Angela de Jong wil einde aan herhalingen op televisie

Angela de Jong wil dat er een einde komt aan herhalingen op televisie. Het is eigenlijk heel raar dat dit iets gewoons is geworden. Dat zegt de opiniediva van het AD vandaag in haar column. Met name in de zomer worden herhalingen als een vanzelfsprekendheid gezien: RTL en SBS gaan met het grootste gemak een paar maanden op slot en denken dat de kijker wel blijft hangen met wat oude herhalingen. Wat een raar fenomeen, vindt Angela, die pleit voor een einde van herhaaltelevisie.

Het is echt niet meer van deze tijd, vindt Angela. “Als je er langer dan tien seconden over nadenkt, zijn herhalingen op tv een uiterst gek fenomeen.”

Het is echt iets van de tv, aldus Angela. “Niemand zou het accepteren als de krant in de zomer ineens een paar oude interviews afdrukte onder het mom van ‘beste lezers, door de corona-crisis zijn onze advertentie-inkomsten fors gedaald, dus we kunnen niet anders.’ Maar bij televisie vinden we het doodnormaal, zowel bij de commerciële als de publieke omroep.”

De televisiefan denkt dat er ‘met een beetje creativiteit en goede wil en wellicht een behulpzame sponsor’ veel meer mogelijk moet zijn dan herhalingen zoals die van Dance Dance Dance en Oh Wat Een Jaar.

Angela heeft natuurlijk wel een punt. De kijker rent harder en harder weg naar videoplatforms als Netflix en met herhalingen wordt die uittocht alleen maar versneld.

De AD-column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Lees ook: ‘Crisis of niet: herhalingencircus RTL en SBS is misser’ (vorige week)

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen