Angela kijkt Op1: ‘Laffe Wilfred blaast VI voorgoed op’

Angela de Jong denkt dat Wilfred Genee zijn programma Veronica Inside zondagavond aan de talkshowtafel van Op1 voorgoed heeft opgeblazen. Het is duidelijk dat de presentator nu definitief is overgelopen naar het deugkamp van Arie Boomsma. Dat schrijft ze vandaag in het AD. Het Op1-optreden van Wilfred was bizar. Niet hij, maar gastvrouw Fidan Ekiz sprong in de bres voor Johan Derksen. Wilfred bleef bij zijn standpunt dat de zwartepietgrapje van Johan veel te ver ging.

Wilfred vindt dat in de toekomst niet alles meer gezegd mag worden in VI. Ongelooflijk, zegt Angela. “Een presentator die vindt dat je tegenwoordig niet alles moet of kunt zeggen, scoort wellicht deugpunten bij de Arie Boomsma’s van deze wereld maar zet de bijl aan de wortel van een show als VI.”

Het is een laffe hond, vindt Angela. “Het treurigste was wel dat Genee zelfs dát (zijn veranderde kijk op vrijheid van meningsuiting) niet ronduit durfde te erkennen. Hij stortte een laffe woordenbrij over Jeroen Pauw en Fidan Ekiz uit, in de hoop dat het niet opviel wat hij nou precies zei.

Angela dacht dat de drie VI-heren ‘de laatste in Hilversum waren met ballen’. “Maar nee. Er blijkt wel degelijk een zwakste schakel.”

En die zwakste schakel is Genee, die ineens politiek correct is geworden. “Genee was bang voor zijn eigen hachje én toekomst.”

De AD-diva zit in kamp-Fidan. “Fidan was voor het eerst haar onverschrokken zelf in Op1 en legde – nee: stak – haar vinger genadeloos in de zere plek.”

Ondertussen verschool Wilfred zich ‘als kleine jongen’ achter medegast Diederik Gommers, besluit Angela.

De column van Angela kunt u lezen op de website van het AD.

Lees ook: Fidan Ekiz gaat helemaal los in Op1: ‘Arie is NSB’er’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen