RTL 4-ster Katja Schuurman: ‘Ik ben niet zo van de tv’

Katja Schuurman mag dan wel voor een lineaire tv-zender werken, namelijk RTL 4, maar zelf heeft ze helemaal niets met het medium. De presentatrice kijkt geen televisie. Dat zegt ze in gesprek met Totaal TV. Het is onder BN’ers heel hip om te zeggen dat je nooit tv kijkt. Sterker nog: de VARAgids heeft er een wekelijkse rubriek over. Tegelijkertijd krijgen de sterren wel een riant salaris dankzij al die mensen die wél tv kijken. Fijn dat zij kijken, maar Katja doet niet mee. “Ik ben niet zo van tv.

Katja kijkt liever op haar eigen moment. “Ik kijk vooral series en films op Videoland, Netflix en Pathé Thuis. We zitten nu in het spannende Ozark.”

En als de tv wél aan staat? “Op tv kijk ik vooral actualiteitenprogramma’s, maar de laatste tijd wel minder. Ik heb niet de behoefte om steeds te horen: ‘Wat denken jullie dat Rutte straks gaat zeggen?’ Ik houd het liever bij de feiten, dan al dat geklets over wat er misschién gaat gebeuren.”

Katja’s laatste klus was Beter Laat Dan Nooit, dat ze heeft overgenomen van Olcay Gulsen. “Ik heb Olcay meteen gebeld toen ik wist dat ik het programma van haar zou overnemen. Ik wilde haar graag zelf vertellen dat ik Beter Laat Dan Nooit ging doen. Ze was enthousiast voor mij en stuurde leuke berichtjes om ons succes te wensen toen we vertrokken.”

Het waren heerlijke opnames, aldus Katja. “Het was een droomreis.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen