Sven Kockelmann ziet RTL-optredens niet als revanche

Sven Kockelmann is de laatste tijd om de haverklap te zien in de talkshow van RTL 4: eerst in Jinek, nu in Beau. Hij treedt dan op als politiek duider en doet dat met verve. Is het een afrekening met de NPO, die hem niet ‘likeable‘ genoeg vond voor de presentatie van Op1? “Het is niet zo dat ik ja zeg tegen RTL met in mijn achterhoofd dat ik dan eerder een programma krijg bij de publieke omroep. Ik ken Eva goed, ik vind Beau aardig, en ik weet veel van de politiek. Zo simpel is het.”

Wat vinden ze er dan van bij de publieke omroep? Kockelmann vertelt in de Volkskrant: “Ik ben in dienst van de publieke omroep, dus ik heb met de KRO-NCRV afgesproken dat het prima is als ik daar af en toe zit, als ik maar geen vaste sidekick word. En ik ben dus met de NPO in gesprek.”

Kockelmann vindt het jammer dat hij gepasseerd is voor Op1. “Ik had dat goed gekund, en ik zou heel graag weer televisieprogramma’s maken, naast radio. Dat is geen geheim. En de KRO-NCRV wil het ook, alleen hebben omroepen tegenwoordig niet zo vreselijk veel te vertellen. Maar we zijn in gesprek met de NPO. Dus wie weet.

Johan Derksen denkt dat Kockelmann gepasseerd is omdat hij er ongezond dik uit zou zien. “Derksen heeft gelijk, er kan wat af. Maar ik denk niet dat dat mijn televisiekansen heeft beïnvloed, daar geloof ik echt niks van. Zó dik ben ik nou ook weer niet.

Wat eet hij de hele dag door dat het zo uit de hand is gelopen? “Ik moet meer bewegen. Punt.

Het uitgebreide interview met Sven Kockelmann kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen