellen waar het op staat moeten wij opstaan en onze stem laten horen ….schoolmeesters zijn niet de enige die met een corrigerend vingertje kunnen zwaaien.

 25. D.J. Beumer

  Beste Mark Rutte,
  Gecondoleerd met het verlies van je moeder, juist in deze tijd ook nog dit meemaken, we hebben veel respect voor je wat je allemaal doet voor ons land.
  God zegene jullie.

 26. EnglishmaninTulipland

  D.J. Beumer
  ma 25 mei 2020 om 17:17

  I love Cynical people!

 27. Sjaak

  Echt Sjaak, Willie en Anne sporen niet!

 28. Latevogel

  Gecondoleerd, Mark!

 29. Jan

  @Pieter Rutte heeft ons land niet naar de klote gebracht. Dat zeggen altijd die mensen die hun zelf in de problemen hebben gebracht! De armoede zaaiers , de materialisten, die tot hun nek in de schulden zitten , kopen kopen lenen lenen ,betalen, betalen ( Youp v t h e k ) , de hebzucht, en niet mee kunnen doen in de maatschappij, maakt de mens somber, en schopt altijd tegen het kapitaal ,of tegen de mensen die wel een buffer op de bank hebben ,of miljoenen bezitten ! we leven in een heel rijk land en de doorsnee burger heeft het gewoon erg rijk , met hun keukeneiland inloopkast, tweede auto, 2 x op vakantie , grote beeldschermen. dure audio installatie , eigen huis of een mooi huurhuis,
  een dure i phone , en als het crisis zoals nu , karren vol bij de AH , en dan worden er zomaar voor honderden euro`s ingeslagen
  We hebben het beter dan ooit, maar als we 100.000 per jaar verdienen, en men pakt daar 20 euro p.m.extra belasting van af , gaan ze piepen!!

 30. iemand

  Als het je ouders zijn maak het niet uit of ze oud zijn in de ogen van anderen. 96 jaar is oud maar als het je moeder is dan is dat anders. Zo gecondoleerd al ben k geen fan van Rutte.

 31. Broer van..

  ALsnog de link:

  En neem nu eens de moeite naar een Klinisch Ethicus en verstand van zaken, een heldere kijk op zaken. Roeptoeters ook op deze site zul je altijd houden. maar lezen is ook een hele kunst en een video van 30 minuten is al snel te lang.
  Ja zo blijf je dom natuurlijk.

  https://www.youtube.com/watch?v=rlnfnsFz6c8

 32. Cees

  @Pien. Heb mijn demente moeder ook drie jaar in het verzorgingshuis medeverzorgd. Was regelmatig niet voldoende personeel, door de bezuinigingen. Waren soms schrijnende situaties. Mijn moeder is vorig jaar op haar 86e overleden. Denk er nog wel eens aan terug en kan er nog steeds boos om worden. Maar desondanks wens ik Mark Rutte veel sterkte toe met het verlies van zijn moeder.

 33. Papaya

  Is MC nu ineens een condoleancesite geworden?

  Volgens mij is MC een weblog waarop je je mening kwijt kunt. Het is daarom hypocriet om nu mensen met een kritische reactie te verwijten dat ze ongepast bezig zijn.

 34. Blur

  Ook een bericht van H.Huisman.
  Dan kan niks je meer gebeuren. Doe de deur uitvaartcentrum maar dicht. (30 mensen)

 35. Marry Hens

  Het wachten is nu op een actie van Ali en Marga B.

 36. Mevrouw W

  Veel Sterkte toegewenst met verlies van U moeder

 37. Gaston

  Ik persoonlijk vind het bericht van Henny Huisman zeer mooi gezegd, kan niet anders zeggen.

 38. Willie

  En toch is Rutte mede verantwoordelijk voor vele doden bij ouderen en in verpleeghuizen door bezuinigen en laks ingrijpen. Het ontbrak aan alles.
  Dat het voor hem een persoonlijke tragedie is dat zijn moeder is overleden is zijn zaak.
  Er zijn op dit moment duizenden met zo tragedie. Maar goed veel BN’ers kunnen nu even goede sier maken. Mijn gedachten gaan toch eerst uit naar de vele jongeren overledenen die door goed ingrijpen en geen te korten aan alles zijn overleden. Maar goed die waren dik oud en dor hout dat was niet erg toch

 39. De enige echte Jaap Aap

  @broer van hou toch eens een keer je bek met je domme meningen!!

 40. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Vervelend voor hem en de andere nabestaanden.

 41. anoniem

  Gecondoleerd. En wat zou zijn moeder ervan gevonden hebben dat in zijn kringen zij als “dor hout” werd gezien?

 42. Onbekend

  Je doelt op die opmerking van dat ‘takkewijf’ Zwagerman.

 43. Geronimo

  @Broer van..

  Bedankt voor de link!

 44. Zahera

  Gecondoleerd met uwe grote verlies,wens u heel veel sterkte met uwe verlies moge toch al het goede uwe pad opkomen🙏🏽👏🏽🙌🏽👐🏽🤲🏽💖🌺💝

 45. Xxxx

  Beste premier Mark Rutte. Gecondoleerd met het verlies van uw lieve moeder. Ik vind 96 een zeer respectabele leeftijd. Fijn dat ze zo lang in uw midden heeft moge zijn. Ik vind Mark een ontzettend aardige en toegankelijke man. Jammer dat er altijd politieke tegenstanders zullen zijn. Ik geef het je te doen om in deze barre tijden een land in crisis te leiden. De beste stuurlui staan aan wal. Respect voor wat u doet. Helaas kun je het nooit iedereen naar de zin maken. Ik geloof in ieder geval in uw oprechtheid.

 46. Grote Grief

  En na deze ingrijpende familie gebeurtenis ging hij bij de laatste persco alle jongeren oproepen te rebelleren tegen de schoolleiding, want zij zijn de toekomst. Mark Rutte die zelf voortkomt uit een tijd waarin er voor veel leeftijdsgenoten niets te halen viel. En nu ook voor de generaties erna, enzovoort enzovoort.
  Jongeren die op moeten komen voor zichzelf binnen de marge van een 1,,5 samenleving. In een wereld waar de verschillen groter en groter worden en onoverbrugbaar lijken te zijn. Die alles moeten doen om Nederland op te bouwen. Die in Europa wonen, waar je alleen vrienden hebt als je de portemonnee trekt, om een goede euroburger te zijn.

 47. De Ongelovige

  Volgens mij is Groot Griefje een beetje de draad kwijt. Geeft niet verder, kan gebeuren. Maar je moet wel gewoon gaan slapen als de verpleegster het licht uitdoet.

 48. Grote Grief

  Beste ongelovige, het is een reactie op het feit dat er staat dat de premier is blijven doorwerken. En dat zo zie ik het je na het overlijden van een ouder, merkt dat jezelf tot de oudere generatie gaat behoren en weet dat jongeren de toekomst hebben en jezelf een andere plaats in de samenleving inneemt.

 49. StefanV

  BN’ers zijn soms net gewone mensen. Ook veel gewone mensen vinden het bewonderenswaardig dat de premier gewoon volop aan het werk is, terwijl hij zo’n groot verlies moet verwerken. Dat staat verder los van politieke voorkeur, beleid, etc.

 50. anoniem

  @StefanV: Dan ben ik blij dat ik geen minister president ben. Ik zou mijn moeder graag nog zien op haar sterfbed…

 51. Arie Schoenlepel

  * Slik *
  44 zetels voor VVD…!! 😱
  Ze varen er wel bij. Hoe meer Corona hoe beter voor VVD.

 52. Piet Petterflet

  Dacht dat hij haar allang had verkocht.

 53. Dennis

  Henny Huisman: “Van harte gecondoleerd..”

  Die zit er blijkbaar ook niet mee.

 54. Gidiona Eekhof

  Ik las vanmorgen de reacties van sommige mensen op het overlijden van Mark zijn moeder. Wat ongelofelijk aso, rijkt het woord niet wat daar bij past. We hoeven het niet allemaal eens te zijn met zijn gedachtengoed of beleid. Maar hemel, als die mensen niet meer kunnen in zien dat hij ook gewoon een mens is met gevoel die verdriet ervaart om het grote verlies van zijn moeder. Dan is dat bij het zielige af..!
  In mijn ogen zijn dat dan ook mensen met een IQ van een lege pinda dop!
  Beseffen zij wel dat op de zelfde dag hij wel een persconferentie staat te geven uit verantwoordelijkheidsgevoel ten aanzien van het land?! Ik moet het hun nog maar zien doen… Nee ook ik ben het niet altijd eens met Mark, maar zie wel dat de beste man zijn uiterste best doet, om ons door een enorme crisi’s heen te helpen. En ja daar moeten we allemaal een steentje in bij dragen, ook de niet leuke dingen.
  Naast dat hij premier is, is hij in de eerste plaats gewoon een mens. Laten we daar eens met z’n alle bij stil staan. En in dit geval een verdrietige zoon die zijn moeder heeft verloren..! Respect Mark dat je er voor het land wilt zijn, ook in deze zeer persoonlijke moeilijk tijd voor je. Heel, heel veel sterkte.

 55. 🖱

  @7.35: In elke zin wel een taalfout, schaam je!

 56. Rommie van der Veen Bouma

  Dhr Mark Rutte en verdere familie.

  Gecondoleerd met het overlijden van uw moeder.
  Ze heeft een hele hoge leeftijd mogen halen 96 jaar.
  Vele mensen behalen deze leeftijd niet.
  Zij mag nu in alle vrede gaan rusten.
  Onthoud de mooie herinneringen in uw hart.
  Ik wens u en de familie heel veel sterkte toe in de komende tijd.

  Vriendelijke groet van
  Rommie van der Veen Bouma
  Ferwert ( Friesland.)

 57. Tink

  In elke zin mag dan wel een taalfout zitten, maar gelukkig zit empathie niet in schrijven of wel? Liever niet goed kunnen spellen dan een aso opstelling zo als sommige mensen hebben. Als dat het enigste is wat is blijven hangen van de hele tekst, zou ik me over hele andere dingen zorgen maken…..
  Wellicht stof om over na te denken……

 58. Nico Harmsen

  Geachte Mark Rutte,
  mijn condoleance aangaande het overlijden van uw moeder. Dankbaarheid is er dat zij zo’n hoge leeftijd mocht bereiken. Maar je moeder wegbrengen doet reuze pijn. Ik wens u van harte veel sterkte om het te verwerken en dat dankbare herinneringen u zullen troosten.
  Met vriendelijke groet, Nico Harmsen

 59. elizabeth

  Gecondoleerd Mark, met uw dierbare moeder, wat een rijkdom om je moeder zolang in je leven te mogen hebben, Wij zijn hier maar kort, alles is een zucht, dan vertrek je, Naar een beter oord dan hier, ze is nu uw moeder naar haar Eeuwige Schepper,het Leven na de Dood, want alles gaat door, Mark werkt voor de aardse koning, de Koning van het Universum is Eeuwig, en eens zie je elkaar terug, Huil wanneer iemand pijn heeft,nu is Mark zijn moeder op haar Eeuwige Reis, de Grootste en de Mooiste.mijn condoleance aan al uw dierbaren.Amen.

 60. Gerard

  #vluchtelingencrisis niet opgelost
  #CO2crisis niet opgelost
  #aardgasschadecrisis niet opgelost
  #stikstofcrisis niet opgelost
  #toeslagencrisis niet opgelost
  #coronacrisis 10.000 slachtoffers

  Laat onze Grote Crisismanager Rutte maar schuiven.

  #lachertje

 61. NEXIT

  De EU-geldpers gaat aan en gaat voorlopig niet meer uit…
  2.400.000.000.000.000.000 euro…. en burgers wordt niets gevraagd.

  NEXIT

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.