Margriet van der Linden boos over polonaise in Brabant

Margriet van der Linden opende haar uitzending maandag verontwaardigd met de beelden van de polonaise die gehouden werd in een Brabants café om de heropening van de horeca te vieren. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Merkwaardig genoeg opende Margriet haar talkshow M niet met de duizenden mensen die volgepakt op de Dam tegen racisme protesteerden, maar met een tiental Brabanders die door een café heen hupten. “Hebben jullie dít gezien?“, zei de presentatrice.

De beelden gingen viral en zorgden voor een storm op social media, maar toen moest het Dam-protest nog beginnen. De rel over dat protest kwam voor de Brabanders als een zegen, maar ’s avonds kregen ze alsnog Margriet over zich heen.

Margriet veroordeelt de polonaise. “Nou, het is 1 juno, de dag waar we al persconferenties lang naar toeleven. De horeca is weer open en daar waren ze in het Brabantse café Schuttershof iets te enthousiast over.”

Bizar, vindt ze het. “Al voor de opening om 12.00 uur liepen de uitbaters een polonaise met de omwonenden. Niet helemaal 1,5-meter-proof dus.

Het is hen vergeven, aldus Margriet. “De barman heeft inmiddels spijt betuigd en in café Schuttershof houden ze zich inmiddels netjes aan de regels.”

De bewuste beelden:

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen