Tij rondom Beau keert: na Angela ook NRC positief

Een sympathieke presentator, maar als talkshowhost is hij het net niet: dat was eind vorig jaar het sentiment dat rondom Beau van Erven Dorens hing. Nu hij de redactie van Eva Jinek heeft geërfd zit Beau ineens in de lift: niet alleen kijkcijfermatig, maar ook inhoudelijk. En dat valt tv-recensenten op. Na Angela de Jong, krijgt de RTL 4-ster nu ook een veer in de bips van Arjen Fortuin van het NRC Handelsblad. Hij vindt Beau een welkome afleiding in deze voortslepende coronacrisis.

Nu de mensen overduidelijk een beetje coronamoe zijn geworden en iets anders willen zien dan de onheilspellende Op1-stamgast Ab Osterhaus, biedt Beau uitkomst. “Het duidelijkst komt de bevrijding van het dagelijkse coronadebat naar voren in Beau.

Van Erven Dorens leidde dinsdag ‘een uitstekend gesprek’ over de dood van vijf watersporters in Scheveningen. “De verstevigde redactie (dezelfde als die van het nu pauzerende Jinek) heeft Van Erven Dorens rustiger gemaakt; hij lijkt met zijn gedachten minder bij de vraag of hij het allemaal wel goed doet en kan zich dus beter op de gesprekken concentreren.”

Het leverde een ‘lange en ontspannen conversatie’ op met Marcel van Roosmalen en fotograaf Jan Dirk van der Burg over hun boek Nederland onder het systeemplafond. Het kon ‘ons weer even afleiden van de gewichtige narigheden van alledag’.

Het NRC-stuk van Marcel van Roosmalen leest u hier.

Lees ook: ‘Beau laat het oude RTL Late Night-gevoel herleven’ (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen