GeenStijl maakt Georgina zwart met blackface-foto

Georgina Verbaan loopt met collega’s als Halina Reijn en Hadewych Minis fanatiek voorop in de anti-racismefanfare, maar is volgens GeenStijl wel een beetje hypocriet. De opiniesite lekt op deze zonnige maandagochtend foto’s waarop te zien is hoe een jonge Georgina poseert met een man met een zwartgemaakt gezicht. “En het nog leuk vindt ook“, is te lezen in het artikel. “We zien een jeugdige, uitgelaten Georgina samen met een meneer in blackface, ergens op een podium.

De foto’s zijn volgens GeenStijl geheel authentiek. “GeenStijl kreeg deze foto’s binnen, en na een staaltje ongekende onderzoeksjournalistiek bleek dat fotoos 100% authentiek waren, en geen fotosoep of deep fake.

GeenStijl vraagt zich af wat de zwarte gemeenschap vindt van deze blackface-foto’s met Georgina. “Wie is die meneer met dat zwarte gezicht, en worden deze foto’s Hem & Sjors fataal in Cancel Culture Nederland?

Tipgevers mogen zich melden bij de redactie van GeenStijl. “Kilo pepernoten en een Premium Lidmaatschap voor de goede inzender. We horen het wel.”

De foto’s van Georgina met blackface kunt u hier bekijken.

Lees ook: Georgina was tot Dam-protest nog 1,5-meter-fanaticus (3 juni)

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen