BN’ers condoleren Mark Rutte: ‘Sterkte met dit verlies’

Bekende Nederlanders condoleren minister-president Mark Rutte vanwege het overlijden van zijn moeder. Ze vinden het verdrietig dat hij dit grote verlies moet werken, terwijl hij het door de coronacrisis drukker heeft dan ooit. Dat is te lezen op sociale media. De moeder van Rutte is al op woensdag 13 mei overleden, op 96-jarige leeftijd. Daarna is de minister-president niet van het toneel verdwenen; hij is steeds blijven doorwerken. Moeder Rutte werd afgelopen vrijdag in besloten kring begraven.

Rutte laat in een verklaring weten: “Naast het grote verdriet en alle dierbare herinneringen overheerst bij mijn familie en mij ook een gevoel van dankbaarheid dat wij haar zo lang bij ons mochten hebben. We hebben inmiddels in familiekring afscheid van haar genomen en hopen dit grote gemis de komende tijd in alle rust met elkaar te kunnen verwerken.

De moeder van Rutte woonde in een Haags verzorgingstehuis, waar vorige maand coronabesmettingen werden vastgesteld. Vlak voor het overlijden is de moeder van Rutte getest, maar ze bleek het virus niet te hebben.

Rutte was mantelzorger van zijn moeder, maar kon haar door het coronavirus wekenlang niet zien. Nu heeft hij definitief afscheid van haar moeten nemen.

BN’ers leven mee. “Oef, dat is taai zeg. Al rouwend om je moeder een land door een pandemie leiden. Gecondoleerd minister-president“, zegt tv-ster Tim Hofman.

Tv-bekendheid Henny Huisman: “Van harte gecondoleerd met het verlies van uw moeder. 96 jaar is een mooie leeftijd maar als je eigen moeder sterft, sterf jezelf een beetje mee! Sterkte.”

Denk-leider Farid Azarkan: “Erg triest om je moeder in deze nare coronatijd te verliezen. Moge mama Rutte in vrede rusten. Sterkte aan onze ⁦minister-president⁩ en zijn familie!

Telegraaf-ster Wierd Duk: “Gecondoleerd, beste minister-president, met dit zware verlies. Veel sterkte, ook voor de rest van de familie.

En Omroep MAX-baas Jan Slagter: “Gecondoleerd met het overlijden van uw moeder. Ik wens u en uw familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.”

Foto: Rijksoverheid

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen