Telegraaf-baas: ‘Femke probeert ons zwart te maken’

Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, vindt het heel flauw dat een incorrecte passage uit het boek van Femke Halsema zijn krant al jaren achtervolgt. Dat schrijft hij vandaag in het hoofdredactioneel commentaar. Halsema schreef in 2018 in haar boek Pluche dat Jansen tijdens een lunch zou hebben opgebiecht dat zijn lezers alleen maar negatieve verhalen over GroenLinks verwachten en dat áls hij over Halsema schrijft, er in elk geval een lelijke foto gebruikt wordt.

Die anekdote blijft zijn krant achtervolgen. “Deze week werd de anekdote van stal gehaald door de Volkskrant. Uiteraard weer zonder te checken.”

Er klopt echter niets van, aldus Jansen. “Ik beklaag me daar niet over – ik gun Halsema best haar momentjes. Maar voor wie erin geïnteresseerd is, verzorgt de T. hierbij de andere kant van het verhaal.

Het werkelijke verhaal is dat er tijdens de lunch tussen het tweetal ‘over en weer harde grappen’ werden gemaakt om het ijs te breken. “Halsema deed dat in de trant van dat De Telegraaf prima was als kattenbakvulling, en dat het enige nieuws dat wij ooit goed hadden de geboorte van haar tweeling was.”

Jansen vuurde terug ‘met de opmerking dat wij liever niet over GroenLinks publiceerden en als het dan echt moest met een lelijke foto’. “Er werd smakelijk om gelachen. De lunch was verder informatief en geslaagd.”

Waarom doet Halsema dan alsof hij het serieus meende? “Het feit dat in Halsema’s boek jaren later de context volledig was verdwenen, kan twee dingen betekenen. Of ze liet deze moedwillig weg, of ze heeft het gesprek totaal anders opgevat dan ik.”

Het hoofdredactioneel commentaar van Paul Jansen leest u hier.

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen