Margriet van der Linden boos over polonaise in Brabant

Geplaatst op di 02 jun 2020 om 8:40

Margriet van der Linden opende haar uitzending maandag verontwaardigd met de beelden van de polonaise die gehouden werd in een Brabants café om de heropening van de horeca te vieren. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Merkwaardig genoeg opende Margriet haar talkshow M niet met de duizenden mensen die volgepakt op de Dam tegen racisme protesteerden, maar met een tiental Brabanders die door een café heen hupten. “Hebben jullie dít gezien?“, zei de presentatrice.

De beelden gingen viral en zorgden voor een storm op social media, maar toen moest het Dam-protest nog beginnen. De rel over dat protest kwam voor de Brabanders als een zegen, maar ’s avonds kregen ze alsnog Margriet over zich heen.

Margriet veroordeelt de polonaise. “Nou, het is 1 juno, de dag waar we al persconferenties lang naar toeleven. De horeca is weer open en daar waren ze in het Brabantse café Schuttershof iets te enthousiast over.”

Bizar, vindt ze het. “Al voor de opening om 12.00 uur liepen de uitbaters een polonaise met de omwonenden. Niet helemaal 1,5-meter-proof dus.

Het is hen vergeven, aldus Margriet. “De barman heeft inmiddels spijt betuigd en in café Schuttershof houden ze zich inmiddels netjes aan de regels.”

De bewuste beelden:

Foto: KRO-NCRV
28 Reacties op “Margriet van der Linden boos over polonaise in Brabant”


 1. Apfelflapf

  Waarom moeten wij elke dag tegen dat debiele kapsel aankijken ?

 2. Cees

  Mijn partner behoort tot de risicogroep. De afgelopen maanden ben ik voortdurend voorzichtig geweest en werd ik geraakt door de solidariteit vanuit de niet risico groepen. De bijeenkomst gisteren heb ik ervaren als een klap in mijn gezicht. Vooral de beelden van de burgemeester zonder mondkapje die tevreden keek naar de opeengepakte menigte vond ik uiterst verdrietig

 3. Ad

  Wat me van gisteren is bijgebleven bij M, is dat zij de demonstratie in Amsterdam afdeed met “En dan was er ook nog een incidentje.”

 4. Snake Charmer

  @Cees het gaat even niet om jou.

  Het gaat erom dat politieagenten voor de zoveelste keer weer iemand vermoord hebben en de wereld is het zat. In meerdere landen in meerdere steden zijn er protesten.

 5. Zomaar

  Die polonaise was binnen, en dat is veel gevaarlijker.

 6. Cees

  @Snake charmer. Dus eenieder mag nu zelf gaan bepalen welke zaak belangrijker is dan de corona maatregelen?

 7. Huib

  Kan Shake charmer mischien even op een rijtje zetten welke zaken zo belangrijk zijn dat de corona maatregelen moeten wijken?

 8. Canus lupus

  Margriet probeert de aandacht van het echte probleem af te leiden. Wat in Brabant gebeurde met die polonaise stelt helemaal niks voor vergeleken met de demo in Amsterdam.

  Maar Halsema durft M niet te bekritiseren. Dat zagen we vorige week al toen het over het Marokkaanse geweld tegen homo’s ging.

  M is ern debiele trut.

 9. Snake Charmer

  Gewoon de oudjes binnenhouden.

  De mensen waren buiten en hadden een mondkapje en het waren vooral jonge mensen.

  Ga op een zaterdagmiddag lekker door het centrum in Amsterdam lopen dan zie je ook helemaal niks van 1,5 meter onzin.

 10. Derhal Flynn

  Spijt.
  Eerst de regels overtreden, dikke fouten maken, supergrote fail presenteren.
  En dan spijt betuigen bij Margriet.
  En alles is weer ok. Absolutie van M.
  Dan is het goed.

 11. Zalmneusje

  Verschrikkelijk hoe die demonstratie gebagatelliseerd danwel goedgepraat wordt. Blijkbaar moet politiegeweld in een ver land het waard zijn om onze gezondheid en levens voor op te offeren. Met de hartelijke middelvinger van mevrouw de burgemeester.

 12. steef

  ach ach n onschuldige klein polonaise wordt breed uitgemeten door gutmensch M. Maar met zn alle op de dam past natuurlijk beter in haar linkse straatje. Laten we toch stoppen met die onzin van 1,5 mtr in de buitenlucht. Geen gestrapo praktijken met kliklijnen en overijverigen boa/handhavertjes die zich ineens belangrijk voelen.

 13. HUGO

  Het filmpje klopt maar de boosheid heb ik niet gezien.

 14. Pieterke

  Wie?

 15. maatje te groot

  En wederom valt ze opzichtig door de mand..

 16. Annoniemus

  Weet je waar ik boos over ben , dat er een programma op de Ned tv bestaat dat alleen maar flikkers , potten en andere gemankeerden uit die scene voor het voetlicht brengt en elke avond een rondje Trump bashen doet .#m=moslimpropaganda

 17. hemeltje

  polonaise was wel in brabant daar is de corona wel begonnen toch….

 18. Jaap

  Lekker de kijker op een ander voorval richten. M is een vreselijk mens met een manipulatieve redactie.

 19. Otto Normal

  Ik word zo moe van M…. schreeuwt voortdurend,waarbij alle denkbare minderheden ,dag in dag uit , hun ongelukkig bestaan in de Nederlandse samenleving kunnen uitventen.
  Ben benieuwd welke achtergestelde , ongelukkige landgenoten hun leed weer over me mogen uitgieten. Kom maar op met die dialoog en we zetten het op de kaart…

 20. One And only

  Deze vrouw is boos op mensen die een polonaise houden, maar wordt niet boos van een teruggekeerde koppensneller uit Syrië…. Wat klopt hier niet?

  Deze vrouw zou een goede Boa handhaver zijn!

 21. Denk Na

  Och och, er werd eventjes een polonaise gehouden, ja echt een ‘superspreading event’ hoor…man man. Over op elke slak zout leggen gesproken. Dat is het enige wat ik gisteren en nu vandaag ook weer hier hoor en lees. MSM blaast dit net als de Dam demonstratie weer op tot gigantische proporties. En alle bruikbare idioten duiken er weer op met hun misplaatste verontwaardiging en hun politiek correcte wijzende vingertjes.

 22. Satan

  @Snake Charmer
  Je bent een aso! Black Lives Matter, oké mee eens. Maar om dat uit te dragen zijn de levens van de risicogroep nu ineens minder waard? Dat is geen BLM, maar BLMMTTHRG: Black Lives Matter More Than the High-Risk Group!

 23. Mick

  Margriet zou genadeloos floppen bij de commerciële omroepen. Helemaal geen populair programma namelijk.

 24. Cor Netto

  Margriet heeft het wegkijken tot kunst verheven.

 25. rob

  nog zo’n elitair gekkie

 26. Matthijs

  Margrietttt … kappurrrrrr ✂️ ✂️ ✂️

  En wees eens wat meer kritisch op die recalcitrante ‘tante’ Halsema in Republiek Amsterdam.
  Die ‘tante’ die heel de gezondheidszorg een dikke middelvinger voorhoud.

 27. HBaz

  Die polonaise werd binnen gehouden. Dat is het grote verschil. Binnen loop je het grootste risico.

 28. RaymondVL

  Best een leuke gozer die “M” presenteert, maar hij moet niet zo moralistisch gaan zitten doen. Het was uiterst dom wat die hossende Brabo’s deden, zeker met carnaval als aanstichter van de pandemie, maar heel Nederland had al de beelden gezien voordat de lineaire televisie ze ging uitzenden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.